• Reklama

Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez swiezak82 » wtorek, 9 czerwca 2015, 19:45

Na jakim Windowsie to robisz? Jak się wyświetla włączony telefon w menadżer urządzeń w Windows?
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1313
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 42

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez svchost91 » wtorek, 9 czerwca 2015, 20:02

Na Win7, a telefon wyświetla mi się jako "Android Phone"
svchost91
 
Posty: 8
Dołączył(a): sobota, 5 lipca 2014, 09:54

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez swiezak82 » wtorek, 9 czerwca 2015, 20:24

Ale rozwiń ta zakładkę 'android phone' i zobacz co tam jest.
U mnie jest 'android Composite ADB Interface'
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1313
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 42

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez svchost91 » wtorek, 9 czerwca 2015, 20:40

"Android ADB Interface"

Czyli faktycznie wchodzi w grę ręczna instalacja sterowników?
svchost91
 
Posty: 8
Dołączył(a): sobota, 5 lipca 2014, 09:54

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez swiezak82 » wtorek, 9 czerwca 2015, 21:11

Zobacz może w tym temacie coś znajdziesz viewtopic.php?t=1424
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1313
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 42

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez svchost91 » środa, 10 czerwca 2015, 10:24

Dobra, udało się zainstalować ten sterownik MT65xx według instrukcji z podanego linka. Potem zainstalowałem ROM na telefonie według instrukcji w tym wątku. Wszystko pięknie ładnie, tylko po zainstalowaniu ROMu zepsuł się dotyk telefonu i żeby wejść w jakąś opcję, muszę klikać kilka cm niżej niż powinienem. Przeistanowałem ROM po raz drugi - znowu to samo. Zainstalowałem jakiś inny ROM z podanej strony i też mam to samo. Ma ktoś na to jakąś receptę?
svchost91
 
Posty: 8
Dołączył(a): sobota, 5 lipca 2014, 09:54

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez svchost91 » środa, 10 czerwca 2015, 13:05

Poniżej wrzucam problem, który wyczytałem na tej stronie z listą ROMów do F2. Problem jest o tyle świeży, że kilkoro użytkowników w przeciągu niecałego miesiąca ma dokładnie ten sam problem. Czyżby to jakiś wadliwy wypust Jiayu F2?

" Hi.

I have got a really ugly problem with my new chinese F2 phone. The touch screen has a strange behabiour. It only works the upper half of the screen. The lower half is "reverted". I mean, when I touch near the meadle of the screen (but a bit lower) is like if I pushed the bottom. When, for example, I try to scroll down a menu in this part of the screen, it scrolls up!!

I have installed almost all ROMs, but problem persists. Any idea about it? Do you also think it may be a hardware problem? I am really hopeless with it.

Thanks."

Post z 27 maja z http://www.needrom.com/download/jiayu-f ... /#comments

Cały czas szukam, jak można rozwiązać ten problem. Myślałem, aby napisać do Goldwaya, czy jest możliwość w jakiś sposób rozwiązać ten problem odsyłając telefon, ewentualnie wymienić na nowy, lub jakiś inny... ale chcę wykorzystać wszystkie możliwości i spróbować samemu.
Jak ktoś z obecnych i obeznanych w podobnych problemach chciałby pomóc poszukać mi, jak się uporać z tym bagnem, będę wdzięczny!

(Przepraszam, że post pod postem, ale sprawa jest dość problematyczna i lepiej, żeby została zauważona przez świeżo upieczonych posiadaczy F2)
svchost91
 
Posty: 8
Dołączył(a): sobota, 5 lipca 2014, 09:54

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez svchost91 » niedziela, 14 czerwca 2015, 14:11

Udało się rozwiązać dwa problemy jednocześnie - zarówno z wyświetlaczem, jak i play store.

" http://ulozto.cz/x9ez2zdj/zip

download this,unzip it, Open with flash tools, push download and the connect phone without battery."

Za pomocą tego komentarza w wątku na needrom, który wcześniej wrzucałem. U kogoś innego play store dalej nie działało, u mnie jest wszystko w porządku. Polecam śledzić ten wątek, jakby ktoś miał jeszcze jakiś problem z Jiayu, bo możliwe, że będą szukać dalszych rozwiązań.

Pozdrawiam :)
svchost91
 
Posty: 8
Dołączył(a): sobota, 5 lipca 2014, 09:54

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez svchost91 » sobota, 27 czerwca 2015, 20:07

Witam. Teraz z kolei pojawił mi się nowy program z Jiayu F2. Wyemigrowałem do DE i kupiłem tamtejszą kartę Lyca Mobile. Wsadziłem ją do telefonu do drugiego slotu SIM. Potem ją wyjąłem bo musiałem wpisać jakieś tam oznaczenia z niej, aby zarejestrować na stronie i wsadziłem ponownie. Ku mojemu zaskoczeniu... Cały wyświetlacz odmówił posłuszeństwa. Nie reaguje na ŻADEN dotyk na CAŁYM OBSZARZE. Zawiodłem się strasznie na tym modelu. Ma ktoś jakieś rozwiązanie lub mógłby pomóc? Pozdrawiam!
svchost91
 
Posty: 8
Dołączył(a): sobota, 5 lipca 2014, 09:54

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez mnka » poniedziałek, 6 lipca 2015, 22:27

Od samego początku mój F2 miał problem z USB - po podłączeniu bez baterii wyłączał się i włączał (znikał i pojawiał się w menedżerze urządzeń). Sprawdzony na różnych kablach, różnych komputerach i na różnych systemach.

Dlatego zainstalowałam TWRP przez Flashify. Problem ten sam - z dotykiem. Sposobu powyżej nie mogę wykorzystać, bo nie podłączę się kablem. Jakieś pomysły?
mnka
 
Posty: 27
Dołączył(a): wtorek, 16 lipca 2013, 17:55
Lokalizacja: Warszawa

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez hoszin » czwartek, 16 lipca 2015, 13:14

A nie wiecie czy będzie udostępniony Android 5 Lollipop dla Jiayu F2?
Avatar użytkownika
hoszin
 
Posty: 10
Dołączył(a): czwartek, 18 czerwca 2015, 14:34

Re: Jiayu F2 - instrukcje ROM, ROOT, RECOVERY, GAPPS

Postprzez bartolini » wtorek, 11 sierpnia 2015, 14:01

Czu udało się komuś rozwiązać problem z ekranem? Po instalacji pierwszego ROMu ekran jakby się rozkalibrował. Zainstalowałem wszystskie dostępne ROMy i cały czas mam problem z ekranem.

BTW:
Dostałem z chin ROM z działającymi GAPPSAMI tylko ten ekran mnie doprowadza do szału. Jakieś pomysły?
bartolini
 
Posty: 1
Dołączył(a): wtorek, 11 sierpnia 2015, 13:58

Poprzednia strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama