• Reklama

Jiayu G2 polski język

Jiayu G2 polski język

Postprzez KondzikS » 18 lip 2013, o 22:00

Witam,
trochę nie w temacie jestem, stąd takie pytanie.
Szukam telefonu tak do $150 i najbardziej mnie zainteresował Jiayu G2. Problem w tym, że nie posiada polskiego tłumaczenia. Jak tam najprościej władować język polski? Czy jest jakieś spolszczenie, który wystarczy dograć czy trzeba przeinstalować cały system?

Pozdrawiam,
Konrad.
KondzikS
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 cze 2013, o 14:34
Lokalizacja: Częstochowa

Reklama

Postprzez existe » 18 lip 2013, o 22:28

podobno nie ma
pytanie dodatkowe: ilu wyrazow trzeba sie nauczyc do obslugi telefonu ?
mysle, ze najtrudniejsze to: WiFi
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2132
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 51

Postprzez KondzikS » 18 lip 2013, o 22:44

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wiem, że w oryginale nie ma, sam to przecież napisałem.
existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Takie komentarze zostaw dla siebie. Swoją drogą ciekawy jestem czy bez sprawdzenia w Internecie wiesz co oznacza skrót WiFi.

Nie ma języka polskiego w Jiayu G2, to już wiemy. A jak zrobić, żeby był? Ma ktoś jakiś pomysł? Widziałem tutaj na forum ROM do G3 z polskim językiem. Czy on będzie działać również na G2?

Pozdrawiam,
Konrad.
KondzikS
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 cze 2013, o 14:34
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez kundzia111 » 19 lip 2013, o 01:13

Aż wziałem do ręki G2, włączam menu i widze, że faktycznie, "Calculator" "Camera" "Clock" "Downloads" "Email""Browser" "Phone" "Search" "Settings" wszystko po angielsku. Też chce język polski jednak nie radzę instalować roma przeznaczonego do innego telefonu. Poza tym, że nie ma języka PL to świetny telefon, polecam.
I niech ktoś kto ma język PL w telefonie powie mi jak jest przetłumaczone Wi-Fi.


Do G2 można zainstalować Morelocale2 co sprawi, że telefon Google Play będzie identyfikował się jako PL, a tym samym pobierane aplikacje też będą PL.
Ostatnio edytowano 19 lip 2013, o 01:20 przez kundzia111, łącznie edytowano 1 raz
kundzia111
 
Posty: 53
Dołączył(a): 3 gru 2012, o 16:46
Lokalizacja: ---
Pochwały: 1

Postprzez existe » 19 lip 2013, o 01:20

KondzikS napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wiem, że w oryginale nie ma, sam to przecież napisałem.
existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Takie komentarze zostaw dla siebie. Swoją drogą ciekawy jestem czy bez sprawdzenia w Internecie wiesz co oznacza skrót WiFi.
Konrad.


to sa specjalne komentarze dla d***li jak ty

Proszę nie obrażać innych użytkowników forum, nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi.
Marxxx
Ostatnio edytowano 19 lip 2013, o 15:00 przez existe, łącznie edytowano 1 raz
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2132
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 51

Postprzez kundzia111 » 19 lip 2013, o 01:27

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


mocne, ostatni który sobie tak pozwalał był ś.p. ozon a to nie pierwsza twoja odpowiedź w stylu mistrza ciętej riposty
Ostatnio edytowano 19 lip 2013, o 15:01 przez kundzia111, łącznie edytowano 1 raz
kundzia111
 
Posty: 53
Dołączył(a): 3 gru 2012, o 16:46
Lokalizacja: ---
Pochwały: 1

Postprzez bartazzz » 19 lip 2013, o 11:41

jako OT dodam że generalnie obsługa androida nie jest szczególnie uciążliwa po angielsku zwałszcza jak się ustawi morelocale i się poinstaluje polskie aplikacje. Głównym problemem ROmów chińskich telefonów jest zaśmiecenie przez wszelkiego rodzaju aplikacje - krzaki i brak obsługi play store
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5432
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Postprzez KondzikS » 19 lip 2013, o 11:48

kundzia111, bartazzz dzięki za info.
Temat można zamknąć bo widzę, że się już więcej nie dowiem. Jakiś pajac wchodzi i posty nabija, hehe, myślałem, że tego już nie ma.

Pozdrawiam,
Konrad.
KondzikS
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 cze 2013, o 14:34
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Jiayu G2 polski język

Postprzez basa » 21 lip 2014, o 17:30

Odswiezam ten temat z 2013 roku :) Bo akurat dostałem Jiayu G2 wersje 512ram i chcę przekonac ojca do smartfona zeby w koncu wyrzucil swoja stara nokie a ten telefon mysle moglby sie nadac dla niego idealnie gdyby wlasnie nie fakt ze bez polskiego on go nie tknie. Instalnelem andro 4.1 od Lewa OS ale tam oprocz chinskich krzakow tylko angielski jezyk do wyboru. Wiec pytanie mam dla uzytkownikow tego telefonu o ile jeszcze tu tacy są czy cos sie zmieniło od 2013 roku w kwesti spolszczonego romu czy nakładki na ten telefon. Tylko prosze bez komentarzy ze łatwo się nauczyć 3 wyrazów po angielsku do obslugi telefonu , wierzcie mi ze warunek został przez ojca postawiony , wywali nokie jak w G2 bedzie jezyk Polski :)
Avatar użytkownika
basa
VIP
 
Posty: 880
Dołączył(a): 27 mar 2014, o 12:52
Pochwały: 74

Re: Jiayu G2 polski język

Postprzez INTseed » 21 lip 2014, o 19:00

Możesz sprzedać telefon lub zlecić dodanie j. polskiego.
Jednak wtedy tel. musi mieć rota i recovery.
INTseed
VIP
 
Posty: 1099
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Jiayu G2 polski język

Postprzez basa » 21 lip 2014, o 19:40

Telefon juz zrootowałem wgrałem juz teraz 3 rom ale zdecydowanie najlepszy jezeli chodzi o brak krzaków i innego chinskiego oprogramowania jednak też bez PL , sprzedawać zaś się nie opłaca bo za fajny a za grosze opchnąć to lepiej zostawić nawet jako awaryjny niech w szafie leży. Skoro nic się nie zmieniło w temacie j.polskiego to sporóbuje jakoś go tak dla ojca skonfigurować by ograniczyć się do samych czytelnych obrazkow na wyswietlaczu - tu dzownic tu smsowac :)
Avatar użytkownika
basa
VIP
 
Posty: 880
Dołączył(a): 27 mar 2014, o 12:52
Pochwały: 74

Re: Jiayu G2 polski język

Postprzez ebola1972 » 21 lip 2014, o 20:08

Mamie tez na jiayu f1 utworzyłem ikonki kontaktów na pulpicie i jakoś sobie daje radę :-) tak że metoda dobra.

Wysłane z mojego ONDA A9 Core4 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowano 21 lip 2014, o 21:31 przez ebola1972, łącznie edytowano 2 razy
ebola1972
VIP
 
Posty: 1719
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości