• Reklama

Instalacja ViperFX

Instalacja ViperFX

Postprzez ddr » 27 sie 2014, o 02:07

Do instalacji ViperFX wymagany jest ROOT i android w wersji 4.2+.

1. Ściągamy i instalujemy BusyBox (trzeba poczekać aż program przemieli wszystko i wtedy kliknąć install, kombinować aż wyskoczy monit, że zainstalowano poprawnie lub jest już zainstalowany): https://play.google.com/store/apps/details?id=stericson.busybox.
2. Ściągamy i instalujemy ViperFX: https://www.dropbox.com/s/ozpdu6vdhr0k6r2/ViPER4Android_FX_A4.x.apk?dl=0.
3. Odpalamy ViperFX i potwierdzamy pobranie bibliotek, jeśli coś poszło nie tak klikamy 3 kropki i klikamy "Pobierz biblioteki".
4. Trzymamy wyłącznik i wybieramy "Ponowne uruchomienie".

Uruchomienie ViperFX:
1. Odpalamy z ikonki i zaznaczamy główny przełącznik tam gdzie chcemy żeby ViperFX działał (słuchawki/głośnik).
2. Wchodzimy do ustawień telefonu > Dźwięk > Efekty muzyczne i zaznaczamy ViperFX, potwierdzamy i to by było na tyle.
3. Można w dowolnej chwili na żywo zmieniać ustawienia ViperaFX.

Za problemy nie odpowiadam ;).
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Reklama

Re: Instalacja ViperFX

Postprzez fusse » 27 sie 2014, o 23:11

ok ok, tylko pytanie czy ten viper w ogole dziala? u mnie teoretycznie dziala, a w praktyce nie slysze róznicy. i na kazdym kroku bede powtarzac,ze zenfone ma cienki dzwiek na sluchawkach jak i na glosniku jak dupa węża :)
fusse
 
Posty: 187
Dołączył(a): 22 sie 2013, o 22:30
Pochwały: 7

Re: Instalacja ViperFX

Postprzez INTseed » 27 sie 2014, o 23:37

A co nie umiesz sprawdzić czy działa. Zmieniasz opcje, np. w korektorze i słychać różnicę.
Jak nie to szukaj innej metody na wgranie. Jest na angielskiej stronie miui.

Wysłane z mojego X7S
INTseed
VIP
 
Posty: 1106
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Instalacja ViperFX

Postprzez zibciu » 9 wrz 2014, o 16:48

TNTSeed, masz może linka? U mnie pokazuje, że V4A powinien działać
Technologia 4VA:Tak
Stan: Prawidłowy
Format Dźwięku: Wspierany

, ale

Technologia NEON: NIE
Przetwarzanie:Nie

I nie słychać różnicy... :(
zibciu
 
Posty: 18
Dołączył(a): 23 kwi 2014, o 13:42
Telefon:: Samsung
ROM: SlimSaber

Re: Instalacja ViperFX

Postprzez INTseed » 9 wrz 2014, o 17:18

Na telefonie nie umiem tego zlokalizować. Wpisywałem w googlach: miui oraz viper4android. Temat chyba był napisany przez acida.
Może sprawdź czy nie masz w system/app jakiegoś dsp i czy masz najnowszą wersję viper4android. Na xda jest.
Zobacz czy roota mu dałeś i biblioteki zainstalowało.

Wysłane z mojego X7S
INTseed
VIP
 
Posty: 1106
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Instalacja ViperFX

Postprzez ddr » 9 wrz 2014, o 17:21

Działa na niektóre aplikacje np. Radio eska. Trzeba zgłosić na xda.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Instalacja ViperFX

Postprzez INTseed » 9 wrz 2014, o 17:23

Może to pomoże:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... &page=1420

Wysłane z mojego X7S
INTseed
VIP
 
Posty: 1106
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Instalacja ViperFX

Postprzez ddr » 9 wrz 2014, o 17:52

To instrukcja co robić przy zapętlonej lub błędnej instalacji bibliotek, w zenfonie instaluje się bezproblemowo. Alsamixer nie śmiga, jeszcze sprawdzę volume+. Od biedy sprawdzę też czy ten myk na vipera może podziała na zenfona.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Instalacja ViperFX

Postprzez kryzys554 » 19 paź 2014, o 16:42

Czy na kitkat też macie problem podczas wlączonego ekranu? U mnie jak jest włączony to viper się wylącza jak ekran wyłącze to po 5sekundach viper się wlącza i pomimo że zaznaczyłem żeby mi go nie ubijało to co kilka minut wyłączza się i włącza
kryzys554
 
Posty: 3
Dołączył(a): 5 paź 2014, o 01:34
Telefon:: Asus

Re: Instalacja ViperFX

Postprzez mrergie » 19 paź 2014, o 16:53

Jeśli u kogoś Viper na Zenfonie nie działa lub po prostu nie zawsze jest aktywny, to tutaj kilka prostych kroków które powinny doprowadzić go do działania:
1. ustawienie w Viperze trybu kompatybilności
2. przekonwertowanie Vipera na systemową aplikację (za pomocą Titanium Backup lub dowolnej innej aplikacji która daje taką możliwość)
3. zamrożenie lub usunięcie (z uprzednim stworzeniem kopii) systemowego sterownika dźwięku, tj. MusicFX (również do wykonania poprzez coś w rodzaju Titanium Backup)
4. restart telefonu

Czasami Viper może kłócić się z systemową aplikacją "Kreator audio", warto wtedy spróbować wyłączyć w niej jej działanie.

Powyższe kroki powinny pomóc w raczej większości przypadków kiedy Viper sprawia jakieś problemy z działaniem.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Re: Instalacja ViperFX

Postprzez ddr » 19 paź 2014, o 19:48

Nie wiem jak to ma się przy kitkacie, ale w 4.3:
1. viper przestawał działać całkowicie
2. nic to nie dawało
3. jak wyżej
4. j/w

Podmiana wszystkich sterowników vipera na te pod zenfona również nie skutkowała (viper potrafił domyślnie ładować stery pod arm).

Po prostu nie działało.

Osobiście nie widzę sensu bawienia się z viperem na kitkacie, no ale jak ktoś jest uparty to coś tam się da zrobić.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Instalacja ViperFX

Postprzez mrergie » 19 paź 2014, o 20:08

Jakoś u mnie na najnowszym KitKacie wszystko działa bezbłędnie, tak na słuchawkach jak i na głośniku, oraz w każdej aplikacji.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama