• Reklama

jiayu F1 mini recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez ebola1972 » niedziela, 27 lipca 2014, 00:20

A na innej aplikacji do robienia zdjeć jak sytuacja wygląda?

Wysłane z Onda V975m
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Reklama

en.001phone.cn=

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dzanus100 » niedziela, 27 lipca 2014, 21:37

Na kazdej aplikacji jest tak samo
W miedzyczasie znalazlem wlasciwa nazwe tego problemu:
Auto-focus nie łapie ostrosci...
Pytanie czy jest to problem sprzetowy czy programowy ?
dzanus100
 
Posty: 9
Dołączył(a): czwartek, 5 czerwca 2014, 20:45

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez spamowisko » poniedziałek, 28 lipca 2014, 12:58

Mam ten sam problem z aparatem. Ktoś już znalazł rozwiązanie?
spamowisko
 
Posty: 17
Dołączył(a): sobota, 15 marca 2014, 10:52

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez ebola1972 » poniedziałek, 28 lipca 2014, 14:03

W inew v3 tez myslalem ze mi nie stroi focus. Trzeba bylo dlugo przytrzymac przycisk. W kolejnym romie bylo juz lepiej

Wysłane z Xiaomi Red Rice
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dzanus100 » poniedziałek, 28 lipca 2014, 18:54

To nie problem przycisku
Jak wlacze aparat to widze rozmyty obraz....:(
dzanus100
 
Posty: 9
Dołączył(a): czwartek, 5 czerwca 2014, 20:45

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez spamowisko » poniedziałek, 28 lipca 2014, 23:56

Mam dokładnie to samo. Po włączeniu aparatu obraz jest strasznie rozmyty i niestety nie da się zrobić ostrego zdjęcia. Jakieś pomysły jak temu zaradzić?
Wysłane z Lumii 520
spamowisko
 
Posty: 17
Dołączył(a): sobota, 15 marca 2014, 10:52

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez ebola1972 » wtorek, 29 lipca 2014, 00:22

Ja bym zmienił na inny rom i zobaczył jak się aparat zachowuje. @slavo22 zapodał link z romem

Wysłane z Xiaomi Red Rice
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez spamowisko » wtorek, 29 lipca 2014, 12:30

Trochę się boję zmienić rom. Nigdy tego nie robiłem. Jest jakiś poradnik jak to bezpiecznie zrobić?
Wysłane z Lumii 520
spamowisko
 
Posty: 17
Dołączył(a): sobota, 15 marca 2014, 10:52

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez spamowisko » czwartek, 7 sierpnia 2014, 12:03

Po wielu bojach udało mi się w końcu wgrać nowy rom do F1:
http://www.needrom.com/mobile/jiayu-f1-rom4cwm/

Niestety problem z aparatem nie zniknął. Nadal wygląda to tak jakby aparat nie mógł złapać ostrości, zdjęcia są tak rozmyte że trzeba wiele wyobraźni aby domyśleć się co na nich jest.
Nie wygląda to na błąd softu, chyba zareklamuję ten telefon u sprzedawcy. Ktoś już wysyłał telefon na gwarancję do Chin? Jak to wygląda?
spamowisko
 
Posty: 17
Dołączył(a): sobota, 15 marca 2014, 10:52

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez Jacuss » czwartek, 7 sierpnia 2014, 19:05

spamowisko napisał(a):Po wielu bojach udało mi się w końcu wgrać nowy rom do F1:
http://www.needrom.com/mobile/jiayu-f1-rom4cwm/

Niestety problem z aparatem nie zniknął. Nadal wygląda to tak jakby aparat nie mógł złapać ostrości, zdjęcia są tak rozmyte że trzeba wiele wyobraźni aby domyśleć się co na nich jest.
Nie wygląda to na błąd softu, chyba zareklamuję ten telefon u sprzedawcy. Ktoś już wysyłał telefon na gwarancję do Chin? Jak to wygląda?

viewtopic.php?f=46&t=3340&view=unread#unread
viewtopic.php?f=46&t=3156&view=unread#unread
Avatar użytkownika
Jacuss
AKTYWNY
 
Posty: 368
Dołączył(a): niedziela, 11 sierpnia 2013, 01:45
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 14

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez xm3 » niedziela, 10 sierpnia 2014, 19:22

dzanus100 napisał(a):Na kazdej aplikacji jest tak samo
W miedzyczasie znalazlem wlasciwa nazwe tego problemu:
Auto-focus nie łapie ostrosci...
Pytanie czy jest to problem sprzetowy czy programowy ?


Właśnie kilka dni temu to samo zdarzyło się w telefonie mojej córki.
Avatar użytkownika
xm3
 
Posty: 186
Dołączył(a): wtorek, 20 listopada 2012, 13:32
Lokalizacja: chinkong
Pochwały: 2

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez slavo22 » poniedziałek, 11 sierpnia 2014, 17:21

W telefonie mojej żony autofocus przy zdjęciach działa normalnie, jednak przy próbie nakręcenia filmu ciągle łapie ostrość i to niezależnie od wersji romu. Jednak mimo że przy zdjęciach focus jest ok to same zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia, porównywałem zdjęcia robione tą samą apką i w tych samych warunkaach na F1i G3T - bez porównania. Jak widać Jiayu zaoszczędziło na sprzęcie wkładając bardzo słaby moduł aparatu. Chyba że szybka jest słabej jakości? Jak się żonie znudzi i będzie chciała coś nowego to spróbuję szybkę odkleić i się zobaczy.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1508
Dołączył(a): wtorek, 8 kwietnia 2014, 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 44

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama