• Reklama

jiayu F1 mini recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez PanRatio » sobota, 26 kwietnia 2014, 17:16

Wiem o tym, ale czy ekran TFT "nadaje się" do codziennego użytku jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do IPS?
PanRatio
AKTYWNY
 
Posty: 217
Dołączył(a): wtorek, 16 kwietnia 2013, 16:42
Pochwały: 23

Reklama

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez zawel » sobota, 26 kwietnia 2014, 18:15

To jest całkiem fajne TFT, naprawdę byłem zaskoczony jak go włączyłem pierwszy raz.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 419
Dołączył(a): piątek, 15 listopada 2013, 12:59
Pochwały: 18

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez slavo22 » wtorek, 6 maja 2014, 13:22

No to ja też się dopiszę. Dostałem go dosłownie przed godziną. Zakupiony dla mojej kobiety która do tej pory korzystała z dziadka SGS. Po godzinnej zabawie mogę powiedzieć że dla mniej wymagających użytkowników (czyt. nie grających w gry wymagające 8 rdzeni, używających fona zamiast kompa itp) jest to naprawdę super oferta. Telefon jest szybki (mam jiayu g3t i z nim porównywałem), na czystym romie uruchamia się w kilka sekund, po doinstalowaniu kilku apek lekko zwalnia, ale po uruchomieniu nie zauważyłem żeby przycinał. Net na wifi chodzi bardzo szybko, strony ładują się błyskawicznie (widać to m.in. na wideo recenzji). Trochę obawiałem się o ekran że będzie za mały i mało czytelny w słońcu. No tyłka nie urywa, ale jak na 4 cale jest całkiem fajnie. Nie jest ciężki, ma zaokrąglone brzegi co dla kobiety jest plusem (jej słowa), dioda działa, tylko w apkach trzeba sobie ustawić (mam chomp sms i jak dałem niebieskie powiadomienie to nie działało, na czerwono dioda mruga). Powiem że w tej cenie to nie wem czy coś lepszego na polskim rynku się znajdzie.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1513
Dołączył(a): wtorek, 8 kwietnia 2014, 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 44

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez robin210 » środa, 7 maja 2014, 18:36

Mam modem usb i 17gb miesięcznie z którego nie korzystam więc wrzuciłem kartę do F1 ale nie mogę się połączyć. Jak to wszystko poustawiać aby był net
robin210
 
Posty: 99
Dołączył(a): sobota, 18 stycznia 2014, 14:42

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dytruff » środa, 7 maja 2014, 18:58

Sprawdź u operatora

Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez slavo22 » środa, 7 maja 2014, 23:57

Nie sprawdzałem na F1 ale na G3T tylko 1 slot sim obsługuje net. Może spróbuj poprzekładać karty.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1513
Dołączył(a): wtorek, 8 kwietnia 2014, 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 44

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dytruff » czwartek, 8 maja 2014, 00:00

Może być i slot. Później apn

Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez robin210 » poniedziałek, 19 maja 2014, 13:29

Sloty są ok. karta sim chodzi na obu a aero na żadnym slocie APNy ustawione Kartę Aero sprawdziłem na Geeku i jest ok czyżby jakiś wadliwy ten F1
robin210
 
Posty: 99
Dołączył(a): sobota, 18 stycznia 2014, 14:42

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez qwerty76 » poniedziałek, 19 maja 2014, 14:45

Miałem tez taki problem musiałem odesłać do Chin-jakaś wadliwa partia, dostałem zwrot pieniędzy i w końcu kupiłem na Allegro. Polecam wszystko ustawione Aero działa bez problemu
qwerty76
 
Posty: 4
Dołączył(a): poniedziałek, 19 maja 2014, 14:04

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez dnb8 » poniedziałek, 19 maja 2014, 15:21

UP

wiecie co z nim zrobic.
Dział Bazar masz poznizej
Avatar użytkownika
dnb8
 
Posty: 155
Dołączył(a): czwartek, 28 lutego 2013, 13:10
Lokalizacja: LiquidCity

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez robin210 » poniedziałek, 19 maja 2014, 20:54

qwerty76 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale pomogłeś :shock:
robin210
 
Posty: 99
Dołączył(a): sobota, 18 stycznia 2014, 14:42

Re: jiayu F1 mini recenzja

Postprzez ebola1972 » poniedziałek, 19 maja 2014, 21:08

Przecież to reklama ;-)

Wysłane z mojego Onda V975m przy użyciu Tapatalka
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama