• Reklama

Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez szymon_rysiu » sobota, 7 grudnia 2013, 23:06

Szinek napisał(a):Autor chyba nie umie korzystać z telefonu. Mam telefon od końca października. Ekran się rysuje? Gdzie? Co się odkleja? Tylna klapka jest wykonana co najmniej przyzwoicie, a kompletny laik w /tych/ sprawach myślał, że to aluminium. Ze zdziwieniem na mnie patrzył, gdy powiedziałem, że to plastik. W dodatku z Chin.
Etui jest świetnie dopasowane, a jak komus się znudzi kolor, to za 5$ kupi kolejne.
w przypadku rozmów na głośnomówiącym jest już słabo, bardzo cichy głośnik.
Polecam zwiększyć przyciskiem z boku lub wybrać się do laryngologa.

Nic nie trzeszczy, po zmianie na Droid ROM v2 jest to telefon, który włącza się w 8 sekund, a wyłącz w 0.5. NFS:MW idealnie, Fifa idealnie. Wykonanie bardzo dobre. A autor niech się puknie no :(



Jeszcze raz to napiszę tylna klapka to jedna wielka tandeta! A jak tobie przypomina to aluminium to do okulisty idź.

Rozmowy na głośnomówiącym przy max ust. głośnomówiącym to lipa! Przy prędkości ok 90 km/h w samochodzie ciężko porozmawiać.

Nic nie trzeszczy, po zmianie na Droid ROM v2 jest to telefon, który włącza się w 8 sekund, a wyłącz w 0.5. NFS:MW idealnie, Fifa idealnie. Wykonanie bardzo dobre. A autor niech się puknie no :(


Czy ja coś pisałem że tel się muli albo coś podobnego??

A jeśli komuś przeszkadza angielski i brak słuchawek, to polecam się podszkolić z języka i czytania ze zrozumieniem.


Czy ja pisałem że przeszkadza mi brak języka polskiego?? Jeżeli tak to pokaż mi gdzie.


A tak poza tym to sam się pukni w czoło szczeniaku. Jak jesteś taki bystry to dlaczego jeszcze nie zrobiłeś recenzji??
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez szymon_rysiu » sobota, 7 grudnia 2013, 23:11

Szinek napisał(a):Autor chyba nie umie korzystać z telefonu. Mam telefon od końca października. Ekran się rysuje? Gdzie? Co się odkleja? Tylna klapka jest wykonana co najmniej przyzwoicie, a kompletny laik w /tych/ sprawach myślał, że to aluminium. Ze zdziwieniem na mnie patrzył, gdy powiedziałem, że to plastik. W dodatku z Chin.
Etui jest świetnie dopasowane, a jak komus się znudzi kolor, to za 5$ kupi kolejne.
w przypadku rozmów na głośnomówiącym jest już słabo, bardzo cichy głośnik.
Polecam zwiększyć przyciskiem z boku lub wybrać się do laryngologa.

Nic nie trzeszczy, po zmianie na Droid ROM v2 jest to telefon, który włącza się w 8 sekund, a wyłącz w 0.5. NFS:MW idealnie, Fifa idealnie. Wykonanie bardzo dobre. A autor niech się puknie no :(

A jeśli komuś przeszkadza angielski i brak słuchawek, to polecam się podszkolić z języka i czytania ze zrozumieniem.



Tak na marginesie to mówią że zły dotyk boli przez całe życie i w twoim przypadku to bardzo widać. Tata cię za bardzo przytulał czy byłeś ministrantem? Bo chyba masz problemy ze sobą i próbujesz się wyżywać na innych?? Jakim prawem mnie obrażasz bękarcie??
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez zriel » niedziela, 8 grudnia 2013, 01:12

Raz : nie piszemy postów jeden pod drugim, ewentualnie jak opcja edycji wygaśnie prosimy admina o połączenie postów.
Dwa: najważniejsze przewinienie, można się zdenerwować, ale personalne obrażanie użytkowników oraz ich rodziców jest niedopuszczalne ! Będzie warn i mam nadzieję że takie personalne inwektywy więcej nie będą tu miały miejsca.

A wracając do Jiayu : nie wiem gdzie egzemplarz z testu był kupowany, ale chińczycy podrabiają nawet własne marki jak są popularne. A G3t miałem w ręku i klapka baterii rzeczywiście jest z alu,tyle że bardzo cienka, głośnik też jest bardzo głośny - mój aktualny SE LWW z głośnikami stereo jest na głośnomówiących cichszy. Jeśli u Ciebie klapka baterii nie jest z alu a na głośnomówiącym telefon jest za cichy to powinieneś reklamować.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez szymon_rysiu » niedziela, 8 grudnia 2013, 13:09

Chciałbym wszystkich przeprosić jeżeli kogoś uraziłem, trochę mnie poniosło. Prośba do moderatora o zmianę nazwy wątku na: Jiayu G3T Moja subiektywna opinia po miesiącu użytkowania.
Nie będę już uzupełniał wątku o zdjęcia, ponieważ nie widzę sensu.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez KarlosW » niedziela, 8 grudnia 2013, 13:19

A ja proszę o zdjęcia w imieniu forumowiczów no i swoim rzecz jasna.
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 1828
Dołączył(a): środa, 13 listopada 2013, 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 25

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez KarlosW » niedziela, 8 grudnia 2013, 20:39

Czy telefon kompatybilny z JABRA CRUISER II lub NOKIĄ HF-210??
Ktoś próbował?
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 1828
Dołączył(a): środa, 13 listopada 2013, 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 25

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez szymon_rysiu » niedziela, 8 grudnia 2013, 22:14

Zdjęcia robione Jiayu G3

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tutaj kilka zdjęć tylnej klapki oraz ekranu. Te już robione aparatem!

EKRAN
Obrazek
Obrazek
Rysy na ekranie, w prawym górnym rogu ten mazajec jest największy, reszta jest drobniejsza, których nie mogłem uchwycić aparatem.

KLAPKA
Obrazek
Obrazek
Obrazek

90 % tych białych plamek to nie kurz tylko porysowane od noszenia w silikonie.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez KarlosW » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 01:44

I jak u innych też taki tył telefonu czy faktycznie "aluminium"?
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 1828
Dołączył(a): środa, 13 listopada 2013, 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 25

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez maciek » środa, 11 grudnia 2013, 16:17

Mam srebrną wersję g3t około miesiąca. Nie używam ani etui ani foli ochronnej. Tylna klapka jest z plastiku, ale nie ma żadnych śladów użytkowania, to samo szyba - bez najmniejszej rysy.
Rysa powstała jedynie na tym aluminiowym pasku pod wyświetlaczem i odprysnął mały kawałek czarnego lakieru na ramce obok wyświetlacza - pewnie o coś zahaczyłem.
Jakość wykonania jest naprawdę zadowalająca.

Od siebie dodam, że też doskwiera mi dość cichy tryb głośnomówiący - mimo maksymalnego pogłośnienia.
maciek
 
Posty: 2
Dołączył(a): środa, 11 grudnia 2013, 16:09

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez bartazzz » środa, 11 grudnia 2013, 16:23

widzę że fotki rewelacyjne
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5048
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez szymon_rysiu » środa, 11 grudnia 2013, 17:54

bartazzz napisał(a):widzę że fotki rewelacyjne


Tak zdjęcia robi dobre. Im później i co równoznaczne im mniej światła dziennego to gorzej ale to chyba logiczne.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Jiayu G3T recenzja po miesiącu użytkowania

Postprzez alienv » czwartek, 12 grudnia 2013, 15:02

szymon_rysiu napisał(a):
bartazzz napisał(a):widzę że fotki rewelacyjne


Tak zdjęcia robi dobre. Im później i co równoznaczne im mniej światła dziennego to gorzej ale to chyba logiczne.


a jak filmiki? autofocus działa normalnie?
alienv
AKTYWNY
 
Posty: 521
Dołączył(a): środa, 29 sierpnia 2012, 10:40
Lokalizacja: z domu
Pochwały: 4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama