• Reklama

Jiayu G2F a GPS

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez BWS1 » 31 sie 2014, o 17:16

Kontaktowałem się ostatnio z Jiayu Polska w sprawie gpsa. Napisali, że nie spotkali się jeszcze z niedziałającym gpsem. Zapytałem więc czy przyjmą zwrot, jeśli w zakupionym przeze mnie telefonie będzie taki problem - od tej pory cisza. To mówi samo za siebie o bezpieczeństwie kupowania chińczyka.
BWS1
 
Posty: 16
Dołączył(a): 12 sie 2014, o 14:00
Telefon:: nokia 2330c

Reklama

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez TMK » 31 sie 2014, o 17:28

Napisali co chcieli napisać ;) GPS działa w sensie, że się włącza. Zapytaj o problemy z dokładnością i utratą połączenia, wtedy dopiero ich odpowiedź będzie do czegoś przydatna.
TMK
 
Posty: 84
Dołączył(a): 27 lip 2014, o 15:19
Pochwały: 2
Telefon:: LG

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez szymi » 31 sie 2014, o 19:13

BWS1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ale o co ty się pytasz? "W przypadku dokonywania zakupów
przez Internet, konsumentowi przysługuje tzw. prawo do namysłu. Oznacza to, że
kupujący ma 10 dni kalendarzowych, w trakcie których może odstąpić od umowy i zwrócić niechciany towar. Co więcej, nie musi uzasadniać takiej decyzji." oraz"Jeżeli sklep nie potwierdzi na piśmie informacji o możliwości odstąpienia od umowy, termin ten wydłuża się do 3 miesięcy." Warto znać swoje prawa
szymi
AKTYWNY
 
Posty: 774
Dołączył(a): 6 cze 2014, o 22:13
Pochwały: 69
Telefon:: Vernee Thor

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez Doman » 31 sie 2014, o 19:44

Prawo to jedno, a zycie to drugie. Jezeli nie racza odpowiedziec na maila to pewnie i ze zwrotem beda robili problemy. Owszem, mozna isc do sadu, rzecznika praw konsumenta, itd... tylko ze nie kazdy ma na to czas i ochote.
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 607
Dołączył(a): 13 maja 2014, o 17:16
Pochwały: 17
Telefon:: CoolPad F1
ROM: 4.2.2 AOSP

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez JIAYU_Polska » 1 wrz 2014, o 10:10

BWS1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Dość pochopny wniosek ;) Przepraszamy za brak kontaktu - widać mail musiał się gdzies zagubić.
Oczywiście jest możliwość zwrotu, po pierwsze w ciągu 10 dni od zakupu na odległość, po drugie
w przypadku jakichkolwiek problemów sprzętowych (gwarancja). Pozdrawiamy!
Avatar użytkownika
JIAYU_Polska
 
Posty: 13
Dołączył(a): 13 mar 2014, o 15:29
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 2
Telefon:: Jiayu ;)
ROM: Stock

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez BWS1 » 1 wrz 2014, o 13:10

To jak to jest z tym gpsem w jiayu? Zróbcie filmik poglądowy jak szybko wasze egzemplarze łapią fixa i jak dokładnie pokazują.
BWS1
 
Posty: 16
Dołączył(a): 12 sie 2014, o 14:00
Telefon:: nokia 2330c

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez Doman » 1 wrz 2014, o 13:59

Tego nie pokazesz na obrazkach. Wiele zalezy od ROMu.

Mam G4S i dlugo szukalem odpowiedniego ROMu. Kiedys fixa lapal mi czasami nascie minut! Teraz od ok 2 tygodni korzystam prawie codziennie i lapie mi w nascie... ale sekund. Nawet w budynkach czasami potrafi zlapac, co mnie juz w ogole dziwi.

Inna kwestia jest dokladnosc. Tutaj pomimo tego co raportuja programy typu GPS Test tez bywa roznie (w programie 3-5m a w rzeczywistosci 20-30m). W praktyce przeklada sie to na wygode oraz jakosc nawigacji oraz rejestrowanej drogi. Z tym jedne programy radza sobie lepiej inne gorzej.

Wg mnie GPS w Jiayu nie jest az tak tragiczny jak go opisuja. Porownywalem go ostatnio z Qualcommem i w lesie obydwa sie gubily w tych samych miejscach. Trasa zarejestrowana przez Jiayu byla ogolnie mocniej poszarpana i chaotyczna, ale Qualcomm rowniez nie byl idealnie przyklejony do wlasciwej sciezki.
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 607
Dołączył(a): 13 maja 2014, o 17:16
Pochwały: 17
Telefon:: CoolPad F1
ROM: 4.2.2 AOSP

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez cieplasek » 1 wrz 2014, o 20:08

Witam. A możesz powiedzieć z jakiego ROM używasz.
cieplasek
AKTYWNY
 
Posty: 265
Dołączył(a): 7 cze 2014, o 00:44
Lokalizacja: Wągrowiec
Pochwały: 6
Telefon:: Cool1
ROM: LeeRe

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez Doman » 1 wrz 2014, o 22:53

Ja uzywam stocka z polskiej stronki Jiayu Polska. Tylko ze ja mam model G4S, ale pisalem tak ogolnie o GPS w Jiayu. Mysle ze bez wzgledu na model sprawa wyglada podobnie. Testuj i szukaj odpowiedniego ROMu.
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 607
Dołączył(a): 13 maja 2014, o 17:16
Pochwały: 17
Telefon:: CoolPad F1
ROM: 4.2.2 AOSP

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez BWS1 » 2 wrz 2014, o 01:26

Doman napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Uważam, że dystrybutor powinien zapewnić odpowiedni ROM - z działającymi wszystkiimi reklamowanymi funkcjami.
BWS1
 
Posty: 16
Dołączył(a): 12 sie 2014, o 14:00
Telefon:: nokia 2330c

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez Doman » 2 wrz 2014, o 11:10

Przede wszystkim powinien to zapewnic producent :)

A sprawdzales w ogole oficjalny ROM Jiayu Polska?
http://jiayupolska.pl/jiayu-download-g2f-rom.html

Czy Ty nadal nie masz jeszcze tego telefonu. Mi GPS na ROMie z ich stronki zaczal na prawde przyzwoicie dzialac na G4S.

Ja bym mial nieco inne pytanie do uzytkownika JIAYU_Polska: Dlaczego pomiedzy czasem raportowanym przez sygnal GPS a faktycznym czasem lokalnym jest 1 godzina roznicy? Przynajmniej na G4S, nie wiem czy inne modele tez tak maja. Pisalem w tej sprawie do oficjalnego supportu Jiayu, ale nie dostalem odpowiedzi. Sa przypuszczenia i rozmowy na forach, ze moze to miec wplyw na jakosc/dokladnosc nawigacji. Czy cos wiecie w tym temacie?
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 607
Dołączył(a): 13 maja 2014, o 17:16
Pochwały: 17
Telefon:: CoolPad F1
ROM: 4.2.2 AOSP

Re: Jiayu G2F a GPS

Postprzez TiTuS » 2 wrz 2014, o 17:37

Odpowiedź może ci sie wydać banalna ale ... tak jest - czas systemu satelit GPS nie ma stref czasowych, jest jeden. Dlatego występuje różnica czasowa pomiędzy czasem lokalnym a tym GPS, dla Polski to akurat 1h :)
TiTuS
 
Posty: 60
Dołączył(a): 22 sie 2014, o 17:42
Pochwały: 8
Telefon:: JiaYu G3C

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama