• Reklama

IUNI U2 Recenzja, test, opinia

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez ebola1972 » środa, 9 września 2015, 18:38

Poczytaj temat od początku, na pewno był podawany link do paczki działających gapps

Wysłane z OnePlus One
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Reklama

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Heinrich » niedziela, 13 września 2015, 16:47

Próbuję sflaszować IUNI U2. Mój system to Linux. Zainstalowałem adb+fastboot. Mam boot.img, system.img i cache.img

Po komendzie nr 2 telefon przechodzi w tryb fastboot mode. Taki napis widnieje na białym ekranie.
Po komendzie nr 3 pojawia się: no permissions fastboot.
Dalsze komendy np. fastboot flash boot boot.img to komunikat wait for device.

Komendy jakich używam:
1) barbal10@barbal10­LIFEBOOK­AH502 ~/Pulpit/V1.Automatic-
Adb+Fastboot_Linux_Installer/files $ ./adb devices

List of devices attached

54bd4ed0 device

2) barbal10@barbal10­LIFEBOOK­AH502 ~/Pulpit/V1.Automatic-
Adb+Fastboot_Linux_Installer/files $ ./adb reboot­bootloader

3) barbal10@barbal10­LIFEBOOK­AH502 ~/Pulpit/V1.Automatic-
Adb+Fastboot_Linux_Installer/files $ ./fastboot devices

no permissions fastboot

Wie ktoś jak sobie z tym poradzić?
Heinrich
 
Posty: 15
Dołączył(a): sobota, 7 lutego 2015, 16:37

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez ebola1972 » niedziela, 13 września 2015, 19:47

A jaki ROM chcesz wgrać?

Wysłane z OnePlus One
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Heinrich » poniedziałek, 14 września 2015, 11:32

Ten z Waltona Primo Z - ktoś kilka stron wcześniej wrzucił potrzebne pliki.
Heinrich
 
Posty: 15
Dołączył(a): sobota, 7 lutego 2015, 16:37

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez ebola1972 » poniedziałek, 14 września 2015, 12:01

Ja go wgrywałem wg tej instrukcji i było ok. Może spróbuj spod windowsa

Wysłane z OnePlus One
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Heinrich » piątek, 18 września 2015, 00:26

Dobra, ogarnąłem temat i skorzystałem z jakiegoś filmiku, gdzie gość robił wszystko krok po kroku. Teraz mam w zasadzie czystego androida 4.3 (łącznie jest ze 20 ikonek, więc niebo, a ziemia w porównaniu z tym co miałem np. w poprzedniej Xperii), ale jest pewien problem, bo mam zainstalowane gapps tzn. jest Gmail, Google Maps, YouTube, ale nie znalazłem Play Store. Ściągnąłem więc takowy w formie pliku apk i zainstalowałem, lecz za cholerę nie chce się odpalić. Włączałem od nowa telefon, instalowałem z różnych źródeł i nieco starszą wersję, czyściłem cache i nadal nie działa. Ogólnie telefon sprzętowo jest konkretny i robi naprawdę ładne fotki (póki co korzystałem z Z Camera), ale te zabawy z oprogramowaniem są irytujące.
Heinrich
 
Posty: 15
Dołączył(a): sobota, 7 lutego 2015, 16:37

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Pieterman1982 » poniedziałek, 21 września 2015, 10:11

Zarejestrowałem się specjalnie, żeby dołączyć do dyskusji nt. U2. Zakupiłem jakiś czas temu, po prześledzeniu wątku, wersja 3Gb/32Gb ,zielony. Soft od razu wymieniłem na Waltona. Bateria sprawuje się dobrze. Z mniejszych smartfonów mam porównanie do Galaxy Alpha i Z1C. Z1C wypada najlepiej, U2 w środku, Alpha najgorzej. Biorąc pod uwagę fakt, iż U2 ma najmocniejszą specyfikację - nie jest źle. Obudowa. Jest naprawdę nieźle, jedynie niekorzystne wrażenie na tle reszty robią plastikowe boczki o dziwnej fakturze. Front (szkło) i tył (aluminium) to naprawdę wysoka półka. Bebechy. Snap 800 + 3Gb RAM musi działać. 32Gb na dane wystarcza całkowicie. Mam włączone wysyłanie zdjęć i filmów do onedrive, więc nie powinienem zapchać pamięci w jakimś krótkim czasie. Ekran. Świetny. Maksymalna i minimalna (zwłaszcza minimalna) jasność robią wrażenie. Rozdzielczość na takiej powierzchni sprawia, że nie mamy szans dostrzec pojedynczego piksela. Kalibracja poprawna, tonacja odrobinę w kierunku barwy zimnej. Aparat. Najlepszy tryb HDR jaki widziałem w telefonach. Potrafi wyciągnąć cuda z fotografowanej sceny. Pozostałe parametry również prezentują wysoki poziom, a efekt kocowy jest co najmniej zadowalający. Audio. Czytałem, że siedzi tam Yamaha YDA168B. To, co usłyszałem na wyjściu, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Pamiętam "jaranie się" społeczności Wolfsonem z S3. Ja nigdy w nim nie dostrzegłem niczego poza dobrą średnią. U2 gra znakomicie. Wzmacniacz jest naprawdę mocny, dynamika wręcz porażająca. Całość lekko wykonturowana jakby, ale słucham głównie rocka, więc do takiego grania pasuje jak znalazł. Generalnie telefon mogę z czystym sumieniem polecić. Zwłaszcza, że kosztuje naprawdę śmieszne pieniądze.
Pieterman1982
 
Posty: 1
Dołączył(a): poniedziałek, 21 września 2015, 09:33

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez TLasky » piątek, 2 października 2015, 23:55

Szukam Krakusa (może być przyjezdny ;-)) który byłby w stanie pomóc mi z wgraniem softu od Waltona na wersję 32/3 GB, za co oczywiście chętnie się odwdzięczę :-). Ewentualnie jeśli ktoś ma namiar na instrukcję jak to zrobić w wersji "dla debila" to poproszę.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Caminero » sobota, 3 października 2015, 08:38

TLasky napisał(a):Szukam Krakusa (może być przyjezdny ;-)) który byłby w stanie pomóc mi z wgraniem softu od Waltona na wersję 32/3 GB, za co oczywiście chętnie się odwdzięczę :-). Ewentualnie jeśli ktoś ma namiar na instrukcję jak to zrobić w wersji "dla debila" to poproszę.

T.


proszę kolegi o stosowaniu przyjaznego słownictwa, posługiwanie się słowem w "..." mówie stanowcze NIE.
pozdrawiam
Caminero

było.. jiayu s2 < zte nubia z7 max < xiaomi mi4c 3/32gb czekam na bezramkowca... zte nubia z11
Caminero
AKTYWNY
 
Posty: 537
Dołączył(a): niedziela, 16 marca 2014, 12:32
Pochwały: 4

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Flyagaric » sobota, 3 października 2015, 15:33

Caminero napisał(a):
proszę kolegi o stosowaniu przyjaznego słownictwa, posługiwanie się słowem w "..." mówie stanowcze NIE.


???
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2640
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez TLasky » wtorek, 3 listopada 2015, 17:02

Koledze który kupił ode mnie Iuni U2 stała się rzecz przykra- zostawił telefon na ładowarce samochodowej na parę godzin, wraca a tam fon martwy i to dosłownie- zero reakcji na cokolwiek, nawet po podpięciu do ładowarki :-/. Macie jakieś pomysły co mogło się stać tudzież co należy (i przede wszystkim- w jaki sposób) sprawdzić żeby mnie więcej ustalić przyczynę awarii? Sytuacja o tyle skomplikowana, że ziom jest w Irlandii a ja w Polsce, ale wiadomo że muszę mu pomóc :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez safian » wtorek, 3 listopada 2015, 17:03

Przytrzymanie power+vol up/vol down też nie pomaga?

Autor postu otrzymał pochwałę
safian
 
Posty: 111
Dołączył(a): poniedziałek, 9 lutego 2015, 18:03
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama