• Reklama

jiayu F1 mini recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez Wujek » wtorek, 19 sierpnia 2014, 01:20

Dzisiaj dotarł do mnie Jiayu F1 i...jestem zachwycony. Dobrze wydane 60$ :-D Oby bez problemów.
Wujek
 
Posty: 184
Dołączył(a): wtorek, 7 stycznia 2014, 22:32
Pochwały: 7

Reklama

Re: Odp: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dytruff » wtorek, 19 sierpnia 2014, 02:19

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No, patrz pan! To dziwne, że za cenę 60$ z przesyłką z Chin nie otrzymujemy lustrzanki.
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez konrad » poniedziałek, 25 sierpnia 2014, 14:02

Jak to mówią jaka cena taki sprzęt. Z drugiej strony płacimy za działający sprzęt i tego oczekujemy.
konrad
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 25 sierpnia 2014, 12:40

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dzanus100 » wtorek, 26 sierpnia 2014, 01:09

Wiec w kwestii aparatów to sie kwalifikuja do wymiany ( aparaty)
Dzis natomiast dotarl do mnie inny egzemplarz w ktorym juz po kilkunastu godzinach odmowil posluszenstwa przycisk wlaczajac telefon
Nie mozna go wylaczyc ani wybudzic z uspienia... wyjecie baterii tez nic nie daje.. :(
Wlozenie baterii powoduje natychmiastowe uruchomienie telefonu ...
Ciezko powiedziec czy robi sie zwarcie czy przycisk uszkodzony
Niestety ale ocena tego telefonu spada w moich oczach ;(
dzanus100
 
Posty: 9
Dołączył(a): czwartek, 5 czerwca 2014, 20:45

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez adamson » sobota, 13 września 2014, 12:31

A u mnie czarna seria. Odesłałem jeden egzemplarz F1 z powodu problemów z dotykiem, to za parę dni wysiadł głośnik zewnętrzny w drugim. Telefony używane ok 3 miesiące.
Jak z wymianą tego głośnika-buzzera, pasuje jakiś od innego tel? Najchętniej interesowałoby mnie zakup z Polski.

Wysłane z mojego 7320 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
adamson
AKTYWNY
 
Posty: 310
Dołączył(a): sobota, 11 stycznia 2014, 12:56
Pochwały: 10

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez karoll » piątek, 19 września 2014, 18:36

Jakiego romu używacie ? Chciałem pozbyć się chińskich aplikacji i mieć lepsze spolszczenie.
Którego polskiego dystrybutora rom jest lepszy - jiayupolska.com czy jiayupolska.pl ?
karoll
 
Posty: 8
Dołączył(a): poniedziałek, 7 lipca 2014, 12:59

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez daru_2k » niedziela, 30 listopada 2014, 12:41

Cześć mój Jiayu F1 ma 6 miesięcy, problemy zaczęły się miesiąc temu telefon zaczął się wyłączać gdy bateria schodziła do około 40% - 60%, dzieje się tak do dzisiaj po czym podłączam ładowarkę i pokazuje ładowanie od zera. Dodam że żeby naładować telefon od zera do 100% trwa to około 8 godzin. Zmieniłem więc soft na alternatywny z needrom i problem jest ten sam. Kupiłem nową baterię na alieexpress i znów to samo :(. Dzisiaj dodatkowo zauważyłem że występuje problem z aparatem że nie łapie ostrości, zdjęcia są tak rozmyte że nic nie widać. Mam pytanie co zrobić w tej sytuacji czy wysyłał już ktoś smartfona do chin na reklamację? Jak to u was wyglądało ile trwa cała procedura i czy Chińczycy nie odrzucają reklamacji? Czy muszę wrócić do stockowego romu zanim wyślę telefon?

pozdrawiam
daru_2k
 
Posty: 1
Dołączył(a): niedziela, 30 listopada 2014, 12:30

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez hellhammer » poniedziałek, 1 grudnia 2014, 11:17

karoll napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przeciez to jest jeden dystrybutor pozatym na obu stronach jest juz nienajnowszy rom. Sam sotatnio zakupiłem 2 egzempalarze z chin i maja nowsze numerki niz te tutaj.
Takze nie pobierałem zadnego z tych. zrobiłem roota za pomoca programu i wyysalilem dosłownie 3 aplikacje chinskie i nic wiecej. Działa tak jak powinien,spolszczony tez jest. Działa szybko i stabilnie jak na taki sprzet. Moim zdaniem nie warto. Po co cofac sie o kilka numerków do tyłu z kompilacja oprogramowania?
hellhammer
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:25
Pochwały: 25

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dansound » środa, 31 grudnia 2014, 13:44

daru_2k napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Dokładnie ta sama historia. Fon się wyłącza przy 35% bateri i często nie chce się wzbudzić na ładowarce. Bateria na mierniku pokazuje 2,8V Wygląda na utratę parametrów kalibracyjnych baterii. Aparat również zaciął się na Makro :( Na rosyjskim forum gość pisze że naprawił aparat ale problemy lingwistyczne utrudniają odczyt poradnika :( Ktoś sobie poradził z baterią w F1??
Jeśli Ci pomogłem przyznaj mi pochwałę.
dansound
 
Posty: 89
Dołączył(a): niedziela, 20 lipca 2014, 12:33
Pochwały: 2

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez xm3 » środa, 31 grudnia 2014, 19:38

daru_2k napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ja wysłałem do naprawy aparat do Chin, wrócił naprawiony ale trwało to 2 miesiące. Po powrocie za jakiś miesiąc siadł mikrofon i znowu do serwisu niezależnego tym razem w PL. Leży już od prawie miesiąca bo nie ma części. Pisałem do JiayuPolska czy go zechcą naprawić ale mnie olali.
Zamówiłem Cubota bo już nie liczę, że kiedykolwiek go naprawią i ile pochodzi.
Moja rada to wywal go na śmietnik i się nie stresuj.
Avatar użytkownika
xm3
 
Posty: 186
Dołączył(a): wtorek, 20 listopada 2012, 13:32
Lokalizacja: chinkong
Pochwały: 2

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dansound » niedziela, 4 stycznia 2015, 14:33

Wygląda, że po usunięciu z systemu pliku z parametrami kalibracyjnymi bateri oraz ponownej kalibracji za pomocą BatteryCalibrator problemy z baterią ustąpiły - ciekawe na jak długo. Jeszcze tylko ten aparat.....ech :(
Jeśli Ci pomogłem przyznaj mi pochwałę.
dansound
 
Posty: 89
Dołączył(a): niedziela, 20 lipca 2014, 12:33
Pochwały: 2

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dansound » poniedziałek, 5 stycznia 2015, 11:49

dansound napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


05.01.2015 - nieststy wczorajszy entuzjazm został zastąpiony dzisiejszym rozczarowaniem. Dwa dni była poprawa ale dzisiaj sytuacja wróciła do stanu z przed kalibracji. 68% baterii, fon się wyłączył - bateria rozładowana. Wgrałem AnTuTU i dziwne rzeczy mi pokazało. Zamiast 4GB ROM pokazało 2GB, aparat zamiast 5MP pokazało że ma 2MP, nie potrafio wykryć wewnętrznych czujników jedynie G-sensor został wykryty i.t.p. a do tego ma krzywy panel przedni - jak się położy płasko wyświetlaczem na stole to się kołysa. Wygląda mi to na podróbę Jiayu F1.
Jeśli Ci pomogłem przyznaj mi pochwałę.
dansound
 
Posty: 89
Dołączył(a): niedziela, 20 lipca 2014, 12:33
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama