• Reklama

iNew v3 - zakup , opinie

iNew pinie, problemy. pomoc, wsparcie.

Re: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez motherzki » 15 lut 2014, o 00:34

No skoro wszystko działa tak jak w inew v3 to pewnie nie ma różnicy, może po prostu zabrakło im klapek z napisem NFC ;d
motherzki
 
Posty: 63
Dołączył(a): 6 lut 2014, o 00:03

Reklama

Re: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez Burn84 » 15 lut 2014, o 08:31

na temat v3 i v3-e krążą już różne teorie na zagranicznych forach ciekaw jestem która okaże się prawdziwa
póki co po za napisem na klapce i nazwą rozpoznawaną w programach testujących nie widać różnic
Burn84
 
Posty: 113
Dołączył(a): 7 lut 2014, o 21:09
Lokalizacja: Śląsk

Re: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez noman1 » 15 lut 2014, o 11:12

Jak naprawić NFC ;)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0CyLoGZBTeA[/youtube]

Są nowe ROMy:
http://www.needrom.com/mobile/inewv3-cu ... xperience/
http://www.needrom.com/mobile/inew-v3-c-lewa/
noman1
AKTYWNY
 
Posty: 363
Dołączył(a): 28 gru 2013, o 22:53
Pochwały: 21

Re: Odp: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez mar_pula » 15 lut 2014, o 11:58

Też jestem ciekawy ... AnTuTu pokazuje na moim telefonie v3-e.
A chce zamówić jeszcze dwa ...

Ale swoją drogą "e czy nie" ... telefon jest bardzo fajny, córka zachwycona a to jest najważniejsze. ;)



Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
mar_pula
 
Posty: 116
Dołączył(a): 14 sty 2014, o 23:11
Pochwały: 2

Re: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez Dablju » 15 lut 2014, o 15:19

Ktoś testował te nowe romy? na romie geekgirl nie jest zle ale bateria wciąż nie ładuje do pełnych 100%, tylko do 88. Fajnie gdyby ktoś w końcu to naprawił.. co prawda telefon wytrzyma te 4-4,5h na wyłączonym wyświetlaczu ale przecież może być lepiej
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35

Re: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez Burn84 » 15 lut 2014, o 15:21

a wytłumaczy mi ktoś jak zainstalować tego kitkata http://www.chinaphonearena.com/forum/Th ... M-Touch-GG

OK udało się :) SP Flash tool troszkę protestował a system nie chciał sterownika przyjąć jak swego :D ale odrobina środków przymusu bezpośredniego zdziałała cuda

ciekawe kiedy i czy w ogóle pojawi się andek 4.4


na tym kitkat style ładowanie idzie niby od 88 do 100 po 1% z tym że przy 90 nagle przyśpiesza
ale zauważyłem przypadkiem jedną rzecz że jak się odepnie ładowarkę i ponownie podepnie tempo ładowania znacznie spada, i przyśpiesza dopiero przy 97%
może komuś u siebie chce się sprawdzić?
Ostatnio edytowano 15 lut 2014, o 16:49 przez Burn84, łącznie edytowano 3 razy
Burn84
 
Posty: 113
Dołączył(a): 7 lut 2014, o 21:09
Lokalizacja: Śląsk

Re: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez noman1 » 15 lut 2014, o 16:13

@Dablju, dzisiaj wrzuce chyba iNew V3 fast Experience ale wkurzające że trzeba wrócić do 1.0.3 ;/ - ale coś tam piszą że bateria lepiej się zachowuje ;)

@Burn84, tak jak każdego innego przez FlashTool-a
noman1
AKTYWNY
 
Posty: 363
Dołączył(a): 28 gru 2013, o 22:53
Pochwały: 21

Re: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez Burn84 » 15 lut 2014, o 16:58

Jest różnica między wersją V3 a V3-E przynajmniej według AnTuTu
V3-E ma procesor MT6582 a wersja V3 MT6582m różnią się jedynie częstotliwością pracy GPU 6582m ma mali 416MHz a w wersji bez "m" jest 500MHz
i teoretycznie kolejną różnicą jest aparat V3-E ma niby 18MP a V3 13MP tyle że oba typy procesorów obsługują max 13MP... i bądź tu mądry człowieku ja zdurniałem
Burn84
 
Posty: 113
Dołączył(a): 7 lut 2014, o 21:09
Lokalizacja: Śląsk

Re: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez noman1 » 15 lut 2014, o 17:01

18M jest interpolowane ;)
Ja mam V3-E :)
noman1
AKTYWNY
 
Posty: 363
Dołączył(a): 28 gru 2013, o 22:53
Pochwały: 21

Re: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez Dablju » 15 lut 2014, o 18:39

dokładnie 18mp to interpolacja, oba mają aparat od sony 13mp
zatem jeżeli jedyna różnica to 84mhz w taktowaniu tego samego gpu to nie ma żadnych różnic, bo zmiana softu przywróci wartość 500mhz
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35

Re: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez noman1 » 15 lut 2014, o 22:07

Nie udało się zaistalować iKRTMv2 Light Version, jst tylko przez CWM i "installation aborted" ;/
Udało sie zaistalować LeWa ale tylko przez Flash, niestety startuje w języku chińskim..............jakoś po kilku próbach klikania w ciemno, przestawiłem na english.
LeWa wygląda naprawde cudnie, cukierkowo :)
noman1
AKTYWNY
 
Posty: 363
Dołączył(a): 28 gru 2013, o 22:53
Pochwały: 21

Re: iNew v3 - zakup , opinie

Postprzez Andrewko » 16 lut 2014, o 00:21

Panowie co myślicie o tym sklepie ?

http://www.efox-shop.com/inew-v3-mtk658 ... Kommentare

Warto za ta cenę ?
Andrewko
AKTYWNY
 
Posty: 451
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 20:50
Pochwały: 19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do iNew



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama