• Reklama

Jaki to jest telefon

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Jaki to jest telefon

Postprzez mrsobol93 » niedziela, 14 lipca 2013, 01:01

Witam zakupiłem na allegro Chiński smartfon. Nie mam pojecia co to za marka i model prosze was o pomoc bo przewaliłem cały internet z podobnymi tematami no i nadal nic nie wiem.

Pod bateria jest napis Model S4 nic wiecej.
Procesor jest mtk6517 android " 4.0.4" Podobno ale z tego co czytałem to jest 2.3.3
Podobno jest to feiteng a7100 ale nie wydaje mi sie ponieważ zrotowałem go pod firmware od a7100 i mam ekran ala Szklane odbicie... i jestem totalnie rozbity ....... nie wiem co zrobić

Prosze was o pomoc!

Dokładny opis telefonu z aukcji...

PODSTAWOWE DANE TECHNICZNE :

Model: s4 ( Inne nazwy : SC6820)
SIM KARTY - ODBLOKOWANE I JEDNOCZEŚNIE DWIE AKTYWNE !!!
Styl Telefon: Bar, 4 calowy pojemnościowy ekran dotykowy
System operacyjny: Android OS 2.3
Procesor: Spreadtrum SC6820, Cortex A5, 1.0GHz

Wyświetlanie reulotion: WVGA ekranem, 480 * 320
Ilość kolorów: 16 000 000 kolorów
Kamera
Resulotion Aparat: 2 MP kamera z tyłu,

Łączność
Łączność Technologia: GSM ,
Sieć Band: GSM 850/900/1800/1900 MHz
Data Technology: GPRS
Bluetooth: Bluetooth 2.1
WLAN: Wi-Fi IEEE 802.11 b / g /
USB: USB 2.0
mrsobol93
 
Posty: 17
Dołączył(a): piątek, 5 lipca 2013, 01:53
Lokalizacja: Polska

Reklama

Postprzez existe » niedziela, 14 lipca 2013, 06:05

no masz chinska kopie jakiegos telefonu
ale tak dokladniej do czego Ci potrzebna wiedza ... hmm blizsza, no np ze to jest "feiteng a7100" ? jesli do szikania ROMu, to watpie czy da sie pomoc - sladowe ilosci i tylko poprzez szukanie chinskich stron co chwila czekajac na tlumaczenie google i domyslajac sie mimo to ... o czymzesz o ni tu pisza korzen dostac, posadzic drzewo :-))
ps
co znaczy "szklane odbicie" ? moze ustawiles jezyk hebrajski ? :-)))
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Postprzez mrsobol93 » niedziela, 14 lipca 2013, 12:32

Załączam zdjęcia jak dokładnie wygląda ekran po wgraniu nowego romu 6820_2.3.5_c910_hteng_s5_en_4.0_v01_Mod wszystko zrobione według poradnika na xda...

A no i dodam jeszcze iż nie reaguje na dotyk.. a klawisze home i vol up maja dziwne właściwości.... Vol up ścisza telefon a home go podgłasza... wiecej nic nie da się zrobić 0 reakcji po wgraniu tego romu...

Pomocy, prosze....
mrsobol93
 
Posty: 17
Dołączył(a): piątek, 5 lipca 2013, 01:53
Lokalizacja: Polska

Postprzez existe » niedziela, 14 lipca 2013, 18:43

czyli wgrales przypadkowy rom do swojego fona ?
no niezly efekt :-))
pozostaje Ci wgrac inny przypadkowy moze bedzie lepiej, ale generalnie nie masz juz telefonu
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Postprzez mrsobol93 » poniedziałek, 15 lipca 2013, 14:01

Udało mi się naleźć drugi taki sam telefon mam go w ręce.. Tylko kto powie mi jak mam skopiować z niego firmware aby wgrać na mój?
mrsobol93
 
Posty: 17
Dołączył(a): piątek, 5 lipca 2013, 01:53
Lokalizacja: Polska

Postprzez bartazzz » poniedziałek, 15 lipca 2013, 14:04

wejdź w recovery moze jest opcja backup restore. Wtedy backup z tamtego fona i restore na tym. tyle ze telefony muszą być identyczne żeby chodziło
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Postprzez existe » poniedziałek, 15 lipca 2013, 14:40

chinskie fony maja czesto tylko mozliwosc kopii danych, bez systemu, no ale sprawdz
jesli w poprawnym fonie nie ma backup system to
do kopii musisz miec na nim root
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Postprzez mrsobol93 » poniedziałek, 15 lipca 2013, 16:33

telefony sa identyczne obydwa kupione na tej samej aukcji u tego samego sprzedawcy. a jak zrobić te restore?

dobra to po kolei

wgrywam cwm na sprawnym fonie robie backup gdzie sie on zapisze ?

gdzie pózniej wrzucic restore na padnietego fona?

[ Dodano: 2013-07-16, 00:02 ]
Słuchajcie koledzy! Już jest lepiej ! Tylko nadal nie moge odblokować telefonu ale ekran jest już normalnie lecz do góry "nogami".... Klawisze nie działaja.... tylko power home i vol up...

Tylko że vol up ścisza telefon a przycisk home go podgłasza....

Wiecie jaki plik odpowiada za klawisze i ekran?

[ Dodano: 2013-07-17, 20:50 ]
Witam was po raz kolejny!

Widzę że na mój temat nie ma zbyt wielu opinii ani pomocy.

Wiec piszę do was z nadzieją że ktoś w końcu mi pomoże.

Wgrałem do telefonu androida od i9300 i telefon "działa" co mam na myśli.... działa ale nie do końca ponieważ ekran jest biały i nie da się nic zobaczyc.... Ale reaguje na klawisze ściszania i podgłaszania oraz power. Bo kiedy telefo sie uruchomi wciskam klawisz power do zablokowania telefonu i go blokuje co świadczy dzwięk blokady ekranu. I powie jeszcze że kiedy przejade palcem po ekranie telefon sie odblokowuje... bo po ponownym wciśnieciu power słychać dzwięk blokady.


Prosze pomóżcie mi! Przewaliłem już z tysiąc stron i nie wiem jak to zrobić...
Mam Każdy możliwy android na chiński telefon...
Jaki plik dokładnie odpowiada za sterownik ekranu? Boot.img? Jak mam go edytować?
Czy może to któryś z plików *.bin?

Prosze pomocy!
mrsobol93
 
Posty: 17
Dołączył(a): piątek, 5 lipca 2013, 01:53
Lokalizacja: Polska

Postprzez rafalmaz11 » poniedziałek, 22 lipca 2013, 12:37

sproboj kolego tego,gdyby co to pisz pomoge ci zmienic pliki bin. [hide]
http://pan.baidu.com/share/link?shareid ... 3055194073 [/hide]

[ Dodano: 2013-07-22, 11:38 ]
typowy dla 6517[hide] http://disk.yandex.com/public/?hash=x%2 ... j/a67mY%3D[/hide]
Ostatnio edytowano poniedziałek, 22 lipca 2013, 23:34 przez rafalmaz11, łącznie edytowano 2 razy
rafalmaz11
 
Posty: 15
Dołączył(a): środa, 3 lipca 2013, 12:37
Lokalizacja: Kędzierzyn


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama