• Reklama

IUNI U2 Recenzja, test, opinia

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez safian » 27 cze 2016, o 19:21

Siema, ktoś tu jeszcze używa tego telefonu? Bo ja używam :)
Wkurzony ostatnio na soft z Waltona (po długim czasie przestał mi działać poprawnie autofocus, bateria szybko się wyładowywała etc) postanowiłem przetestować inne ROMy.
Najnowszego IUNI OS v2 nie da się pobrać
IUNI OS v3 nawet działa całkiem sprawnie, ale jakoś mi się nie podoba i ma mało funkcji
Sprawdziłem ten włoski ROM, ale też nie okazał się jakiś specjalny, bateria trzymała tak jak na IUNI OS (ledwo dzień), brak j. polskiego.

Zainstalowałem więc MIUI 7: http://en.miui.com/download-290.html
I powiem wam, że po pierwsze zdziwiłem się, że są update (najnowszy build jest chyba z 29.05.2016 a przynajmniej taka data przy flashowaniu była).
Po drugie nie ma też j. polskiego, ale po użyciu jakiejś zwykłej apki do zmiany języków na niedostępne wszystko jest po polsku.
Po trzecie bateria trzyma calusieńki dzień, ogólnie wszystko działa super :D
GPS działa dobrze, oczywiście jak to MIUI - root jest od razu.
Dograłem sobie tylko gappsy w jakiejś najlżejszej wersji.
Oczywiście 32GB ROM i 3GB RAM śmiga.

No po prostu w porównaniu z MIUI którego testowałem już dość dawno to jest niebo a ziemia - można normalnie używać telefonu na tym systemie, jestem pod wrażeniem :D
safian
 
Posty: 104
Dołączył(a): 9 lut 2015, o 18:03
Pochwały: 3

Reklama

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Dablju » 27 cze 2016, o 20:42

Wygląda na to że zostaliśmy sami :D
Ja wciąż na sofcie od Waltona z tym, że modyfikacja z 4pda. Bateria jak mówisz niknie w oczach, idę do pracy wracam o 16 i nie mam 25% chociaż tylko co jakiś czas odpisuje na SMS. Kiedyś wytrzymywał do 5h SOT, teraz jak jest 3,5h to jest dobrze. Żadne tricki z obniżaniem taktowania, zmianami governorów, jasności wyświetlacza, nic dosłownie nic nie pomogło jakby bateria nagle zmniejszyła się do 1600 mAh. MIUI ostatnio miałem w tamtym roku ale skoro mówisz, że warto to potestuję na dniach ;)
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez G P » 27 cze 2016, o 22:39

Nie tak sami :) znam jedną użytkowniczkę białasa 2/16, jedzie na Waltonie, ale ona tylko rozmowy i smsy to jej trzy dni trzyma. Jedno tylko - nie mogę odpalic transmisji danych przez 2G/3G, niby wszystko 'on' i nie działa. Reszta ok, bardzo przyjemny fon.
G P
AKTYWNY
 
Posty: 221
Dołączył(a): 26 lut 2014, o 01:06
Pochwały: 5

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Dablju » 28 cze 2016, o 21:58

Zainstalowałem te MIUI, wygląda ciekawiej niż ostatnim razem. Niestety nie działa Chrome na co narzeka wielu użytkowników. Tzn przeglądarka uruchamia się ale nie wczytują się strony mimo że wyświetlają się podpowiedzi. Na dodatek procesor jest obciążony na 100% na wszystkie rdzenie. 79 stopni na CPU jeszcze nie miałem :D przez co bateria zeszła w oczach i teraz się ładuje, zobaczymy ile wytrzyma przy zwykłym użytkowaniu.
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Dablju » 22 gru 2016, o 22:03

Promocja na ali, wersja 2/16 za 60$, 3/32 za 80
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 65888.html
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Flyagaric » 23 gru 2016, o 12:19

Telefonu nie ma w sprzedaży od tak dawna, że ryzyko jest sporo, że są to refurby.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2351
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 63

Re: Dyskusja o promocjach telefonów

Postprzez mblazejewski » 31 sty 2017, o 12:26

otzrymałem dzisiaj telefon IUNI U2 o którym ktos wspomniał jakis miesiąc temu na tym wątku.

były dociekiwania czy telefon jest nowy czy refub, mimo to zaryzykowałem i kupiłem sobie jako zapasowy dla coraz bardziej irytujacego Umi Rome. Po otrzymaniu przesyłki dalej nie wiadomo czy to nowy czy refub, telefon bez jakichkolwiek oznak użycia, tak samo jak kabel i ładowarka, fabryczna folia na wyświetalczu i chińskimi znakami. Chinol sam wgrał soft od Allwiev aby był multijęzyczny. na rosyjskim 4pda tez nie są w stanie określić czy sa nowe czy refuby a zakupili oni je setkami. Sam telefon fajny, roztłukłem umi w weekend więc jak znalazł. Odziwo w użytkowaniu jest sporo mniej irytujacy od świetej pamięci UMI Rome, zobaczymy jak długo posłuży. teraz cena wzrosła do 67$ chyba z 60$ i pewny na 99% VAT bo leci z Malezji ichnią pocztą, a pudełko jest spore i nietypowe. Mały jak na obecne czasy, kompaktowy telefon, wydajny z fajnym aparatem. Wygląd troche "przestarzały" ale do obsługi jedną ręką. Można polecic
mblazejewski
 
Posty: 60
Dołączył(a): 29 lip 2014, o 09:09
Pochwały: 6

Re: Dyskusja o promocjach telefonów

Postprzez rodan77 » 31 sty 2017, o 16:24

mblazejewski napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Rom dobrze spolszczony ?
rodan77
AKTYWNY
 
Posty: 246
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 22:36
Pochwały: 41

Re: Dyskusja o promocjach telefonów

Postprzez mblazejewski » 3 lut 2017, o 22:27

tak rom od modelu rebarandowanego allview bardzo dobrze spolszczony, rom działa na androidzie 4.4.2 wszystko chodzi płynnie, nic się nie grzeje.
mblazejewski
 
Posty: 60
Dołączył(a): 29 lip 2014, o 09:09
Pochwały: 6

Re: Dyskusja o promocjach telefonów

Postprzez potiomkin » 4 lut 2017, o 00:07

Mowa o wersji 2/16? Allview nie miał 3/32. Ciekawe co wgrywają na tą lepszą wersję.
Avatar użytkownika
potiomkin
 
Posty: 79
Dołączył(a): 20 sty 2017, o 18:33
Pochwały: 2

Re: Dyskusja o promocjach telefonów

Postprzez TLasky » 4 lut 2017, o 10:51

Miui, działa jak najbardziej OK.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1734
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81

Re: Dyskusja o promocjach telefonów

Postprzez mblazejewski » 4 lut 2017, o 11:02

tak ja brałem wersję 2/16, śmiga aż miło... przesiadając się z koszmarnego umi rome jestem naprawdę zadowolony. Brak LTE mi wcale nie przeszkadza. z tego co czytałem na rosyjskim 4pda chyba też jest wgrany soft od allview, ale nie jestem pewien, prześledź wątek z google translatorem to zapewne odnajdziesz odpowiedź.
aha jest to chyba jeden z najgłośniejszych telefonów jaki ściągałem z chin [a miałem już doogee, homtomy, blackview, thl, umi, oukitel, leagoo, uhans, vkworld, xiaomi, lenovo]

jeśli chodzi o porównanie do umi rome na minus jedynie brak LTE, delikatnie słabszy zasięg, brak slotu kart sd, wygląd, starszy system
na plus głośność, dokładność czułości dotyku wyświetlacza, gps działa dobrze nie jak w umi, jakość wyświetlacza, przednia kamera sporo lepsza mimo braku flasha, dioda powiadomień, bateria przy dużym użytkowaniu starczy na jeden dzień a przy normalnym na 2, rozmiar.
mblazejewski
 
Posty: 60
Dołączył(a): 29 lip 2014, o 09:09
Pochwały: 6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron