• Reklama

Jiayu F1 Wariuje

Jiayu F1 Wariuje

Postprzez drn » poniedziałek, 8 grudnia 2014, 16:50

Witam,
Ostatnio po włączeniu telefonu włączył się mi tryb Awaryjny, no ale ok wyłączyłem go włączyłem z powrotem i było ok. Po pewnym czasie telefon zaczął wariować. Sam włącza menu, rozsuwa górne wskaźniki, włącza opcje aplikacji/ustawienia i różne inne rzeczy. A ja nawet go nie dotykam, dotyk rzadko reaguje na moje polecenia. Klawisze na dole sterujące wgl nie łapią tego jak dotykam ich. Telefon jednym słowem szaleje. Próbowałem wgrywać ROM ze strony Jiayu, ale nie za bardzo to się zdało.
Proszę o pomoc
drn
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 21 maja 2014, 08:19

Reklama

Re: Jiayu F1 Wariuje

Postprzez drn » poniedziałek, 8 grudnia 2014, 21:23

Daje jeszcze filmik:
drn
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 21 maja 2014, 08:19

Re: Jiayu F1 Wariuje

Postprzez bartazzz » poniedziałek, 8 grudnia 2014, 21:29

miałem tak kiedyś w starze n9002. Rozebrał go nawet MAD_MAX niestety stwierdził ze wadliwy jest digitizer. Skończyło się odesłaniem do Chin
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Jiayu F1 Wariuje

Postprzez drn » poniedziałek, 8 grudnia 2014, 21:36

Bartazz a próbowałeś coś pisać rozmawiać z Polska filią? Czy tylko wysyłka do chin mnie ratuje?
drn
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 21 maja 2014, 08:19

Re: Jiayu F1 Wariuje

Postprzez bartazzz » poniedziałek, 8 grudnia 2014, 22:12

w przypadku stara nie miałem wyjścia, poza tym koszta wymiany byłyby zbyt duże a sprzedawca całości nie pokrył, więc wolałem zapłacić za wysyłkę
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Jiayu F1 Wariuje

Postprzez xm3 » poniedziałek, 8 grudnia 2014, 22:36

Jestem coraz bardzie sceptyczny wobec tej marki :(
F1 kupiony w marcu 2014 zaliczył już naprawę gwarancyjną autofocusa (2 mies w Chinach) a teraz po kolejnym miesiącu wysiadł mikrofon. Rozmawiam z JY Polska o naprawie, ale jak koszt będzię nieakceptowalny to go wywalę do śmietnika to żenujące dla firmy wypuszczać taki model.
Mam Stara w450 który niby jest beznadziejny wg. opinii na forum, ale ja osobiście nie mam z nim żadnych problemów chodzi jak marzenie a F1 to kompletne dno w porównaniu.
Avatar użytkownika
xm3
 
Posty: 186
Dołączył(a): wtorek, 20 listopada 2012, 13:32
Lokalizacja: chinkong
Pochwały: 2

Re: Jiayu F1 Wariuje

Postprzez bartazzz » poniedziałek, 8 grudnia 2014, 22:47

oprócz tego dochodzą opóźnienia w wydawaniu modeli.

Ze starem miałem tak:
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Jiayu F1 Wariuje

Postprzez drn » poniedziałek, 8 grudnia 2014, 23:20

A widzisz ja mam mieszane opinie. Mam jeszcze G4s i tamten działa jak marzenia, testy ponad 32 tyś pkt, nie przycina płynnie chodzi.
drn
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 21 maja 2014, 08:19

Re: Jiayu F1 Wariuje

Postprzez zawel » wtorek, 9 grudnia 2014, 13:58

No ale to zupełnie inna półka cenowa, na czymś musieli przyoszczędzić w F1 to zaoszczędzili na jakości.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 419
Dołączył(a): piątek, 15 listopada 2013, 12:59
Pochwały: 18

Re: Jiayu F1 Wariuje

Postprzez xm3 » wtorek, 9 grudnia 2014, 21:55

zawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na jakości może niekoniecznie bo F1 całkiem ładnie spasowany i solidnie wyglada ale
napewno podzespoły z najniższej półki.
Avatar użytkownika
xm3
 
Posty: 186
Dołączył(a): wtorek, 20 listopada 2012, 13:32
Lokalizacja: chinkong
Pochwały: 2


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama