• Reklama

Jiayu f1 nie działa gps

Jiayu f1 nie działa gps

Postprzez maciek1221 » 5 lut 2015, o 21:37

Witam,
po bojach z romem w Jiayu f1 w końcu odpaliłem telefon. Dla porównania mam telefon ze stockowym romem, jeszcze z chińskimi apkami. Na obu telefonach nie działa GPS, czy to nawigacja google, czy Yanosik, łączy się z satelitą ponad 5 minut a i tak nie chce się połączyć. Próbowałem na jedynm telefonie zrobić coś takiego: http://www.gizchina.com/2013/07/23/how- ... ek-phones/
niestety nie zadziałało, tzn w jednej z zakladek pokazuje mi satelity, ale dalej nie nawiguje mi w programach. Co należy zrobić? Pozdrawiam
maciek1221
 
Posty: 75
Dołączył(a): 18 sty 2015, o 14:04
Telefon:: f1

Reklama

Re: Jiayu f1 nie działa gps

Postprzez Doman » 6 lut 2015, o 02:25

A to w ktoryms Jiayu w ogole dziala GPS?

Niestety, to nie zart , Jiayu tak juz ma :-/ GPS "dziala", ale jest po prostu bardzo slaby. Nie pomagaja na to zadne czary mary z internetu, poza doklejeniem drucika robiacego za dodatkowa antene GPS.
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 607
Dołączył(a): 13 maja 2014, o 17:16
Pochwały: 17
Telefon:: CoolPad F1
ROM: 4.2.2 AOSP

Re: Jiayu f1 nie działa gps

Postprzez kombajnik » 6 lut 2015, o 03:28

Racja, w tym modelu może być ciężko z GPSem tak samo jak w G5S czy nawet G4S
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 785
Dołączył(a): 14 kwi 2013, o 18:46
Pochwały: 20
Telefon:: ZUK Z2
ROM: ZUI 2.1

Re: Jiayu f1 nie działa gps

Postprzez zawel » 6 lut 2015, o 12:16

W G2F i G3C GPS działa już całkiem nieźle ale pamiętam że w F1 to była porażka. Tzn. czasem łapał ale trwało to strasznie długo i niezbyt stabilnie.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 665
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 32
Telefon:: Le Max 2 x829
ROM: ResurrectionRemix


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama