• Reklama

Jak zainstalować sunavi na x10-ce

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

Jak zainstalować sunavi na x10-ce

Postprzez Banan2000 » środa, 12 stycznia 2011, 00:19

Otóż posiadam telefon star x10 który nie miał wgranej nawigacji sunavi więc pobrałem ją z tego linku sunavi zgrałem na telefon ale niema tam żadnej opcji zainstalowania tego ale może jest jakaś inna wersja tego sunawi która będzie działać numer budowy tego telefonu to 2010/09/29 i jeszcze jakieś MCU SW to E710_PX111B.09A.GPS.01.0 proszę o dobrą instalkę pod ten model bo nie miałem wgranej od początku
Banan2000
 
Posty: 14
Dołączył(a): wtorek, 21 grudnia 2010, 23:20
Lokalizacja: Końskie

Reklama

Postprzez Makesz » środa, 12 stycznia 2011, 09:57

Soft masz pod GPS, ale czy w telefonie masz moduł?

A masz ikonkę GPS w Menu?

U mnie na przednim panelu pod głośniczkiem jest wydrukowany napis: GPS Phone. A jak wyjmę baterię to jest naklejka z dużym napisem: GPS-X10.

Sprawdź czy u ciebie tak jest.
Makesz
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 24 listopada 2010, 22:08
Lokalizacja: Kątownia

Postprzez Banan2000 » środa, 12 stycznia 2011, 16:14

Jak to sprawdzić

nie mam ikony w menu

ja mam napisane X10

ale jak wejdę w tryb inżynierski dalej w urządzenie i dalej mam GPS a jak już tam wejdę to pisze
1 MiniGPS
2 AGPS EM Switch
3 AGPS Status
4 SUPL TLS Setting
5 Reset GPS Data
6 AGPS Log
7 Clear GPS nvram data

czyli mam chyba gps-a tylko nie mam zainstalowane w nim aplikacji do niego i map
Banan2000
 
Posty: 14
Dołączył(a): wtorek, 21 grudnia 2010, 23:20
Lokalizacja: Końskie

Postprzez Makesz » środa, 12 stycznia 2011, 17:57

Myślę, że nie masz modułu GPS w telefonie.

Z tego co piszesz i z tych logów które podałeś wynika, że masz w telefonie A-GPS czyli taki GPS, który określa położenie przy pomocy przekaźników naziemnych z sieci komórkowej, a nie przez satelity. W takim wypadku łączysz się z siecią komórkową, a co za tym idzie jest to płatne.
Makesz
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 24 listopada 2010, 22:08
Lokalizacja: Kątownia

Postprzez Banan2000 » środa, 12 stycznia 2011, 18:42

ale pewien nie jesteś ?

a co do tego a-gps jak można z tego skorzystać
Banan2000
 
Posty: 14
Dołączył(a): wtorek, 21 grudnia 2010, 23:20
Lokalizacja: Końskie

Postprzez Makesz » środa, 12 stycznia 2011, 22:32

Raczej nie skorzystasz z tego tak jak zapewne myślisz.
Po prostu możesz mieć wersję x10 bez GPS-a i tyle.

Cytat z artykułu dotyczącego agps:

".... dzięki lokalizacji położenia na bazie sieci komórkowej, można wyszukiwać najbliższe adresy i punkty POI, otrzymać prezentację aktualnej przybliżonej pozycji na mapie czy nawet układać trasy z aktualnej pozycji bez sygnału GPS. Dzięki dodatkowej lokalizacji położenia na bazie sieci komórkowej zyskuje się możliwość wygodnego przygotowania i wprowadzenia trasy również w budynkach i parkingach podziemnych, gdzie nie jest możliwe nawiązanie połączenia z satelitami nawigacyjnymi (do samej funkcji nawigowania potrzebny jest GPS). Sieć komórkowa pozwala na ustalenie pozycji przybliżonej z dokładnością do kilkuset metrów w mieście i kilku kilometrów poza miastem...."

Zacząłem testować dzisiaj ten program do nawigacji[hide] We-Travel [/hide]nie znam dokładnie wszystkich jego funkcji, ale działa w języku polskim i jest darmowy.

A pobrałem go stąd jest pełna paczka:
[hide]Navi_dla_telefonow_bez_systemu.rar [/hide]

Jak mi się uda coś z nim zrobić to napiszę. Na razie jestem na etapie wyszukiwania satelitów, ale nie do końca jeszcze wyczaiłem czy znalazł sobie moduł GPS w telefonie; niby tak bo lampka się świeci na zielono, ale z domu mi się nie chce wychodzić i nie widzi satelitów. Się ktoś może pobawić jak będzie miał ochotę. Instalowałem na karcie.

Jest jeszcze program z polskim językiem [hide]MGMaps v1.42.01[/hide] , którym można sobie przeglądać mapy google czy yahoo np. przez Wi-Fi. Dosyć szybko działa.
Ostatnio edytowano czwartek, 13 stycznia 2011, 09:56 przez Makesz, łącznie edytowano 1 raz
Makesz
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 24 listopada 2010, 22:08
Lokalizacja: Kątownia

Postprzez Banan2000 » czwartek, 13 stycznia 2011, 21:08

dzięki za programy
Banan2000
 
Posty: 14
Dołączył(a): wtorek, 21 grudnia 2010, 23:20
Lokalizacja: Końskie

Postprzez danio52 » środa, 19 stycznia 2011, 10:48

Mam pytanie o to jak uruchomić sunavi na telefonie vordon x10,podobno jest z gps ale w menu nie mam nigdzie ikonki gps,i nie wiem jak to zrobić aby ją uruchomić i czy to będzie działało.
danio52
 
Posty: 3
Dołączył(a): poniedziałek, 3 stycznia 2011, 21:52
Lokalizacja: katowice


Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama