• Reklama

[STAR] i9220 N9000 - problem z GPS

Telefony STAR, opinie, problemy. pomoc, wsparcie.

[STAR] i9220 N9000 - problem z GPS

Postprzez cogv » 6 wrz 2012, o 19:56

czy ktoś może mi napisać tak łopatologicznie i za rączkę jak poustawiać GPS (zarówno w zwyczajowych ustawieniach jak i w engineering menu) żeby szybciej łapało fixa, mam z tym problem, zazwyczaj łapie dopiero po kilku minutach
cogv
 
Posty: 2
Dołączył(a): 6 wrz 2012, o 19:23
Lokalizacja: Warszawa

Reklama

Postprzez Naidoo » 6 wrz 2012, o 20:05

To zależy od zastosowanego modułu. W moim starym HTC Artemisie łapie do 10 minut. A na Samsung Galaxy s2 w parę sekund .
Samsung Galaxy S2 > HTC Artemis > SE Aino > SE Hazel > SE K750i > SE W300i > Nokia 2720a-2 > Motorola Razor V3
Lark FreeMe 70.0 - Manta Mid 801
Avatar użytkownika
Naidoo
 
Posty: 66
Dołączył(a): 20 gru 2010, o 01:34
Lokalizacja: biorą się dzieci ?

Postprzez 4r3k » 9 wrz 2012, o 08:37

jak masz roota to możesz spróbować zainstalować[hide] https://play.google.com/store/apps/deta ... rFix&hl=pl[/hide]
Ostatnio edytowano 9 wrz 2012, o 10:44 przez 4r3k, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
4r3k
 
Posty: 60
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 13:09
Lokalizacja: S Las'u

Postprzez cogv » 9 wrz 2012, o 14:47

dzięki za podpowiedzi, zastosowałem podpowiedź z innego forum - w ustawieniach z menu MTK w geolokalizacji trzeba zmienić z Google na MTK, znacznie przyspieszyło łapanie do ok. 30-40 sek.
cogv
 
Posty: 2
Dołączył(a): 6 wrz 2012, o 19:23
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez shieciero » 9 wrz 2012, o 18:06

cogv napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ehh noż kurcze za późno looknołem miałem właśnie to samo napisać ;P
Avatar użytkownika
shieciero
Ambasador
 
Posty: 174
Dołączył(a): 13 lut 2012, o 18:28
Lokalizacja: Borek Wielkopolski


Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama