• Reklama

jak uruchomić internet mobliny ?

ZTE :Pomoc techniczna, problemy, usterki, awarie, pomoc, wsparcie.

jak uruchomić internet mobliny ?

Postprzez devil162 » 27 cze 2015, o 14:58

Posiadam zte v967s i chce w nim uruchomic internet mobily, kupilem pakiet 6 gb z orange ale nie potrafie uruchomić tego internetu w telefonie. Ustawiłem APN i wlaczylem go i nadal nie dziala.
devil162
 
Posty: 34
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 12:23
Pochwały: 1

Reklama

Re: jak uruchomić internet mobliny ?

Postprzez drago68 » 27 cze 2015, o 16:13

A masz odhaczone "Data connection" w ustawieniach SIM management..??
Avatar użytkownika
drago68
VIP
 
Posty: 1946
Dołączył(a): 7 cze 2013, o 17:50
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 85

Re: jak uruchomić internet mobliny ?

Postprzez devil162 » 27 cze 2015, o 19:31

no w sim management w Data connection mam ustawione Orange PL
devil162
 
Posty: 34
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 12:23
Pochwały: 1

Re: jak uruchomić internet mobliny ?

Postprzez ra-vau » 27 cze 2015, o 19:56

Musi działać, sam na drugim slocie mam sim z orange i ten pakiet.

http://ustaw.orange.pl/

wejdź tu i prześlij sobie autokonfigurację internetu pod BLADE III ... włącz data conection i musi chodzić, w ustawieniach sprawdz czy za dane odpowiada sim orange.
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2089
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114

Re: jak uruchomić internet mobliny ?

Postprzez devil162 » 27 cze 2015, o 20:06

ra-vau napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


zrobiłem tą konfigurację i nadal nic. Data connection włączona ( w Ustawienia -> użycie danych , zakładka Orange PL Dane mobilne są włączone) i w sim management w polu Data Connection jest Orange PL

karte sim orange mam w tym slocie po prawej stronie
devil162
 
Posty: 34
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 12:23
Pochwały: 1

Re: jak uruchomić internet mobliny ?

Postprzez ra-vau » 27 cze 2015, o 20:46

Masz jedna sim, czy dwie?

Jesli dwie, to wywal tą druga i restartnij telefon... jeśli nadal nic, to zmień slot? 8-) Moja siostra ma ten model, jak i orange, wszystko chodzi normalnie.
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2089
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114

Re: jak uruchomić internet mobliny ?

Postprzez devil162 » 27 cze 2015, o 20:49

mam jedną kartę sim i jest wlozona do slotu 3G.
devil162
 
Posty: 34
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 12:23
Pochwały: 1

Re: jak uruchomić internet mobliny ?

Postprzez devil162 » 27 cze 2015, o 20:52

działa, wystarczyło zresetować telefon :D
devil162
 
Posty: 34
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 12:23
Pochwały: 1

Re: jak uruchomić internet mobliny ?

Postprzez devil162 » 28 cze 2015, o 18:00

Nadal jest problem. Internet dziala ale po kilku godzinach gdy chce go wlaczyc to nie chce sie uruchomic i tylko reset telefonu naprawia problem. Wie ktos jak to naprawic ?
devil162
 
Posty: 34
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 12:23
Pochwały: 1


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama