Internet w SciPhone i9300 SIII

Dyskusja na temat telefonów marki SciPhone za wyjątkiem modelu I68 i I9

Internet w SciPhone i9300 SIII

Postprzez swita » czwartek, 24 stycznia 2013, 15:52

Internet w SciPhone i9300 SIII
Połączenie z internetem przez Wi-Fi. W katalogu Wireless (ikona), ustawiamy parametry sieci lokalnej WLAN.
Uwaga, to są moje ustawienia, mają charakter poglądowy (instruktażowy).
NASZA SIEĆ-OPCJE-EDYTUJ
1. Connection name
-NETGEAR
2. SSID
-NETGEAR
3.Network type
-Infrastructure
4.Security mode
-WPA/WPA2 PSK
5.Encryption mode
-TKIP
6.Pre-shared key
-Hasło do routera *************
7.TCP/IP settings
-Use DHCP-Tak
9.OPCJE
-Enable WLAN
10.Change priority
-Nasza Sieć - 1
11.OPCJE
-Connect - włączone
Inny objaw połączenia telefonu z routerem będą dwa odznaczenia (ptaszki) na antenie i zasięgu, w zielonych kółkach lub parametry sieci w STATUS-ie WLAN.


Instalujemy przeglądarkę Operę mini 7,1.jar.
Podłączamy telefon do USB komputera, aktywujemy pamięć masową. Mamy dwa dodatkowe dyski.
Jednym jest pamięć telefonu, i ją zostawiamy w spokoju.
Na drugim dysku pamięć zewnętrzna-karta pamięci, tworzymy katalog o nazwie Download. W pamięci telefonu katalog ten istnieje z atrybutem ukryty. Tak prawdę mówiąc tam nie ma pamięci użytkowej, 120kB, u mnie wolne 89kB. Jednak to nie jest żadną przeszkodą dla funkcjonalności telefonu
Następnie ze strony Opery sciągamy do tego katalogu Operę Mini 7.1.jar. Ponieważ ta mi funkcjonuje, innej wersji nie próbowałem.
Odłączamy przewód USB. Wchodzimy do tego katalogu, uruchamiamy plik, który instaluje się (przeglądarka) w katalogu JAVA i z niego ją uruchamiamy. Ponieważ nigdy z internetu w telefonie nie korzystałem, nie mam skali porównawczej co do jakości, więc nie będę się w tym temacie wypowiadał. Raz mi się zawiesił, nie wykonał jednej czynności a ja mu dałem następne polecenie. Mam internet 10-20Mb, co wydaje mi się, jako laikowi, zaletą dla tego telefonu. Obrazków nie wyświetla, nie dociekałem dlaczego. Nawet nie wiem jaka w nim jest pomięć operacyjna
Plik instalacyjny można skasować. Poza tym wszystkie funkcje, jakie są w telefonie, mi działają. Gier nie próbowałem.
Język polski; wydaje mi się że pracownik porzucił pracę w trakcie tłumaczenia. Trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby tak lekceważyć klienta.
Telefon kosztował 40$. Nie można mieć mercedesa kupując syrenkę. W/g mnie w porządku.
Redoc
swita
 
Posty: 12
Dołączył(a): piątek, 9 listopada 2012, 18:53
Lokalizacja: Blachownia

Reklama

Re: Internet w SciPhone i9300 SIII

Postprzez swita » środa, 19 lutego 2014, 15:17

Kody serwisowe
* # 8375 # (wersja skrócona INFO)
* # 36466553 # Tryb Inżynierski
Można ustawić Audio-max.255 
Redoc
swita
 
Posty: 12
Dołączył(a): piątek, 9 listopada 2012, 18:53
Lokalizacja: Blachownia

Re: Internet w SciPhone i9300 SIII

Postprzez Redoc » piątek, 30 stycznia 2015, 12:51

W SciPhone I9300 sIII hasło (PIN)) do ustawienień fabrycznych jest 1122 (jeden jeden dwa dwa)
Redoc
 
Posty: 3
Dołączył(a): piątek, 30 stycznia 2015, 12:39

Re: Internet w SciPhone i9300 SIII

Postprzez ddr » piątek, 30 stycznia 2015, 12:56

Kupiłeś to cudo? Ahahhahahahahahhahahaahhahahahahahhahahahaha :D.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 2091
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 21:50
Pochwały: 70

Re: Internet w SciPhone i9300 SIII

Postprzez bartazzz » piątek, 30 stycznia 2015, 20:17

To wykopaliska :-D
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 4004
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 11:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 70

Re: Internet w SciPhone i9300 SIII

Postprzez Redoc » sobota, 31 stycznia 2015, 13:23

ddr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Za dużo się naczytałeś nieprawdy o tym telefonie. Wszystkie funkcje działają prawidłowo. Jest śliczny, kosztował 130zł. Śmiejesz się z własnej niewiedzy, żeby być poważnym, kup sobie za 1300. Za cenę sledzia chcesz mieć kawior. Jedyną wadą jest niepełne tłumaczenie menu, co skutkuje niewykorzystaniem jego możliwości i stąd pewnie zła opinia. Kupiłem go w grudniu 2013. Nie wiem po co puszczacie takie komenterze, które nic nie wnoszą, tylko wprowadzają w błąd. Żeby było jasne, jestem TYLKO użytkownikiem tego telefonu, posiadam też dwa inne (smartfony), tak żę mam skalę porównawczą, cena / jakość / możliwości.
Redoc
 
Posty: 3
Dołączył(a): piątek, 30 stycznia 2015, 12:39

Re: Internet w SciPhone i9300 SIII

Postprzez bartazzz » sobota, 31 stycznia 2015, 13:47

To dobrze że jest o opinia pozytywna. Pewnie wszystko zależy od wymagań i potrzeb
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 4004
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 11:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 70

Re: Internet w SciPhone i9300 SIII

Postprzez Redoc » sobota, 31 stycznia 2015, 13:51

bartazzz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak się ma wymagania, to się nie kupuje za 130zł i później narzeka.
Redoc
 
Posty: 3
Dołączył(a): piątek, 30 stycznia 2015, 12:39


Powrót do SciPhone



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości