• Reklama

IUNI U2 Recenzja, test, opinia

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez TLasky » wtorek, 3 listopada 2015, 19:41

Jest dobrze- wchodzi w Fastboot, czyli chyba nic mechaniczne. Dziwne, że w czasie ładowanie nie świeci się nawet dioda. Jakieś pomysły?

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Reklama

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Dablju » wtorek, 3 listopada 2015, 19:50

No to jak wchodzi w fastboot to niech zresetuje telefon i powinien wstać. Jak nie zadziała restart to może spróbować przez ADB

Autor postu otrzymał pochwałę
Dablju
VIP
 
Posty: 963
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 29

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez TLasky » czwartek, 5 listopada 2015, 15:14

Niestety nie reagowałw fastboot na żadne przyciski, ale po pełnym rozładowaniu magicznie wstał. Żeby nie było za pięknie google zaczęło mu wpierdzielać baterię jak szalone (screen poniżej)

http://zapodaj.net/d57c93abd6343.jpg.html

ktoś ma jakiś pomysł jak temu zaradzić?

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez thirtyseconds » czwartek, 5 listopada 2015, 15:22

Ustawienia fabryczne?

Wysłane z mojego X800 przy użyciu Tapatalka
[size=85]Sprzedam nowe:
Lenovo K3 Note 700 zł
Avatar użytkownika
thirtyseconds
AKTYWNY
 
Posty: 566
Dołączył(a): niedziela, 20 kwietnia 2014, 12:48
Pochwały: 35

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Maltis » czwartek, 5 listopada 2015, 15:23

Co tu filozofować.? Wgrac rom odnowa. Ewentualnie jak sie boi to niech wyczysci dane aplikacji.

Wysłane z mojego MI 4 przy użyciu Tapatalka

Autor postu otrzymał pochwałę
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 866
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 13:14
Pochwały: 20

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez TLasky » czwartek, 5 listopada 2015, 16:49

Niestety nie poradzi sobie z wgraniem romu (lelum-polelum :-D), a odsyłać musiał by z Irlandii do Polski, więc jeśli jest jakaś metoda by tego uniknąć było by zaje... fajnie :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Dablju » czwartek, 5 listopada 2015, 21:27

No skoro usługi google play wpieprza baterię to niech je przeinstaluje, opcjonalnie apka disable service i wyłącznie po kolei.
Dablju
VIP
 
Posty: 963
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 29

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez saper231 » piątek, 8 stycznia 2016, 22:28

Od momentu kupna telefonu mam problem z gpsem. W ogóle nie łapie mojej lokacji.
Próbowałem pobierać pliki agps od nowa - bez skutku. Mam wrażenie, że to wada fabryczna telefonu. Co o tym sądzicie ?
saper231
 
Posty: 8
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 19:24

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez safian » piątek, 8 stycznia 2016, 23:50

u mnie GPS na fabrycznym sofcie ostro ssał pałkę, zainstaluj sobie któryś z opisywanych wcześniej softów i będzie ok.
Ja cały czas używam softu z WALTONa i jest bardzo fajnie, wszystko działa tak jak powinno, łącznie z GPSem :p
safian
 
Posty: 111
Dołączył(a): poniedziałek, 9 lutego 2015, 18:03
Pochwały: 3

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez saper231 » wtorek, 12 stycznia 2016, 19:12

Proble w tym, że po instalacji waltona telefon mi się sypał z niewiadomych powodów (android process has stopped, coś w ten deseń), miui jest ładne, ale wole czysty iuni os. Mam nadzieję, że to naprawią w przeciągu kilku miesięcy.
saper231
 
Posty: 8
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 19:24

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Flyagaric » środa, 13 stycznia 2016, 15:37

Nie liczyłbym na naprawy - wsparcie producenta jest praktycznie żadne.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2615
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Dablju » sobota, 20 lutego 2016, 19:03

Udało mi się pobrać kilka plików z 4pda ;) przewidziane do softu od Waltona
Zwiększenie głośności głośnika
https://drive.google.com/open?id=0BxoiE ... k1pV3I3MTQ
Oryginał
https://drive.google.com/open?id=0BxoiE ... WRSNHVwc3c
Poprawienie odczytu zużycia baterii
https://drive.google.com/open?id=0BxoiE ... zdEQ1VkNTQ
Flash przez recovery, zalecany wcześniej backup
Dablju
VIP
 
Posty: 963
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 29

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama