• Reklama

IUNI U2 Recenzja, test, opinia

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez safian » poniedziałek, 27 czerwca 2016, 19:21

Siema, ktoś tu jeszcze używa tego telefonu? Bo ja używam :)
Wkurzony ostatnio na soft z Waltona (po długim czasie przestał mi działać poprawnie autofocus, bateria szybko się wyładowywała etc) postanowiłem przetestować inne ROMy.
Najnowszego IUNI OS v2 nie da się pobrać
IUNI OS v3 nawet działa całkiem sprawnie, ale jakoś mi się nie podoba i ma mało funkcji
Sprawdziłem ten włoski ROM, ale też nie okazał się jakiś specjalny, bateria trzymała tak jak na IUNI OS (ledwo dzień), brak j. polskiego.

Zainstalowałem więc MIUI 7: http://en.miui.com/download-290.html
I powiem wam, że po pierwsze zdziwiłem się, że są update (najnowszy build jest chyba z 29.05.2016 a przynajmniej taka data przy flashowaniu była).
Po drugie nie ma też j. polskiego, ale po użyciu jakiejś zwykłej apki do zmiany języków na niedostępne wszystko jest po polsku.
Po trzecie bateria trzyma calusieńki dzień, ogólnie wszystko działa super :D
GPS działa dobrze, oczywiście jak to MIUI - root jest od razu.
Dograłem sobie tylko gappsy w jakiejś najlżejszej wersji.
Oczywiście 32GB ROM i 3GB RAM śmiga.

No po prostu w porównaniu z MIUI którego testowałem już dość dawno to jest niebo a ziemia - można normalnie używać telefonu na tym systemie, jestem pod wrażeniem :D
safian
 
Posty: 111
Dołączył(a): poniedziałek, 9 lutego 2015, 18:03
Pochwały: 3

Reklama

en.001phone.cn=

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Dablju » poniedziałek, 27 czerwca 2016, 20:42

Wygląda na to że zostaliśmy sami :D
Ja wciąż na sofcie od Waltona z tym, że modyfikacja z 4pda. Bateria jak mówisz niknie w oczach, idę do pracy wracam o 16 i nie mam 25% chociaż tylko co jakiś czas odpisuje na SMS. Kiedyś wytrzymywał do 5h SOT, teraz jak jest 3,5h to jest dobrze. Żadne tricki z obniżaniem taktowania, zmianami governorów, jasności wyświetlacza, nic dosłownie nic nie pomogło jakby bateria nagle zmniejszyła się do 1600 mAh. MIUI ostatnio miałem w tamtym roku ale skoro mówisz, że warto to potestuję na dniach ;)
Dablju
VIP
 
Posty: 961
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 29

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez G P » poniedziałek, 27 czerwca 2016, 22:39

Nie tak sami :) znam jedną użytkowniczkę białasa 2/16, jedzie na Waltonie, ale ona tylko rozmowy i smsy to jej trzy dni trzyma. Jedno tylko - nie mogę odpalic transmisji danych przez 2G/3G, niby wszystko 'on' i nie działa. Reszta ok, bardzo przyjemny fon.
G P
AKTYWNY
 
Posty: 208
Dołączył(a): środa, 26 lutego 2014, 01:06
Pochwały: 5

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Dablju » wtorek, 28 czerwca 2016, 21:58

Zainstalowałem te MIUI, wygląda ciekawiej niż ostatnim razem. Niestety nie działa Chrome na co narzeka wielu użytkowników. Tzn przeglądarka uruchamia się ale nie wczytują się strony mimo że wyświetlają się podpowiedzi. Na dodatek procesor jest obciążony na 100% na wszystkie rdzenie. 79 stopni na CPU jeszcze nie miałem :D przez co bateria zeszła w oczach i teraz się ładuje, zobaczymy ile wytrzyma przy zwykłym użytkowaniu.
Dablju
VIP
 
Posty: 961
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 29

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama