• Reklama

jiayu F1 mini recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dansound » 5 sty 2015, o 11:50

dansound napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


05.01.2015 - niestety wczorajszy entuzjazm został zastąpiony dzisiejszym rozczarowaniem. Dwa dni była poprawa ale dzisiaj sytuacja wróciła do stanu z przed kalibracji. 68% baterii, fon się wyłączył - bateria rozładowana. Wgrałem AnTuTU i dziwne rzeczy mi pokazało. Zamiast 4GB ROM pokazało 2GB, aparat zamiast 5MP pokazało że ma 2MP, nie potrafio wykryć wewnętrznych czujników jedynie G-sensor został wykryty i.t.p. a do tego ma krzywy panel przedni - jak się położy płasko wyświetlaczem na stole to się kołysze. Wygląda mi to na podróbę Jiayu F1.
Jeśli Ci pomogłem przyznaj mi pochwałę.
dansound
 
Posty: 89
Dołączył(a): 20 lip 2014, o 12:33
Pochwały: 2

Reklama

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez rustin » 15 mar 2015, o 21:53

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/jiayu/f1/Jiayu-F1.html
według tej strony telefon ma wszędzie czerwone krzyżyki w transmisji danych , mój stary x8 ma wiecej. czy to jest problem ?
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sonyerics ... ia-X8.html
rustin
 
Posty: 36
Dołączył(a): 24 lis 2014, o 18:13

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez zawel » 16 mar 2015, o 13:44

Bo to jest specyfikacja dla chińskiej wersji F1 (tej z TD-SCDMA). W Polsce 3G nie będzie w niej chodzić. Ale F1 WCDMA to insza inszość, tam wszystko będzie ok. Tyle tylko że nie wydaje mi się żeby warto było w niego inwestować teraz, bo w zasadzie jedyna jego zaleta teraz to rozmiar.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 464
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 20

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez rustin » 17 mar 2015, o 00:37

A co w tej cenie i w takim rozmiarze warto kupić??
rustin
 
Posty: 36
Dołączył(a): 24 lis 2014, o 18:13

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez zawel » 17 mar 2015, o 11:50

rustin napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
W tym rozmiarze to szczerze mówiąc nic :-D. Jak zwiększysz do 4,5'' to jest np. Lenovo A760 na którego Ruscy zrobili właśnie bardzo fajnego KitKata, niedawno kupiłem sobie takiego do zabawy <60$.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 464
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 20

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez Azael » 13 cze 2015, o 18:18

michall91 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy mógłby ktoś sprawdzić i wrzucić jakie są oryginalne parametry w jiayu f1. Zmieniłem według opisu ale jak dla mnie jest gorzej niż przed . Czy można jakoś wrócić do orginalnych ustawień ?
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 481
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 22:53
Pochwały: 4
Ostrzeżenia: 1

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez Azael » 23 cze 2015, o 23:35

Jak poznać f1 czy to nie podróbka?
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 481
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 22:53
Pochwały: 4
Ostrzeżenia: 1

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez zawel » 24 cze 2015, o 10:47

Nie sądzę żeby się opłacało podrabiać telefon za trochę ponad 50$...
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 464
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 20

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez Azael » 24 cze 2015, o 11:20

Jeżeli bateria jest koloru czarnego zamiast zielonej i pod nią jest tylko jedna nalepka zamiast dwóch tak jak we wcześniejszych wersjach to nie musi oznaczać to podróbki?
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 481
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 22:53
Pochwały: 4
Ostrzeżenia: 1

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez zawel » 25 cze 2015, o 10:38

No nie musi, może jakaś nowa seria wyszła z fabryki. Po prostu nie widzę co można by wsadzić do telefonu, który już jest maksymalnie okrojony jak się da, żeby zarobić na podróbie.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 464
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 20

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości