• Reklama

[android] Jak wgrać nowy sytem do telefonu X920e

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

[android] Jak wgrać nowy sytem do telefonu X920e

Postprzez Thazek » wtorek, 2 lipca 2013, 19:08

Tak jak w temacie. Nie dawno kupowałem mojej dziewczynie telefon taki jak w linku:[hide]
http://smartphoneforcheap.com/x920e-mtk ... p-409.html[/hide]

i sprawa wygląda tak,że telefon się uruchamia ale tylko do pewnego momentu.
Włączam go,pojawia się chłopek Androida zielony,wyskakuje z boku i staje na środku.
I na tym koniec. :(
Stoi na środku i telefon dalej się nie uruchamia.
Czasami pojawia się połowa tego chłopka androida. Nie znalazłem nic na ten temat nigdzie.
Nie mogę też znaleźć jak się robi twardy reset tego telefonu.
Jakiekolwiek wskazówki mile widziane.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 8 lipca 2013, 08:02 przez Thazek, łącznie edytowano 1 raz
Thazek
 
Posty: 58
Dołączył(a): poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 15:51
Lokalizacja: Śląsk

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez existe » wtorek, 2 lipca 2013, 19:46

wlacz z wcisnietym klawiszem zglasniania a moze sciszania
powinno pojawic sie menu do backupu i resetu
powinno zadzialac
w razie gdyby nie to:[hide]
http://www.needrom.com/mobile/star-x920e/[/hide]
o ile to ten model
Ostatnio edytowano poniedziałek, 8 lipca 2013, 08:02 przez existe, łącznie edytowano 1 raz
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Postprzez Thazek » wtorek, 2 lipca 2013, 20:46

No właśnie za mało opisane,żeby to był ten telefon.
Spróbuję zrobić ten reset.

[ Dodano: 2013-07-03, 17:54 ]
No i reset nie zadziałał w żaden sposób.
Chciałbym to naprawić ,ale nie mam pojęcia w jaki sposób.
Jakies porady? :-/

[ Dodano: 2013-07-11, 19:54 ]
Nikt nie pomoże? :-?

[ Dodano: 2013-07-14, 23:24 ]
existe, byłbyś może w stanie opisać mi co mam zrobić po polsku? Znam angielski w miarę, jednak ten język (którego obawiam się że po polsku nie zrozumiem...) Odrobinę mnie przerasta, nie wiem który ROM zainstalować, co się od czego różni ani co zrobić krok po kroku... Będę wdzięczny za pomoc ;)
Thazek
 
Posty: 58
Dołączył(a): poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 15:51
Lokalizacja: Śląsk

Re: [android] Jak wgrać nowy sytem do telefonu X920e

Postprzez Thazek » czwartek, 9 stycznia 2014, 20:15

Minęło już trochę czasu...może pojawiła się jakaś opcja hard resetu czy możliwości wgrania nowego systemu do tego modelu? :evil:
Thazek
 
Posty: 58
Dołączył(a): poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 15:51
Lokalizacja: Śląsk

Re: [android] Jak wgrać nowy sytem do telefonu X920e

Postprzez mrergie » piątek, 10 stycznia 2014, 01:32

A jakieś recovery tam masz i możesz je odpalić? Czy system staje na bootloopie?
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: [android] Jak wgrać nowy sytem do telefonu X920e

Postprzez Thazek » piątek, 10 stycznia 2014, 09:04

mrergie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

nic nie wiem, dzieje się tak,że przy uruchomieniu pokazuje się chłopek androida i tak już zostaje,albo pojawia się połowa tego
ludka zielonego.
Nie wiem jak zrobić hard reset, bo próbowałem każdą kombinację przycisków. No chyba,że jest jeszcze jakiś inny sposób.
Komputer go nie wykrywa w ogóle...
A jak odpalić to recovery? :roll:
Thazek
 
Posty: 58
Dołączył(a): poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 15:51
Lokalizacja: Śląsk

Re: [android] Jak wgrać nowy sytem do telefonu X920e

Postprzez bartazzz » piątek, 10 stycznia 2014, 12:04

to właśnie po ludku powinien się pojawić recovery. Drugim sposobem na dostanie się do recovery jest zainstalowanie programu rebooter i jesli masz prawa roota to jest tam opcja reboot to recovery i wtedy telefon sam się zrestartuje do recovery
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: [android] Jak wgrać nowy sytem do telefonu X920e

Postprzez Thazek » piątek, 10 stycznia 2014, 16:41

właśnie pojawia się ludek i tak zostaje i nic się nie da zrobić.
A możesz to tak jakoś jaśniej wytlumaczyć? Bo ja na prawdę jestem noga w tych sprawach. :cry:
Thazek
 
Posty: 58
Dołączył(a): poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 15:51
Lokalizacja: Śląsk


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama