• Reklama

i9920 MTK6577

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

i9920 MTK6577

Postprzez dominik17g » wtorek, 4 września 2012, 19:14

nie działa kompas nie wiem dlaczego... co mam zrobić ? i druga sprawa są jakieś ROMy dostępne do wgrania do tego telefonu ??????? gdziekolwiek na internecie ....
dominik17g
 
Posty: 73
Dołączył(a): poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 16:54
Lokalizacja: nie wiem

Reklama

Postprzez marx » wtorek, 4 września 2012, 23:12

a nie wymaga ta aplikacja kalibracji kompasu ?
marx
Administrator
 
Posty: 6009
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Postprzez shieciero » środa, 5 września 2012, 15:14

ROM ?podaj mi system jaki masz ? wn xp/vista ? bo na 7 nie będzie diałać już próbowałem wszystkiego instaluje rom tylko przez LINUX ;P i wersja 32BIT czy 64bit ?

A wogóle nie masz modułu kompasu ?
Avatar użytkownika
shieciero
Ambasador
 
Posty: 174
Dołączył(a): poniedziałek, 13 lutego 2012, 18:28
Lokalizacja: Borek Wielkopolski

Postprzez loganse » czwartek, 6 września 2012, 17:18

moduł jest przynajmniej pokazuje to z-device tester moduł zwie się yamaha 530 3-axis magnetic field problem polega na tym ,że każda aplikacja kompasowa nie działa tzn strzałka wskazująca kierunki świata mimo zmian położenia telefonu nie reaguje jakby moduł był nie aktywny kalibracja w tych programach wymaga robienia telefonem obrotów tzw. ósemek lecz mimo to moduł dalej nie działa.
loganse
 
Posty: 5
Dołączył(a): środa, 5 września 2012, 03:59
Lokalizacja: Poznań

Postprzez shieciero » czwartek, 6 września 2012, 18:32

loganse napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Popularny problem z kompasem ;/ jak go rozwiązać ? Chińczyk Tylko wie ;/
Avatar użytkownika
shieciero
Ambasador
 
Posty: 174
Dołączył(a): poniedziałek, 13 lutego 2012, 18:28
Lokalizacja: Borek Wielkopolski

Postprzez loganse » czwartek, 6 września 2012, 19:08

czyli nie ma żadnego "domowego" sposobu na to? :-?
loganse
 
Posty: 5
Dołączył(a): środa, 5 września 2012, 03:59
Lokalizacja: Poznań

Postprzez shieciero » czwartek, 6 września 2012, 21:32

http://telchina.pl/738.htm poczytaj jeżeli to nie działa przykro mi Nowy sofcik tylko :P
Avatar użytkownika
shieciero
Ambasador
 
Posty: 174
Dołączył(a): poniedziałek, 13 lutego 2012, 18:28
Lokalizacja: Borek Wielkopolski

Postprzez marx » czwartek, 6 września 2012, 22:02

obawiam się że w przypadku androida może być troche inaczej
marx
Administrator
 
Posty: 6009
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Postprzez loganse » czwartek, 6 września 2012, 23:37

jest inaczej gdyż nie ma żadnego zainstalowanego programu kompas od razu tak jak ma Sciphone 4G w tym poradniku;/ moduł prawdopodobnie jest bo tak jak już wcześniej pisałem "moduł jest przynajmniej pokazuje to z-device tester moduł zwie się yamaha 530 3-axis magnetic field " tyle że raczej nie aktywny i szukam rozwiązania jak go aktywować;/
loganse
 
Posty: 5
Dołączył(a): środa, 5 września 2012, 03:59
Lokalizacja: Poznań

Postprzez shieciero » piątek, 7 września 2012, 09:15

jeżeli moduł jest a nie pyka no to tylko Nowy sofcik ;/ nic innego z mojej strony poradzić bym nie mógł chyba że masz jakieś ustawienia kompasa konfiguracja itp.?
Avatar użytkownika
shieciero
Ambasador
 
Posty: 174
Dołączył(a): poniedziałek, 13 lutego 2012, 18:28
Lokalizacja: Borek Wielkopolski

Postprzez loganse » piątek, 7 września 2012, 14:41

w systemowych ustawieniach nic nie ma są tylko w programach ale nic to nie daje;/

OK dzięki puki co na razie nie bawię się ze zmiana softu na nowy może jakby coś jeszcze się posypało zobaczymy. Temat zostawiam otwarty bo może ktoś znajdzie jakieś inne rozwiązanie :-|
loganse
 
Posty: 5
Dołączył(a): środa, 5 września 2012, 03:59
Lokalizacja: Poznań

Postprzez bumbum » piątek, 9 listopada 2012, 13:53

No i u mnie w N9330 tez kompas nie działa. GPS tez cos cienko łapie.

[ Dodano: 2012-11-10, 10:35 ]
Niby sensor jest "Yamaha530 3-axis sensor Magnetic ", ale stoi w miejscu, tak jakby go nie było. Gdzie na xda developers przeczytałem że tak naprawde go nie ma tylko oprogramowanie przekłamuje.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29


Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama