• Reklama

Huawei honor 6 plus

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez INTseed » piątek, 26 grudnia 2014, 15:52

Jeżeli pytasz o parametry to Honor 6 plus
INTseed
VIP
 
Posty: 1070
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez dzumixxx » czwartek, 19 lutego 2015, 11:18

posaiada ktos ten telefon?bo zastanawiam sie nad nim albo nad meizu m1 note?
dzumixxx
 
Posty: 5
Dołączył(a): środa, 18 lutego 2015, 21:45

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez piotrox » poniedziałek, 20 kwietnia 2015, 22:23

Posiadam Huawei honor 6 plus, telefon godny polecenia, super szybkość, niezły aparat (nocne zdjęcia bajeczne). Telefon leży idealnie w ręce (nawet z oryginalnym etui nillkina).

Jedyne co mnie zaskoczyło to przy korzystaniu z dwóch kart SIM to niestety rezygnujemy z karty pamięci micro SD (sim lub sd).
piotrox
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 9 czerwca 2014, 19:12
Pochwały: 2

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez piotrox » sobota, 2 maja 2015, 10:42

Jest jeszcze sporo "krzaczków" np. w dialerze (usunięcie nr kierunkowego +48 likwiduje to). Kolejne krzaczki są w fabrycznym wygaszaczu ekranu (każde odblokowanie to inne zdjęcie). Ustawiłem stałą tapetę i jest ok.


Dodam, że te problemy dotyczą EMUI 3.0

Telefon pojawił się w x-kom:
http://www.x-kom.pl/p/238683-smartfon-t ... zarny.html

Jeśli ktoś interesuje się zakupem tego telefonu, a ma jakieś pytania to proszę pisać.
piotrox
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 9 czerwca 2014, 19:12
Pochwały: 2

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez INTseed » sobota, 2 maja 2015, 13:00

Każdy chiński honor 6 to ma.
Jak masz roota to możesz sprawdzić czy działa dialer od h6
Rosjanie usuneli te chińskie nr.
Co do reszty to musisz pozmieniać pliki local.prop i tam zmienić język na pl.
Teraz masz chiński.
INTseed
VIP
 
Posty: 1070
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez Will5on » niedziela, 3 maja 2015, 00:33

Ja się własnie zastanawiam nad kupnem....tylko nie wiem czy Mate 7 czy 6 plus.

Z pytań:

1.Czy z pozycji dialera można wysyłać sms?
2.Czy można dla każdego kontaktu przypisać domyślą kartę połączeń/domyślną kartę sms?

Ciekawi mnie jakość zdjęć w porównaniu do Mate 7....
Will5on
 
Posty: 72
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 23:10
Lokalizacja: Kątownia
Pochwały: 3

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez piotrox » niedziela, 3 maja 2015, 10:42

W dialerze są 3 zakładki:
Wybieranie
Kontakty
Wiadomości

W edycji kontaktów nie ma opcji przypisania domyślnej karty do danego kontaktu.

Mój znajomy zakupił kilka dni temu Mate 7, niestety nie mialem jeszcze możliwości oglądnięcia go. Jak w najbliższym czasie "pobawie" się nim to dam znać czy są różnice w aparacie.
piotrox
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 9 czerwca 2014, 19:12
Pochwały: 2

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez Will5on » niedziela, 3 maja 2015, 11:03

Jak to nie można zapamiętać z której karty ma zostać wykonane połączenie?
Za każdym razem fon pyta z której karty ma wykonać połączenie??
możesz wrzucić screena?
Will5on
 
Posty: 72
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 23:10
Lokalizacja: Kątownia
Pochwały: 3

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez INTseed » niedziela, 3 maja 2015, 11:32

Tak pyta za każdym razem.
Jak wybierzesz nr. to później masz dwie ikony z simami do wyboru.
INTseed
VIP
 
Posty: 1070
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez Will5on » niedziela, 3 maja 2015, 12:21

Cholera, nie chce mi sie wierzyć, że nie ma tam jakiegoś ptaszka do zaznaczenia "zapamiętaj mój wybór"
Lub opcji w danych kontaktu
Will5on
 
Posty: 72
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 23:10
Lokalizacja: Kątownia
Pochwały: 3

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez blue_voyager » niedziela, 3 maja 2015, 12:26

Nie masz w ustawieniach zakładki Sim menadżer lub coś w tym rodzaju? Jeśli masz to tam możesz ustawić co z której karty ma być wykonywane.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5614
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: Huawei honor 6 plus

Postprzez Will5on » niedziela, 3 maja 2015, 12:33

blue_voyager napisał(a):Nie masz w ustawieniach zakładki Sim menadżer lub coś w tym rodzaju? Jeśli masz to tam możesz ustawić co z której karty ma być wykonywane.


Nie o to mi chodzi.
Mam 2 numery. Służbowy i prywatny.
Do części moich kontaktów chcę dzwonić tylko z numeru służbowego.
Mam teraz Moto G i tam jest to banalnie proste.
Przy pierwszym dzwonieniu na dany numer telefon pyta ktorej karty ma użyc, jednocześnie mogę zaznaczyć wówczas aby zapamiętał mój wybór.
Co więcej kontaktowi mozna przypisać osobno domyślną simkę do sms i ona nie musi być tą samą co do rozmów.
Will5on
 
Posty: 72
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 23:10
Lokalizacja: Kątownia
Pochwały: 3

Następna strona

Powrót do Huawei



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama