• Reklama

Jak usunąć wirusa w GoClever Quantum 500 LITE

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Jak usunąć wirusa w GoClever Quantum 500 LITE

Postprzez kubaxiaomi » niedziela, 28 lutego 2016, 06:39

Witam. Znajomy zostawił mi telefon z wirusem bo nie może dać sobie rady. Ja szczerze też na razie nie wiem co z tym zrobić. Otóż złapał jakiegoś wirusa który zaraz po załadowaniu się pulpitu uruchamia stronkę jak na screenach i nie można za wiele zrobić. Da się rozwinąć górną belkę ale nie da się wejść w ustawienia itd. można tylko rozjaśnić ekran i takie tam. Najłatwiejszym wyjściem było by pewnie formatowanie ale potrzebne są kontakty i kilka innych rzeczy z ego telefonu. Macie jakieś pomysły jak to ugryźć?
Pozdrawiam

ObrazekObrazekObrazek
kubaxiaomi
 
Posty: 56
Dołączył(a): poniedziałek, 8 września 2014, 22:57

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Jak usunąć wirusa w GoClever Quantum 500 LITE

Postprzez ra-vau » niedziela, 28 lutego 2016, 10:12

Siema, uruchom telefon w trybie awaryjnym, zainstaluj jakas apk do kontaktów albo z synchronizuj z kontem goovla kontakty (y, teraz niema wlaczonej autosynchronizacji? Kontakty, z jego kontem winny byc powiazane).

Wyłącz urządzenie z systemem Android. Jeśli nie można tego zrobić ze względu na pętlę ponownego uruchamiania, wyjmij akumulator.
Naciśnij klawisz Menu na urządzeniu i przytrzymaj go.
Włącz urządzenie, przytrzymując wciśnięty klawisz Menu do momentu wyświetlenia ekranu blokady.
Urządzenie zostanie uruchomione w trybie awaryjnym.
W lewym dolnym rogu ekranu będzie wyświetlany komunikat „Safe Mode" (Tryb awaryjny). W trybie awaryjnym system Android nie wczytuje aplikacji innych firm i umożliwia odinstalowanie aplikacji powodującej problemy. Wybierz pozycje Ustawienia > Aplikacje > Zarządzaj aplikacjami, aby odinstalować aplikację.
Aby ponownie uruchomić urządzenie w trybie normalnym, wyłącz je i włącz jeszcze raz.
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 1962
Dołączył(a): sobota, 9 lutego 2013, 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 96

Re: Jak usunąć wirusa w GoClever Quantum 500 LITE

Postprzez kubaxiaomi » niedziela, 28 lutego 2016, 12:37

Nie wiem niestety czy ma synchronizacje włączoną. On pewnie też nie będzie wiedział bo się za bardzo nie zna na technologiach :P

Tryb awaryjny niestety też nie bardzo chce się włączyć. Może jakiś inny klawisz?
kubaxiaomi
 
Posty: 56
Dołączył(a): poniedziałek, 8 września 2014, 22:57


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama