• Reklama

IUNI U2 Recenzja, test, opinia

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez kokosek » środa, 24 grudnia 2014, 16:59

Sam wgrywałem, włączył się z chińskim, ale w opcjach jest możliwość zmiany na angielski.
kokosek
 
Posty: 145
Dołączył(a): poniedziałek, 1 września 2014, 20:55
Pochwały: 7

Reklama

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Hydrant » środa, 24 grudnia 2014, 17:14

I wgrywałeś też ten francuski czy inny zarzuć linkiem
Hydrant
 
Posty: 134
Dołączył(a): piątek, 10 stycznia 2014, 00:08

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez ebola1972 » środa, 24 grudnia 2014, 17:45

@kokosek, jakie masz recovery, dotykowe? i napisz gdzie ta opcja zmiany jezyka siedzi to jutro wgram.

wyszło z Nubia z7 mini
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez kokosek » środa, 24 grudnia 2014, 17:54

Ja wgrywałem przez chińskie cwm z iuni-france. Żeby zmienić język wchodzisz w ustawienia, później 2 od dołu następnie 3 od góry i na końcu pierwsze, tam już wybierasz język. Wcześniej wgrywałem tylko 2.0 EN też z iuni-france, ale teraz widzę że jest tylko 1.8 EN. http://www.iuni-france.fr/iunios/

Jednak znalazłem tą wersje 2.0 EN https://drive.google.com/folderview?id= ... UNFLW81ZE0
kokosek
 
Posty: 145
Dołączył(a): poniedziałek, 1 września 2014, 20:55
Pochwały: 7

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez ra-vau » środa, 24 grudnia 2014, 22:34

... hm, Panowie, a moze niech ktorys z was, napisze do allview ze sie wam soft wykrzaczyl i chcecie roma, aby sobie wgrac? :P

http://www.allview.pl/support/phones/x1 ... /download/

przecież to opróczloga,nie będzie sie chyba różnic niczym.... a dostajecie czysty soft i PL język 8-)
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 1978
Dołączył(a): sobota, 9 lutego 2013, 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 98

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Hydrant » środa, 24 grudnia 2014, 23:45

Ale telefony stamtąd mają chyba czystego andka nie Iuni OS tylko android 4.4 tak mi się po zdjęciach wydaje
Hydrant
 
Posty: 134
Dołączył(a): piątek, 10 stycznia 2014, 00:08

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Roswell » czwartek, 25 grudnia 2014, 10:56

ra-vau napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


To jeszcze przedsprzedaż i dodatkowo ciągle zmieniąją datę wysyłki.
Roswell
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): środa, 19 listopada 2014, 23:55
Pochwały: 4

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Hydrant » czwartek, 25 grudnia 2014, 14:42

A generalnie jeszcze chwile temu był za 987zł w jakiejś promocji więc pewnie jak już zaczną wysyłać (kiedyś...) to ta cena wróci bo to na razie przedsprzedaż a to zwykle tak jest że w przedsprzedaży drożej
Hydrant
 
Posty: 134
Dołączył(a): piątek, 10 stycznia 2014, 00:08

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Maltis » niedziela, 28 grudnia 2014, 14:08

Panowie, no i jak po tych kilku dniach oceniacie baterię? Można dostać jakiegos screena ze zużycia baterii? ile na całej baterii poświeci ekran? 4h?
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 866
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 13:14
Pochwały: 20

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Jacke55 » niedziela, 28 grudnia 2014, 22:00

Po 5 dniach od otrzymania telefonu dopiero dziś wgrałem Iuni OS ( wcześniejszej miałem Baidu Os ). Teraz mogę już napisać trochę więcej o U2. Po pierwsze jeśli chodzi o system Iuni OS mi osobiście bardzo się podoba. Porównując do zwykłego androida 4.3 najbardziej różni się chyba możliwością i łatwością zmiany wszelkich ustawień zdecydowanie na korzyść iuni. Jeśli chodzi o sam wygląd system wygląda bardzo elegancko i przypomina raczej iOS. Fajne jest to ,że system sam znajduje najnowszą wersję Iuni OS ( niestety mi również przy instalacji V2.2 wystąpił błąd ).
Jeśli chodzi o GPS to nie sprawdzałem go w akcji ale jeśli chodzi o szybki test to po wyjściu na balkon telefon w ciągu 5 sekund znalazł kilka satelitów więc chyba będzie ok.
Nie miałem jeszcze okazji testować baterii naładowanej w 100% do kompletnego rozładowania ale jak na razie jest całkiem ok, dzisiaj przy początkowy stanie 82% baterii, po instalacji nowego rom'u i intensywnej zabawie z ciągle włączonym wi-fi ale również załączonym cpu power saving mode po 3h i 15 minutach mam 49% baterii więc podejrzewam ,że przy naładowaniu 100% i pełnym obciążeniu wytrzyma grubo ponad 4h.
Z wad jakie zauważyłem:
- średni głośnik, gdyż dźwięk jest bardzo czysty ale jego wady to przeciętna maksymalna głośność i przeciętne basy
- na ekranie dosyć mocno odznaczają się ślady palców ( jutro spróbuje założyć folie )
- lampa błyskowa jest tak mocna ,że gdy robi się zdjęcie z bliższej odległości dół zdjęcia jest prześwietlony
Avatar użytkownika
Jacke55
AKTYWNY
 
Posty: 455
Dołączył(a): środa, 25 września 2013, 14:26
Pochwały: 21

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez kokosek » niedziela, 28 grudnia 2014, 23:01

Dostępne jest już MIUI na nasze IUNI, oparte jest na kitkacie. http://www.miui.com/download-272.html
kokosek
 
Posty: 145
Dołączył(a): poniedziałek, 1 września 2014, 20:55
Pochwały: 7

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez ebola1972 » niedziela, 28 grudnia 2014, 23:08

@jacke55 zdejmij te plastikowe plecki, zrób zdjęcie z lampą i zobacz czy będzie lepiej, bo z tego co pamiętam, jak robiłem z pleckami to na dole była taka mleczna poświata. z tego co pamiętam aparat zupełnie dobrze radzi sobie też bez lampy. dzisiaj oglądałem fotki robione wieczorem na zewnątrz i niektóre były całkiem niezłe. co do Romu to aktualizacja Ci nie pójdzie z tym recovery co masz wgrane.
co do baterii się na razie nie wypowiem, telefon był prezentem ale średnio co 2 dni wpada w moje łapki więc zobaczę co i jak. na razie uwag co do prezentu nie było :-)
wyszło z Nubia z7 mini
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama