• Reklama

jiayu F1 mini recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dansound » poniedziałek, 5 stycznia 2015, 11:50

dansound napisał(a):
dansound napisał(a):Wygląda, że po usunięciu z systemu pliku z parametrami kalibracyjnymi bateri oraz ponownej kalibracji za pomocą BatteryCalibrator problemy z baterią ustąpiły - ciekawe na jak długo. Jeszcze tylko ten aparat.....ech :(


05.01.2015 - niestety wczorajszy entuzjazm został zastąpiony dzisiejszym rozczarowaniem. Dwa dni była poprawa ale dzisiaj sytuacja wróciła do stanu z przed kalibracji. 68% baterii, fon się wyłączył - bateria rozładowana. Wgrałem AnTuTU i dziwne rzeczy mi pokazało. Zamiast 4GB ROM pokazało 2GB, aparat zamiast 5MP pokazało że ma 2MP, nie potrafio wykryć wewnętrznych czujników jedynie G-sensor został wykryty i.t.p. a do tego ma krzywy panel przedni - jak się położy płasko wyświetlaczem na stole to się kołysze. Wygląda mi to na podróbę Jiayu F1.
Jeśli Ci pomogłem przyznaj mi pochwałę.
dansound
 
Posty: 89
Dołączył(a): niedziela, 20 lipca 2014, 12:33
Pochwały: 2

Reklama

en.001phone.cn=

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez rustin » niedziela, 15 marca 2015, 21:53

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/jiayu/f1/Jiayu-F1.html
według tej strony telefon ma wszędzie czerwone krzyżyki w transmisji danych , mój stary x8 ma wiecej. czy to jest problem ?
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sonyerics ... ia-X8.html
rustin
 
Posty: 36
Dołączył(a): poniedziałek, 24 listopada 2014, 18:13

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez zawel » poniedziałek, 16 marca 2015, 13:44

Bo to jest specyfikacja dla chińskiej wersji F1 (tej z TD-SCDMA). W Polsce 3G nie będzie w niej chodzić. Ale F1 WCDMA to insza inszość, tam wszystko będzie ok. Tyle tylko że nie wydaje mi się żeby warto było w niego inwestować teraz, bo w zasadzie jedyna jego zaleta teraz to rozmiar.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 412
Dołączył(a): piątek, 15 listopada 2013, 12:59
Pochwały: 18

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez rustin » wtorek, 17 marca 2015, 00:37

A co w tej cenie i w takim rozmiarze warto kupić??
rustin
 
Posty: 36
Dołączył(a): poniedziałek, 24 listopada 2014, 18:13

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez zawel » wtorek, 17 marca 2015, 11:50

rustin napisał(a):A co w tej cenie i w takim rozmiarze warto kupić??
W tym rozmiarze to szczerze mówiąc nic :-D. Jak zwiększysz do 4,5'' to jest np. Lenovo A760 na którego Ruscy zrobili właśnie bardzo fajnego KitKata, niedawno kupiłem sobie takiego do zabawy <60$.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 412
Dołączył(a): piątek, 15 listopada 2013, 12:59
Pochwały: 18

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez Azael » sobota, 13 czerwca 2015, 18:18

michall91 napisał(a):Dioda działa jak chce, nie które sms ją włączają a inne nie, przynajmniej tak jest u mnie, za to świeci się przy ładowaniu.

Sid, ja miałem tylko 3 apki widoczne, jedna pojawiła się dopiero jak przeglądałem liste w titanium backup. Robimy roota przez Framaroot bodajże opcja Barahir i potem instalacja titanium no i tam odinstalowujemy chińskie apki.

Panowie tutaj podaję sposób na cichy głośnik
Robimy roota i instalujemy Mobileuncle MTK Tools ze sklepu, następnie wchodzimy w:
1. Engineer Mode> Engineer Mode MTK> zakładka Hardware Testing> Audio> Normal Mode
2. wybieramy [sph]
3. tak ma wyglądać po edycji, każdą zmianę zatwierdzamy klikając set i ok:
lvl 6 = 155
lvl 5 = 140
lvl 4 = 125
lvl 3 = 110
lvl 2 = 100
lvl 1 = 86
lvl 0 = 75
im wyższa wartość tym głośniej, lvl 0 najmniejszy poziom głośności, lvl 6 największy
4. to samo dla sph2
5. cofamy się i zamiast Normal Mode wybieramy Speech Enhancement > zamiast Common Parametre wybieramy Normal Mode
6. parametre 7 ustawiamy na 96
7. parametre 6 ustawiamy na to 300
Później restart telefonu i gotowe. Instrukcja znaleziona w necie i nieco przetłumaczona.
U mnie na głośnik bardzo pomogło, głos jest czysty i wyraźny. Można również podnieść ogólny poziom głośności, czy np dla samego dzwonka itd, opcji jest dużo. Podobny zabieg można przeprowadzić na mikrofonie, jednak u mnie póki co nie uzyskałem zadowalających efektów.


Czy mógłby ktoś sprawdzić i wrzucić jakie są oryginalne parametry w jiayu f1. Zmieniłem według opisu ale jak dla mnie jest gorzej niż przed . Czy można jakoś wrócić do orginalnych ustawień ?
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 449
Dołączył(a): piątek, 22 maja 2015, 22:53
Pochwały: 3
Ostrzeżenia: 1

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez Azael » wtorek, 23 czerwca 2015, 23:35

Jak poznać f1 czy to nie podróbka?
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 449
Dołączył(a): piątek, 22 maja 2015, 22:53
Pochwały: 3
Ostrzeżenia: 1

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez zawel » środa, 24 czerwca 2015, 10:47

Nie sądzę żeby się opłacało podrabiać telefon za trochę ponad 50$...
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 412
Dołączył(a): piątek, 15 listopada 2013, 12:59
Pochwały: 18

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez Azael » środa, 24 czerwca 2015, 11:20

Jeżeli bateria jest koloru czarnego zamiast zielonej i pod nią jest tylko jedna nalepka zamiast dwóch tak jak we wcześniejszych wersjach to nie musi oznaczać to podróbki?
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 449
Dołączył(a): piątek, 22 maja 2015, 22:53
Pochwały: 3
Ostrzeżenia: 1

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez zawel » czwartek, 25 czerwca 2015, 10:38

No nie musi, może jakaś nowa seria wyszła z fabryki. Po prostu nie widzę co można by wsadzić do telefonu, który już jest maksymalnie okrojony jak się da, żeby zarobić na podróbie.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 412
Dołączył(a): piątek, 15 listopada 2013, 12:59
Pochwały: 18

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama