• Reklama

Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez WojtekDz » niedziela, 26 kwietnia 2015, 20:48

Witam, zakupiłem telefon Jiayu F2. W telefonie nie było wgranego marketu ani nie było opcji żeby dodać konto google. Z oficjalnej strony Jiayu ściągnąłem poprzez oprogramowanie market oraz możliwość dodania konta google. Problem jednak jest z dodaniem mojego konta google oraz przy logowaniu do marketu. W obu przypadkach przy próbie zalogowania pisze: "Podczas komunikacji z serwerami Google wystąpił problem. Spróbuj ponownie później." Wie ktoś może jak ten problem rozwiązać? Da się to w jakiś sposób obejść aby nie wgrywać ROMu? ( jestem w tym kompletnie zielony i boję się coś zepsuć).
WojtekDz
 
Posty: 9
Dołączył(a): niedziela, 26 kwietnia 2015, 20:40

Reklama

Re: Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez slavo22 » niedziela, 26 kwietnia 2015, 22:10

Chyba Cię to jednak nie ominie. Flashowanie romu spod recovery (cwm lub twrp) jest naprawdę banalnie proste, szczególnie w Jiayu. Poprzez ich apkę ściągasz i instalujesz cwm, ściągasz rom, restartujesz do cwm, robisz wipe i instalujesz rom. To naprawdę nic wielkiego, wystarczy troszkę po angielsku rozumieć.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1510
Dołączył(a): wtorek, 8 kwietnia 2014, 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 44

Re: Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez swiezak82 » niedziela, 26 kwietnia 2015, 22:24

Może to pomoże
viewtopic.php?t=17369
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1299
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 37

Re: Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez WojtekDz » niedziela, 26 kwietnia 2015, 22:59

świeżak zrobiłem krok po kroku i jak wyjąłem baterie i podłączyłem do komputera przez 15 min nic się nie działo. Teraz telefon w ogóle nie chce się włączyć? Czyli coś zje....m??
WojtekDz
 
Posty: 9
Dołączył(a): niedziela, 26 kwietnia 2015, 20:40

Re: Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez WojtekDz » niedziela, 26 kwietnia 2015, 23:21

Wie ktoś co może być za przyczyna, że nie mogę włączyć telefonu i czemu nie wgrał się ROM? Proszę o pomoc.
WojtekDz
 
Posty: 9
Dołączył(a): niedziela, 26 kwietnia 2015, 20:40

Re: Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez swiezak82 » niedziela, 26 kwietnia 2015, 23:27

Zobacz jak się pokazuje Twój telefon w menedżer urządzeń, może sa nie te sterowniki. Jeden kolega miał właśnie z tym problem. Po prostu miał inne sterowniki wgrane.
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1299
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 37

Re: Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez WojtekDz » niedziela, 26 kwietnia 2015, 23:30

Nie wykrywa właśnie mojego telefonu. Skąd mogę te sterowniki wziąć? Czy jeśli teraz przegram program i rom do laptopa z windowsem 7 (robilem to na 8). Moge sprobować od momentu --> download ---> podłącz tel bez baterii??
WojtekDz
 
Posty: 9
Dołączył(a): niedziela, 26 kwietnia 2015, 20:40

Re: Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez swiezak82 » niedziela, 26 kwietnia 2015, 23:37

Zacytuję Ci kolegę @eteri bo on miał ten sam problem pewnie
"Ja z kolei miałem problem ze sterownikami, bo wyskakiwało coś tam od HTC, zamiast Android Composite ADB Interface, mimo, ze odinstalowywałem sterowniki by zainstalować prawidłowe, to one pojawiały się na nowo, pomogło usunięcie ręczne ich z folderu windowsa oraz następne zainstalowanie prawidłowych w trybie bez zabezpieczeń cyfrowego podpisu(tak trzeba to zrobić w ósemce) po tym wszystko poszło bez najmniejszych problemów :)<br/>"

Ale skąd wziął sterowniki to się nie pochwalił
viewtopic.php?t=1424
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1299
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 37

Re: Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez swiezak82 » niedziela, 26 kwietnia 2015, 23:43

Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1299
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 37

Re: Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez WojtekDz » poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 12:03

Tak jak u co nie których (patrząc na komentarze pod instrukcją) występuje u mnie błąd nr 10. Ktoś wie jak to rozwiązać?
WojtekDz
 
Posty: 9
Dołączył(a): niedziela, 26 kwietnia 2015, 20:40

Re: Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez swiezak82 » poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 12:21

Jedyne co mi przychodzi na myśl to sprawdź na innym komputerze, najlepiej z win7
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1299
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 37

Re: Jiayu F2 problem z kontem google i marketem

Postprzez changemind » poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 18:26

Dziś akurat flashowałem, pierwszy raz, jiayu g2f. Korzystałem z SP_Flash_Tool_v5.1352.01, MediaTek USB VCOM drivers, i też SP_Drivers_v1.4 (nie wiem, który zadziałał) pod win7 64b.
SpflashTool nie chciał mi nic wgrywać, pomogła dopiero kombinacja:
0) uruchomienie flash tool
0) podłączenie phona bez baterii
1) wybór scatter'a
2) włożenie baterii
3) wyjęcie kabla usb i ponowne włożenie usb

i zaczęło kopiować :)
changemind
 
Posty: 55
Dołączył(a): niedziela, 4 maja 2014, 09:48

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama