• Reklama

Jak uruchomić zwykłego androida na HTM H10?

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Jak uruchomić zwykłego androida na HTM H10?

Postprzez Neofita » piątek, 30 maja 2014, 19:58

Pozdrawiam wszystkich w moim pierwszym poście na forum i proszę o pomoc. po kilkutygodniowym studiowaniu forum zdecydowałem się na zakup telefonu w Chinach i padło na HTM H10 (niskobudżetowy) z ekranem 4.3``, MTK6572 i androidem 4.2. Otrzymałem go już po 14 dniach holenderską pocztą i zaczęły się schody. Po pierwsze brak języka polskiego, mimo że taki miał być- da się coś z tym zrobić? Po drugie mam ona nakładkę chyba Blackberry, a ja chciałbym mieć zwykłego swojskiego androida jak w moim dotychczasowym Mini- czy jest to możliwe? Szukałem w necie i na forum, ale niestety H10 nie jest zbyt popularny. Proszę Was o pomoc, ale muszę wspomnieć, że jestem zupełnie zielony w jakichś rootach itp. Z góry wielkie dzięki
Neofita
 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 30 maja 2014, 19:49

Reklama

Re: Jak uruchomić zwykłego androida na HTM H10?

Postprzez existe » piątek, 30 maja 2014, 20:45

kupujac badziewie nalezy miec swiadomosc, ze kupuje sie go z cala zla zawartoscia i bez wsparcia
zwlaszcza, ze jak piszesz nie masz pojecia o jakichś rootach, odradzam jakiekolwiek grzebanie
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Jak uruchomić zwykłego androida na HTM H10?

Postprzez Neofita » sobota, 31 maja 2014, 14:24

Dzięki za odpowiedź, ale szczerze mówiąc liczyłem trochę na pomoc, bo radę abym nic nie sam grzebał zastosowałem zwracając się do forumowiczów. Specyfiką forów jest to, że można uzyskać pomoc w nietypowych problemach, kiedy nie można znaleźć prostych rozwiązań. W życiu jest tak, że niektórzy jeżdżą mercedesami, inni Volkswagenami, a część musi poruszać się badziewiem takim jak Opel czy Skoda. Czy to znaczy, że jeżeli nawet nie obsłuży ich Vipowski serwis, to nie mogą szukać małego warsztatu? Czasem oczywiście nie da się pomóc, ale biorąc pod uwagę, że na tym forum rozwiązywane są problemy o jakich się filozofom nie śniło może ktoś znajdzie jakąś radę? W końcu smartfon to jak komputer, ma różne nazwy, ale trzewia im oprogramowanie ma chyba podobne lub takie same. pozdrawiam
Neofita
 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 30 maja 2014, 19:49

Re: Jak uruchomić zwykłego androida na HTM H10?

Postprzez fake4r » sobota, 31 maja 2014, 14:39

Odpowiedzi powinieneś raczej szukać na zagranicznych forach, może coś znajdziesz.
Generalnie szkoda że kupiłeś takie "coś" bo dużo ludzi najpierw kupuje jakieś klony, no name i inne wynalazki, a jak już telefon przyjdzie to jest płacz i kombinowanie, bo to nie działa, tam to, nie ma polskiego itd.
W przypadku telefonów z Chin trzeba najpierw czytać a później kupować, jeżeli się nie jest w temacie.
Powodzenia.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5623
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Jak uruchomić zwykłego androida na HTM H10?

Postprzez Neofita » sobota, 31 maja 2014, 14:46

Język polski miał być, ale jak stwierdziła konsultantka ze sklepu "się im skończyły" z tym językiem. W sumie na szczęście wszystko działa i z telefonu da się bez problemu korzystać, myślałem tylko, że poprawię sobie komfort obsługi :)
Neofita
 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 30 maja 2014, 19:49

Re: Jak uruchomić zwykłego androida na HTM H10?

Postprzez mrergie » sobota, 31 maja 2014, 14:51

MTK6572? Mam nadzieję że nie dałeś za to więcej niż 70$, bo więcej to to na pewno warte nie jest.
Na język polski możesz wypróbować najwyżej Morelocale 2.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Jak uruchomić zwykłego androida na HTM H10?

Postprzez Neofita » sobota, 31 maja 2014, 14:58

Dzięki, spróbuję. Telefon kosztował z darmową przesyłką 50$
Neofita
 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 30 maja 2014, 19:49

Re: Jak uruchomić zwykłego androida na HTM H10?

Postprzez existe » sobota, 31 maja 2014, 17:12

skoro pisze sprzedawca. ze sie skonczyly - to niech przysle ci ROM do tego telefonu lub poda linka do niego
niestety sadze ze Ci nie przysle, bo opisy telefonow z tej polki zwykle zawieraja ... klamstwa
a co do tego, ze nie kazdego stac na mercedesa, doskonale o tym wiem i na wlasnej dupie sie przekonalem, ze nie nalezy kupowac zlomu w tej cenie
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Jak uruchomić zwykłego androida na HTM H10?

Postprzez Neofita » niedziela, 1 czerwca 2014, 19:19

Dziękuję za pomoc. Zainstalowałem Go Launchera i w większości mam ułatwienia, o które mi chodziło
Neofita
 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 30 maja 2014, 19:49


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama