• Reklama

Jiayu G3T jak zauktualizować firemware z poziomu komputera

Jiayu G3T jak zauktualizować firemware z poziomu komputera

Postprzez szymon_rysiu » 7 sty 2014, o 14:38

Witam!~Mam pytanie dotyczące aktualizacji firemware w telefonie Jiayu G3T. Otóż po wymianie ekranu LCD w tym telefonie, nie działa on poprawnie ponieważ ekran się jak by wieszał i nie chce się wybudzić. Napisałem do chinolka, który upiera się, że pomoże zmiana firemware, problem jednak jest z przyciskami funkcyjnymi od Up/down volume, które są uszkodzone oraz ekranem na którym nic się nie wyświetla. Dlatego moje pytanie czy można to zrobić z poziomu komputera poprzez podłączenie USB?? W taki sposób żeby nie trzeba było używać telefonu a jedynie zrobić to komputerem. Wie ktoś jakiego programu użyć i widział gdzieś poradnik jak z niego skorzystać?? Kiedyś na forum gdzieś w jakimś wątku widziałem taki program ale nie mogę go odszukać. Pomoże ktoś??
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 588
Dołączył(a): 12 cze 2013, o 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35
Telefon:: Jiayu G3

Reklama

Re: Jiayu G3T jak zauktualizować firemware z poziomu kompute

Postprzez existe » 7 sty 2014, o 15:15

np programem flash tool robi sie to z poziomu komputera, podczas gdy telefon jest wylaczony, robi sie magiczne
uruchomic program na pc i wczytac parametry
wyjac baterie
wlozyc baterie
podlaczyc kabel usb
wgrywac

http://www.needrom.com/mobile/jiayu-g3s/
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2184
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Re: Jiayu G3T jak zauktualizować firemware z poziomu kompute

Postprzez szymon_rysiu » 7 sty 2014, o 15:59

Dzięki kolego sprawdzę sobie po południu. Może problem z ekranem ustąpi po wykonaniu aktualizacji.

Orientujesz się czy w tym multilanguage jest j. polski??

Jeszcze jedno pytanie czy podczas wgrywania romu mogę użyć dowolnego?? Tzn oczywiście przeznaczonego dla mojego telefonu. Chodzi mi o t czy mogę wgrać np ten ROM
http://forum.android.com.pl/f739/rom-jiayu-g3s-g3st-g3t-miui-v-5-multilanguage-pl-aktualizacja-4-1-04-a-353046/
czy musi być oryginalny?
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 588
Dołączył(a): 12 cze 2013, o 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35
Telefon:: Jiayu G3

Re: Jiayu G3T jak zauktualizować firemware z poziomu kompute

Postprzez szymon_rysiu » 7 sty 2014, o 20:04

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

co znaczy wczytać parametry??


Da się tą aktualizację zrobić jeżeli nie działa przycisk Up/down??? Bo na filmiku w necie ktoś pisze że żeby podłączyć tel do kompa i widniał w falshtools to trzeba przytrzymać przycisk down (ciszej).??
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 588
Dołączył(a): 12 cze 2013, o 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35
Telefon:: Jiayu G3


Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama