• Reklama

Jiayu G1 vs Samsung Galaxy Y

Porównanie chińskich telefonów, zakupionych w Chinach i wyprodukowanych w Chinach.

Jiayu G1 vs Samsung Galaxy Y

Postprzez mateo1992 » 29 mar 2013, o 23:09

Witam,
Interesują mnie poszczególne różnice pomiędzy tymi dwoma modelami,
Wiem,że Jiayu nie ma GPS a Galaxy Y ma czy to dyskryminuje całkowicie Jiayu?
mateo1992
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 3 lut 2013, o 00:52
Lokalizacja: Rzeszów

Reklama

Re: Jiayu G1 vs Samsung Galaxy Y

Postprzez existe » 30 mar 2013, o 02:05

mateo1992 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

My tego nie wiemy co dla ciebie jest be, to sa twoje potrzeby :-))
osobiscie nie inwestowalbym w telefon ktory ma mniej niz 512 K rom/ram bo beda mulic - nie da sie inaczej, sam mam taki obecnie i nie moge sie doczekac kiedy sie go pozbede :-)
no ale jesli mozesz na to przeznaczyc tylko 250 zl, to masz ciezki wybor
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2184
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Postprzez bumbum » 30 mar 2013, o 11:06

Nie znam gtalaxy Y , ale Jiayu G1 nie muli pomimo ze ma tak mało ramu. Córka go ma i gra w gry i nic nie muli.
Czekam na Xiaomi Mi A1
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Postprzez existe » 30 mar 2013, o 14:21

jajo ma wiecej pamieci 256 niz sam Y 190

ja w swoim obecnym mam 128 (hihi) i po zainstalowaniu kilku wrecz podstawowych progrmow, nic sie juz nie da wycicnac z telefonu :oops:
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2184
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Postprzez mateo1992 » 30 mar 2013, o 18:24

Bo sprawa jest tego typu,że mam Samsunga I900 omnia i zastanawiam się czy jej nie sprzedać trochę nie dołożyć i nie kupić sobie nowego Jiayu G1 i stąd to pytanie o Galaxy Y bo z nim też miałem styczność i było jak najbardziej pozytywnie market,ściąganie aplikacji itp,
A może jakiś klon z androidem w tej cenie co jajo?
mateo1992
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 3 lut 2013, o 00:52
Lokalizacja: Rzeszów

Postprzez existe » 30 mar 2013, o 22:22

postawiles zbyt ostre warunki cenowe 60 $ to okolo 200 zl, przy tych zalozeniach masz do wyboru te co wskazales, ja pewnie wybralbym jy g1, ale zapewne tylko dla tego ze juz wybralem model G4, ktory jeszcze nie istnieje :-)))))))
osobiscie mam telefon samsung spica, ktory ma slabsze parametry od ww i w sumie wystarczal mi przez ostatnie 3 lata ! wiec spokojnie moze Tobie na rok wystarczy, a w tym czasie telefony z 4 rdzeniami sie ustabilizuja na rynku !
Daj znac jak zakupisz i jak wrazenia
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2184
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Postprzez mateo1992 » 30 mar 2013, o 23:37

Czyli polecasz mi spice?
Osobiście myślałem o nim,bo kolega ma i sobie chwali i do tego duże możliwości tego systemu razem z androidem.
mateo1992
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 3 lut 2013, o 00:52
Lokalizacja: Rzeszów

Postprzez existe » 31 mar 2013, o 01:40

no trudno mi powiedziec ze polecam, skoro mi juz nie wystarcza :-)
sam musisz zdecydowac co Ci lezy, modele spica i Y to chyba uzywane,
zaden z tych trzech modeli nie jest juz produkowany
co do gps w takich modelach
Powiem tak, ze ja w swojej spicy mam gps i instalowalem softy rozne na nim, ale nie bylem zadowolony z dzialania, bo za malo pamieci i czesto sie programy do nawigacji restartowaly, w aucie wole miec nawigacje osobna niz w telefonie, wiec w telefonie nie mam teraz zadnej nawigacji.
Twoj wybor, nie ma jednak nad czym biadolic ;-) wydajesz tylko 200 zl na to, piszac o roku, mialem na mysli ze na rok byc Ci wystarczy, a potem moze zapragniesz czegos lepszego
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2184
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Postprzez mateo1992 » 31 mar 2013, o 11:36

Właśnie rozmyślam już szczerze mówiąc dwa miesiące i zgubiłem się bardzo,
Jest taki wybór i mam tyle telefonów jeszcze do sprzedania z szafy że już sam nie wiem co wybrać dotykowego mam tylko omnie na stanie.
Osobiście GPS nie używam prawie wcale,ale jakbym kiedyś był np. w lesie to wiadomo że może się wtedy nawigacja przydać,

Telefon chciałbym wykorzystać też do Aero2 jako router więc chińskie telefony chyba raczej teraz odpadają bo podobno żaden nie obsługuje aero2 nawet jiayu2/2gs też nie działa ponoć.
mateo1992
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 3 lut 2013, o 00:52
Lokalizacja: Rzeszów

Postprzez marx » 31 mar 2013, o 16:43

telefony z aero 2, najwięcej telefonów z aero 2 produkuja chińczycy
http://telchina.pl/telefony-dual-sim-z- ... vt1842.htm
tanie to ZTE V970 i newman n1
marx
Administrator
 
Posty: 7639
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Postprzez mateo1992 » 1 kwi 2013, o 16:25

No proszę;)
Faktycznie ZTE V970 obsługuje Aero2 i to bardzo dobrze bo oglądałem na YouTubie,
Dlaczego piszesz tanie?:/
Dla mnie 470zł wzwyż to wcale nie jest tanio.

[ Dodano: 2013-04-01, 20:56 ]
Czy to ZTE ma Polski język?

[ Dodano: 2013-04-01, 21:09 ]
I ile trzyma bateria przy normalnym użytkowaniu?
mateo1992
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 3 lut 2013, o 00:52
Lokalizacja: Rzeszów


Powrót do Porównania telefonów



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama