• Reklama

IUNI U2 Recenzja, test, opinia

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez clorox » piątek, 28 sierpnia 2015, 15:48

Właśnie wyszedł port MIUI7 na IUNI U2.
http://en.miui.com/thread-151469-1-1.html
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 717
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Reklama

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Flyagaric » piątek, 28 sierpnia 2015, 16:10

clorox napisał(a):Właśnie wyszedł port MIUI7 na IUNI U2.
http://en.miui.com/thread-151469-1-1.html


Niestey, watek na XDA świadczy, że MIUI na IUNI jest bardzo niedopracowane. Nie dość, że kuleje i się sypie, to jeszcze żre baterie jak opętane. Tutaj w wątku też już ktoś tego próbował. Nie został z tym długo.
Chyba, ze faktycznie cud nastąpił - testujcie.

Na XDA ktoś przedwczoraj napisał, że wytestował własnie MIUI v6 na nim i niby wsio ok, oprócz pogorszenia jakości zdjęć i działania aparatu, ale ponoć zewnętrzna appka rozwiązuje problem.
Może więc te nowe MIUI v7 coś wniesie. Zapodałem temat na XDA, niech testują.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2617
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Roswell » piątek, 28 sierpnia 2015, 20:18

Flyagaric napisał(a):
clorox napisał(a):... Iuni w ogóle sprzętu nie wspiera, a community jest małe i niezbyt aktywne. Na Lollipopa też nie ma szans.


Coś tam chyba jeszcze jednak działają, bo właśnie mi się ściąga jakiś update 711MB z datą 24.08.2015 ;-)
Roswell
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): środa, 19 listopada 2014, 23:55
Pochwały: 4

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Flyagaric » piątek, 28 sierpnia 2015, 20:22

Roswell napisał(a):
Coś tam chyba jeszcze jednak działają, bo właśnie mi się ściąga jakiś update 711MB z datą 24.08.2015 ;-)


Dawaj znać jak pójdzie, bo dawno nic dobrego o oryginalnym sofcie nie napisano. Mimo wszystko nie oczekuj zbyt wiele, bo chinole robią gorsze softy od ciapatych - to już chyba reguła.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2617
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Roswell » piątek, 28 sierpnia 2015, 20:35

Flyagaric napisał(a):
Roswell napisał(a):
Coś tam chyba jeszcze jednak działają, bo właśnie mi się ściąga jakiś update 711MB z datą 24.08.2015 ;-)


Dawaj znać jak pójdzie, bo dawno nic dobrego o oryginalnym sofcie nie napisano. Mimo wszystko nie oczekuj zbyt wiele, bo chinole robią gorsze softy od ciapatych - to już chyba reguła.


Mi ten oryginalny ogólnie się całkiem podoba (ale innego nie próbowałem w tym telefonie).
Oby tylko ta zmiana nie wniosła nic złego :-D
Roswell
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): środa, 19 listopada 2014, 23:55
Pochwały: 4

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Flyagaric » piątek, 28 sierpnia 2015, 20:39

Roswell napisał(a):Mi ten oryginalny ogólnie się całkiem podoba (ale innego nie próbowałem w tym telefonie).
Oby tylko ta zmiana nie wniosła nic złego :-D


IuniOS jest ładny, fakt. Problem jest taki, że boryka się ze sporą ilością problemów - największy co pamiętam, to masowe ubijanie appek w tle, więc komunikatory, maile, itd. to wiecznie ginie. Z baterią ponoć tez niespecjalnie.
Sam się wciąż zastanawiam, czy sobie takiego U2 nie wziąć, jak trafię w super cenie :)
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2617
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Roswell » piątek, 28 sierpnia 2015, 20:45

Flyagaric napisał(a):
IuniOS jest ładny, fakt. Problem jest taki, że boryka się ze sporą ilością problemów - największy co pamiętam, to masowe ubijanie appek w tle, więc komunikatory, maile, itd. to wiecznie ginie. Z baterią ponoć tez niespecjalnie.


Własnie znalazłem log z zmianami:
[App Store] Fixed problem with loading applications
[Internet traffic statistics] is optimized to work
[Music] Fixed playing music online

więc w sumie tyle co nic.

Ale uwaga, na 4pda jest informacja że iuni obiecało update do 5.1 w przyszłym roku :shock:
Roswell
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): środa, 19 listopada 2014, 23:55
Pochwały: 4

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez clorox » piątek, 28 sierpnia 2015, 20:50

Najważniejsze żeby się kręciło w temacie bo telefon jest tego wart, szczególnie w obecnych cenach.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 717
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Flyagaric » piątek, 28 sierpnia 2015, 20:59

Roswell napisał(a):
Ale uwaga, na 4pda jest informacja że iuni obiecało update do 5.1 w przyszłym roku :shock:


Tylko nie wiadomo, czy można im wierzyć. Do Eliefe E7 obiecali i już są 2 miechy obsuwy. P{ojawiło się taż info, że może jednak nie być, itd.
Tu, to może być plota. Nie chce mi się wierzyć, że poświęca sporo czasu na coś, czego nie produkują i są już tylko resztki w sklepach, podczas gdy tak kiepsko wspomagali go za czasów jego oficjalnej sprzedaży. Jak Hindusi, czy Banglowie obiecają, to prędzej.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2617
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Roswell » piątek, 28 sierpnia 2015, 21:19

Flyagaric napisał(a):
Roswell napisał(a):
Tu, to może być plota. Nie chce mi się wierzyć, że poświęca sporo czasu na coś, czego nie produkują i są już tylko resztki w sklepach, podczas gdy tak kiepsko wspomagali go za czasów jego oficjalnej sprzedaży.


Do telefonów których nie są producentami też robili więc zobaczymy, wszystko pokaże czas :)
Roswell
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): środa, 19 listopada 2014, 23:55
Pochwały: 4

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez Flyagaric » poniedziałek, 31 sierpnia 2015, 11:19

No i mamy już info z XDA od pierwszego testującego nowe MIUI:
http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=194

Wygląda to bardzo obiecująco - jakby teraz jeszcze ze 2 intentsywnie używające go osoby się dorzuciły z uwagami, to już coś będzie wiadomo.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2617
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: IUNI U2 Recenzja, test, opinia

Postprzez saper231 » środa, 9 września 2015, 18:17

Cześć ! Zainstalowałem gapps ale ni cholere nie chcą się włączyć. Wyrzuca komunikat:
Google play services, which some of your applications rely on, is not supported by your device. Please contact the manufacturer for assistance.
Działam na androidzie 4.4.2 v2.0.01-20150824 ROM oryginalny ściągniety automatyczną aktualizacją.
Jakieś porady ? Najlepiej bez zmieniania softa.
saper231
 
Posty: 8
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 19:24

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama