• Reklama

Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez ebola1972 » 15 wrz 2014, o 22:39

Chcesz i masz, zrobie test

pięć przebiegów antutu 5, jeden po drugim, ustawienia wyświetlacza minimalne, podczas II przebiegu wyłączyłem wifi w obu telefonach
telefon 1 I przebieg antutu 21:49 start 57% , II 55 III 53 IV 51 V 49 koniec 47% 22:12
telefon 2 I przebieg antutu 21:49 start 71% , II przebieg 70 III 68 IV 66 V 64 koniec 62% 22:12

każdy przebieg antutu zużył średnio 2% baterii
wyniki 19500-19900

łącznie 23 minuty i zużycie ok. 10%

baterie w telefonach nowe, nie kalibrowane

Wysłane z Xiaomi Red Rice
ebola1972
VIP
 
Posty: 1723
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Reklama

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez kapao0 » 21 wrz 2014, o 14:14

To Ty jeszcze kalibrujesz baterie w telefonach? Przecież to już od dawna nic nie daje, bo teraz baterie nie mają efektu pamięci.
Avatar użytkownika
kapao0
AKTYWNY
 
Posty: 392
Dołączył(a): 5 lis 2013, o 12:08
Pochwały: 10
Telefon:: OnePlus 5
ROM: OxygenOS

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez ebola1972 » 21 wrz 2014, o 15:13

Nie chodziło mi o jakąś specjalną kalibrację. Bardziej o to, że baterie były nowe a więc nie uzyskały jakby powiedzić pełnej sprawności. Co zresztą na test miało i tak marginalny wpływ, chociaż wolałem to zaznaczyć.

Wysłane z Xiaomi Red Rice
ebola1972
VIP
 
Posty: 1723
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez szymi » 21 wrz 2014, o 15:19

pytanie dla posiadaczy, mam włączane blokowanie ekranu wzorem, wszystko śmiga wygaszam ekran włączam muszę narysować wzór, po jakiś kilku godzinach wygaszam ekran włączam i normalnie śmiga, brak zapytania o podanie wzoru
o co tutaj chodzi, spotkaliście się z takim problemem?
szymi
AKTYWNY
 
Posty: 774
Dołączył(a): 6 cze 2014, o 22:13
Pochwały: 69
Telefon:: Vernee Thor

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez kerad » 7 paź 2014, o 20:21

Chyba dorosłem do pierwszego chińskiego smartfona i mam pytanie czy ten sklep jest godny polecenia:
http://www.jiayu-store.com/jiayu-g2f-mtk6582-quad-core-4-3-inch-corning-glass-screen-android-mobile-phone.html, wg informacji jest dostepna wersja z WCDMA i można płacić przez PayPal

No chyba że jest gdzieś atrakcyjniejsza oferta, jak sie nie ma konta walutowego, tylko normalne w t-mobile...

Przy tej pamięci wbudowanej apki chyba mozna tylko na karcie SD instalować, nie ma problemu w tym fonie?
Jeżeli zakupie u sprzedawcy w chinach bez problemu mogę wgrać rom udostępniony przez oficjalnego dystrybutora na PL?
z tego co przeczytałem to problemu z GPS nie ma i spokojnie można użytkować yanosika i endomondo itd.
kerad
 
Posty: 76
Dołączył(a): 7 paź 2014, o 19:18
Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez Xymox4AD » 7 paź 2014, o 23:16

Availability: Out of stock - to zauważyłeś?
Xymox4AD
 
Posty: 27
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 22:44
Lokalizacja: Otwock
Telefon:: Xiaomi Mi4C

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez DarkModer » 25 paź 2014, o 22:32

czy do sluchawek maxell retro dj bedzie potrzebna przejsciowka dla g2f?

Pozdrawiam
DarkModer
 
Posty: 17
Dołączył(a): 5 wrz 2014, o 18:41
Telefon:: 5800 XM

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez kapao0 » 26 paź 2014, o 01:34

Jeżeli mają inne wejście niż standardowe 3.5mm to tak.
Avatar użytkownika
kapao0
AKTYWNY
 
Posty: 392
Dołączył(a): 5 lis 2013, o 12:08
Pochwały: 10
Telefon:: OnePlus 5
ROM: OxygenOS

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez DarkModer » 26 paź 2014, o 13:24

bo chodzi o to ze ludzie mowia ze "masa" jest w innym miejscu
DarkModer
 
Posty: 17
Dołączył(a): 5 wrz 2014, o 18:41
Telefon:: 5800 XM

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez Grzech76 » 26 paź 2014, o 15:20

Masa ma znaczenie przy słuchawkach z tzw. pilotem. Jack jest wtedy 4 - ro pinowy i mogą być problemy z zamieniona masą . Są odpowiednie przejściówki, które rozwiązują ten problem. Jeżeli słuchawki są bez pilota to będzie wszystko hulać.

Autor postu otrzymał pochwałę
Grzech76
 
Posty: 178
Dołączył(a): 5 mar 2014, o 10:11
Pochwały: 3
Telefon:: nokia

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez dora123 » 31 paź 2014, o 16:30

Witam,
kumpel sobie chce zamówić Jiayu G2F z tej aukcji:
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 87557.html
I tam jest do wyboru wersja GSM 2G oraz 3G WCDMA. Koleś chce mieć Areo 2, więc zachodzi pytanie co wybrać. I czym jedno od drugiego się różni?
dora123
 
Posty: 18
Dołączył(a): 9 wrz 2014, o 12:26
Telefon:: sony

Re: Jiayu G2F z WCDMA już do kupienia

Postprzez fake4r » 31 paź 2014, o 16:31

Żeby działało aero2 to tylko WCDMA. Jeżeli weźmiesz GSM to nie ma opcji na internet, tylko rozmowy 2G.
Po za tym obie wersje różnią się miedzy sobą wyświetlaczem. Wersja 2G ma ekran HD a 3G gorszy - 854x480.

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama