• Reklama

jiayu F1 mini recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez Wujek » 19 sie 2014, o 01:20

Dzisiaj dotarł do mnie Jiayu F1 i...jestem zachwycony. Dobrze wydane 60$ :-D Oby bez problemów.
Wujek
 
Posty: 181
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 22:32
Pochwały: 7

Reklama

Re: Odp: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dytruff » 19 sie 2014, o 02:19

slavo22 napisał(a):mimo że przy zdjęciach focus jest ok to same zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia, porównywałem zdjęcia robione tą samą apką i w tych samych warunkaach na F1i G3T - bez porównania. Jak widać Jiayu zaoszczędziło na sprzęcie wkładając bardzo słaby moduł aparatu. Chyba że szybka jest słabej jakości?

No, patrz pan! To dziwne, że za cenę 60$ z przesyłką z Chin nie otrzymujemy lustrzanki.
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): 22 kwi 2013, o 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez konrad » 25 sie 2014, o 14:02

Jak to mówią jaka cena taki sprzęt. Z drugiej strony płacimy za działający sprzęt i tego oczekujemy.
konrad
 
Posty: 21
Dołączył(a): 25 sie 2014, o 12:40

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dzanus100 » 26 sie 2014, o 01:09

Wiec w kwestii aparatów to sie kwalifikuja do wymiany ( aparaty)
Dzis natomiast dotarl do mnie inny egzemplarz w ktorym juz po kilkunastu godzinach odmowil posluszenstwa przycisk wlaczajac telefon
Nie mozna go wylaczyc ani wybudzic z uspienia... wyjecie baterii tez nic nie daje.. :(
Wlozenie baterii powoduje natychmiastowe uruchomienie telefonu ...
Ciezko powiedziec czy robi sie zwarcie czy przycisk uszkodzony
Niestety ale ocena tego telefonu spada w moich oczach ;(
dzanus100
 
Posty: 9
Dołączył(a): 5 cze 2014, o 20:45

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez adamson » 13 wrz 2014, o 12:31

A u mnie czarna seria. Odesłałem jeden egzemplarz F1 z powodu problemów z dotykiem, to za parę dni wysiadł głośnik zewnętrzny w drugim. Telefony używane ok 3 miesiące.
Jak z wymianą tego głośnika-buzzera, pasuje jakiś od innego tel? Najchętniej interesowałoby mnie zakup z Polski.

Wysłane z mojego 7320 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
adamson
AKTYWNY
 
Posty: 306
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 12:56
Pochwały: 10

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez karoll » 19 wrz 2014, o 18:36

Jakiego romu używacie ? Chciałem pozbyć się chińskich aplikacji i mieć lepsze spolszczenie.
Którego polskiego dystrybutora rom jest lepszy - jiayupolska.com czy jiayupolska.pl ?
karoll
 
Posty: 8
Dołączył(a): 7 lip 2014, o 12:59

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez daru_2k » 30 lis 2014, o 12:41

Cześć mój Jiayu F1 ma 6 miesięcy, problemy zaczęły się miesiąc temu telefon zaczął się wyłączać gdy bateria schodziła do około 40% - 60%, dzieje się tak do dzisiaj po czym podłączam ładowarkę i pokazuje ładowanie od zera. Dodam że żeby naładować telefon od zera do 100% trwa to około 8 godzin. Zmieniłem więc soft na alternatywny z needrom i problem jest ten sam. Kupiłem nową baterię na alieexpress i znów to samo :(. Dzisiaj dodatkowo zauważyłem że występuje problem z aparatem że nie łapie ostrości, zdjęcia są tak rozmyte że nic nie widać. Mam pytanie co zrobić w tej sytuacji czy wysyłał już ktoś smartfona do chin na reklamację? Jak to u was wyglądało ile trwa cała procedura i czy Chińczycy nie odrzucają reklamacji? Czy muszę wrócić do stockowego romu zanim wyślę telefon?

pozdrawiam
daru_2k
 
Posty: 1
Dołączył(a): 30 lis 2014, o 12:30

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez hellhammer » 1 gru 2014, o 11:17

karoll napisał(a):Jakiego romu używacie ? Chciałem pozbyć się chińskich aplikacji i mieć lepsze spolszczenie.
Którego polskiego dystrybutora rom jest lepszy - jiayupolska.com czy jiayupolska.pl ?

Przeciez to jest jeden dystrybutor pozatym na obu stronach jest juz nienajnowszy rom. Sam sotatnio zakupiłem 2 egzempalarze z chin i maja nowsze numerki niz te tutaj.
Takze nie pobierałem zadnego z tych. zrobiłem roota za pomoca programu i wyysalilem dosłownie 3 aplikacje chinskie i nic wiecej. Działa tak jak powinien,spolszczony tez jest. Działa szybko i stabilnie jak na taki sprzet. Moim zdaniem nie warto. Po co cofac sie o kilka numerków do tyłu z kompilacja oprogramowania?
hellhammer
VIP
 
Posty: 1436
Dołączył(a): 4 lip 2014, o 13:25
Pochwały: 25

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dansound » 31 gru 2014, o 13:44

daru_2k napisał(a):Cześć mój Jiayu F1 ma 6 miesięcy, problemy zaczęły się miesiąc temu telefon zaczął się wyłączać gdy bateria schodziła do około 40% - 60%, dzieje się tak do dzisiaj po czym podłączam ładowarkę i pokazuje ładowanie od zera. Dodam że żeby naładować telefon od zera do 100% trwa to około 8 godzin. Zmieniłem więc soft na alternatywny z needrom i problem jest ten sam. Kupiłem nową baterię na alieexpress i znów to samo :(. Dzisiaj dodatkowo zauważyłem że występuje problem z aparatem że nie łapie ostrości, zdjęcia są tak rozmyte że nic nie widać. Mam pytanie co zrobić w tej sytuacji czy wysyłał już ktoś smartfona do chin na reklamację? Jak to u was wyglądało ile trwa cała procedura i czy Chińczycy nie odrzucają reklamacji? Czy muszę wrócić do stockowego romu zanim wyślę telefon?

pozdrawiam


Dokładnie ta sama historia. Fon się wyłącza przy 35% bateri i często nie chce się wzbudzić na ładowarce. Bateria na mierniku pokazuje 2,8V Wygląda na utratę parametrów kalibracyjnych baterii. Aparat również zaciął się na Makro :( Na rosyjskim forum gość pisze że naprawił aparat ale problemy lingwistyczne utrudniają odczyt poradnika :( Ktoś sobie poradził z baterią w F1??
Jeśli Ci pomogłem przyznaj mi pochwałę.
dansound
 
Posty: 89
Dołączył(a): 20 lip 2014, o 12:33
Pochwały: 2

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez xm3 » 31 gru 2014, o 19:38

daru_2k napisał(a): Dzisiaj dodatkowo zauważyłem że występuje problem z aparatem że nie łapie ostrości, zdjęcia są tak rozmyte że nic nie widać. Mam pytanie co zrobić w tej sytuacji czy wysyłał już ktoś smartfona do chin na reklamację? Jak to u was wyglądało ile trwa cała procedura i czy Chińczycy nie odrzucają reklamacji?

pozdrawiam


Ja wysłałem do naprawy aparat do Chin, wrócił naprawiony ale trwało to 2 miesiące. Po powrocie za jakiś miesiąc siadł mikrofon i znowu do serwisu niezależnego tym razem w PL. Leży już od prawie miesiąca bo nie ma części. Pisałem do JiayuPolska czy go zechcą naprawić ale mnie olali.
Zamówiłem Cubota bo już nie liczę, że kiedykolwiek go naprawią i ile pochodzi.
Moja rada to wywal go na śmietnik i się nie stresuj.
Avatar użytkownika
xm3
 
Posty: 185
Dołączył(a): 20 lis 2012, o 13:32
Lokalizacja: chinkong
Pochwały: 2

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dansound » 4 sty 2015, o 14:33

Wygląda, że po usunięciu z systemu pliku z parametrami kalibracyjnymi bateri oraz ponownej kalibracji za pomocą BatteryCalibrator problemy z baterią ustąpiły - ciekawe na jak długo. Jeszcze tylko ten aparat.....ech :(
Jeśli Ci pomogłem przyznaj mi pochwałę.
dansound
 
Posty: 89
Dołączył(a): 20 lip 2014, o 12:33
Pochwały: 2

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dansound » 5 sty 2015, o 11:49

dansound napisał(a):Wygląda, że po usunięciu z systemu pliku z parametrami kalibracyjnymi bateri oraz ponownej kalibracji za pomocą BatteryCalibrator problemy z baterią ustąpiły - ciekawe na jak długo. Jeszcze tylko ten aparat.....ech :(


05.01.2015 - nieststy wczorajszy entuzjazm został zastąpiony dzisiejszym rozczarowaniem. Dwa dni była poprawa ale dzisiaj sytuacja wróciła do stanu z przed kalibracji. 68% baterii, fon się wyłączył - bateria rozładowana. Wgrałem AnTuTU i dziwne rzeczy mi pokazało. Zamiast 4GB ROM pokazało 2GB, aparat zamiast 5MP pokazało że ma 2MP, nie potrafio wykryć wewnętrznych czujników jedynie G-sensor został wykryty i.t.p. a do tego ma krzywy panel przedni - jak się położy płasko wyświetlaczem na stole to się kołysa. Wygląda mi to na podróbę Jiayu F1.
Jeśli Ci pomogłem przyznaj mi pochwałę.
dansound
 
Posty: 89
Dołączył(a): 20 lip 2014, o 12:33
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama