• Reklama

Jiayu F2 - problem z widgetami

Jiayu F2 - problem z widgetami

Postprzez Riahnon » niedziela, 8 listopada 2015, 11:20

Witam,
miesiąc temu kupiłam telefon Jiayu F2 i wszystko śmigało, tylko od kilku dni nie mogę dodawać widgetów na ekran.
Przy przytrzymaniu ekranu menu się uruchamia i z jego poziomu wszystkie ikony reagują (wibracją), ustawienia, tapety, efekt przewijania, ekran domyślny. Ikona widgetów również reaguje, tylko bez efektu. Problem odkryłam, gdy zainstalowałam kalendarz google i nie mogłam dodać jego (ani żadnego innego) widgetu na ekran.

Korzystam z firmowego ROMu (android 4.4.2, wersja jądra 3.4.67 user@linux-user #1 Tue Apr 28 21:01:23 CST 2015, nr kompilacji F2W 20150428-210425), sprawdziłam, że jest aktualny, nie bawię się w grzebanie w sofcie telefonu, aplikacje instalowałam tylko ze sklepu google.

Poza tym telefon działa (czasem sam włącza task managera i nie wiem dlaczego sam zainstalował jakąś apkę do makijażu, której nie mogę wywalić - ale to problem z którym jeszcze walczę sama)

Przyznam, że problem jest irytujący i przyjmę każdą radę, za którą z góry dziękuję.
Riahnon
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 8 listopada 2015, 11:06

Reklama

Re: Jiayu F2 - problem z widgetami

Postprzez djandre » niedziela, 8 listopada 2015, 11:29

Polecan zmiane launchera na inny niż stock, ja uzywam https://play.google.com/store/apps/deta ... cher&hl=pl
djandre
 
Posty: 26
Dołączył(a): poniedziałek, 4 maja 2015, 21:06
Pochwały: 1

Re: Jiayu F2 - problem z widgetami

Postprzez Riahnon » niedziela, 8 listopada 2015, 11:35

Jako, że jestem kompletnym laikiem to zapytam: launcher jest tylko nakładką na system (i bez problemów można wrócić do firmowego, jeżeli się nie sprawdzi) i nic nie zepsuję w systemie?
Riahnon
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 8 listopada 2015, 11:06

Re: Jiayu F2 - problem z widgetami

Postprzez djandre » niedziela, 8 listopada 2015, 11:45

Launcher nie ingeruje w system ;-) Bez problemu mozna wrocić na stock lub pobraac inny ze sklepu
djandre
 
Posty: 26
Dołączył(a): poniedziałek, 4 maja 2015, 21:06
Pochwały: 1

Re: Jiayu F2 - problem z widgetami

Postprzez Riahnon » niedziela, 8 listopada 2015, 12:26

Bardzo dziękuję za pomoc - pomysł podany przez "djandre" rozwiązał mój problem.

Przy okazji rozwiązał też kilka innych, zaproponowany launchner jest o wiele bardziej funkcjonalny niż firmowy Jiayu.

Jeszcze raz - dzięki
Riahnon
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 8 listopada 2015, 11:06


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama