• Reklama

Huawei Ascend G700 Opinie

Huawei Ascend G700 Opinie

Postprzez wasyll25 » poniedziałek, 16 września 2013, 23:59

Witam, zastanawiam się nad kupnem tego telefonu, dlatego chciałbym poznać opinie użytkowników tego sprzętu. Jak telefon wygląda po dłuższym czasie użytkowania, ekran chyba nie jest osłonięty gorilla glass tak więc chciałbym wiedzieć czy bardzo się rysuje. Jak działa GPS, czy są dobre stabilne ROMy, jakość wykonywanych zdjęć i wideo, no i jak długo wytrzymuje bateria, bo nie jest ona zbyt pojemna. No i oczywiście jak telefon działa z AERO, takie jeszcze pytanie jak działa dual sim, jeśli do 1 slotu włoże karte play, a do 2 aero to 3G będę mieć tylko w 2, karta play będzie działać tylko w trybie GSM?
wasyll25
 
Posty: 21
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 21:13
Lokalizacja: Z nienacka

Reklama

Re: Huawei Ascend G700 Opinie

Postprzez aras86 » piątek, 8 listopada 2013, 13:10

I co ma ktoś ten telefon?
aras86
 
Posty: 28
Dołączył(a): sobota, 14 września 2013, 19:43

Re: Huawei Ascend G700 Opinie

Postprzez gotenks-china » piątek, 8 listopada 2013, 23:04

Mam ten telefon już około dwóch miesięcy. I mam raczej mieszane odczucia, żeby nie napisać - kiepskie. Zapłaciłem za niego ~260$ i z perespektywy czasu oceniam, że nie jest tyle warty :(.

Na ekranie od początku nalepiona była folia, i to raczej dobrej jakości, bo do dzisiaj w zasadzie nie ma na niej żadnej ryski. Folia wygląda tak jakby była nalepiona fabrycznie :). Nie ma pod nią śladu najmniejszego bąbelka, lub pyłku.

Tylna klapka, po jej zdjęciu, wydaje się być bardzo delikatna i giętka i raczej jest wykonana z kiepskiego plastiku (takie jest moje odczucie, ale nie mam porównania do innych chińskich telefonów). Nie jest porysowana, bo telefon noszę w silikonowym etui, ale bez niego prawdopodobnie byłaby zmasakrowana :). Reszta obudowy nie lepsza.

Oryginalne ROMy od Huawei są tylko w językach EN/CH. Na szczęście jest dostępny Custom, wspierający m.in. język polski i taki właśnie rom był już zainstalowany w telefonie, w momencie gdy otrzymałem paczkę. Minusem jest to, że mój telefon ma wgrane chińskie recovery, ale o ile się orientuję, to różnie z tym bywa u różnych sprzedawców.

Najbardziej zawiedziony jestem szybkością pracy. Kupowałem G700 z powodu tego, że ma 2Gb RAMu (oraz obsługuje Aero), w nadziei, że wpłynie to na mniejszą ilość lagów, ale się przeliczyłem :(. Nie, żeby lagował jakoś strasznie, ale potrafi się zatrzymać na sekundę, dwie po zwykłym kliknięciu w kalendarz. No i ilość lagów jakby ulegała zwiększeniu w miarę upływu czasu. A przynajmniej takie mam wrażenie.

Ekran jest dość jasny i ostry. W słońcu, da się używać telefonu przy maksymalnej jasności całkiem znośnie.

Bateria trzyma raczej dobrze, bo wg mnie, powinna wystarczyć spokojnie na cały dzień przy intensywnym użytkowaniu. Mnie wystarcza co najmniej na 1.5 dnia (ale raczej intensywnie go nie używam :)).

Dźwięk podczas rozmów telefonicznych brzmi jakby był trochę przytłumiony. Wygląda na to, że telefon dość mocno obcina wyższe częstotliwości. Podobne wrażenie odnoszę przy słuchaniu muzyki na głośniku zewnętrznym. Maksymalna głośność nie jest zbyt duża, ale dla mnie, jest w zupełności wystarczająca.

Jeśli chodzi o GPS, to mój egzemplarz dość szybko łapie fix'a po załączeniu GPS'a. Na zewnątrz zajmuje to tylko kilkanaście sekund (max. 10s-20s), jeśli jest dostępne połączenie z internetem. Jak na procesor MTK6589 to wyjątkowo szybko. Być może Huawei zrobił po prostu dobrą antenę GPS :).

Jakości zdjęć nie jestem w stanie ocenić bo mało znam się na fotografii :). Dla mnie G700 robi zdjęcia całkiem poprawnie. Są one wg mnie porównywalne ze zdjęciami z DHD. Dioda doświetlająca niestety nie jest zbyt mocna. Na pewno jest słabsza niż w DHD.

Na pytanie "czy warto" każdy odpowiedzieć musi sobie sam. Ja odpowiedzi już udzieliłem powyżej :) - moim zdaniem nie warto, nawet pomimo tego, że obecnie można te telefony kupić już znacznie taniej (ok. ~230$). Zaletami są : działające Aero, 2Gb RAM, dość dobry obraz na ekranie, w miarę trzymająca bateria i szybki fix w GPS. Wady to wg mnie : telefon niestety niezbyt szybki, zwiększająca się w czasie ilość lagów, dość kiepskie materiały na obudowę, oryginalny ROM bez języka polskiego, ekran nie pokryty szkłem (przez co podatny na porysowania), dźwięk średniej jakości.

Drugi raz nie kupiłbym G700. Wziąłbym raczej np ZTE V987, TCL S950 albo TCL N3 (interesują mnie tylko telefony obsługujące Aero2).
gotenks-china
 
Posty: 70
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 14:22
Lokalizacja: Polska

Re: Huawei Ascend G700 Opinie

Postprzez KarlosW » piątek, 6 grudnia 2013, 23:41

Huawei wprowadza na polski rynek najnowszego smartfona z Androidem - model Ascend G700.


Ostatnio nie ma dnia bez doniesień na temat kolejnego smartfona z ośmiordzeniowym procesorem. Najwidoczniej tego typu urządzenie w swoim portfolio zapragnęła mieć także firma Huawei. czytaj więcej

Huawei Ascend G700 ma 5-calowy ekran i jest napędzany przez czterordzeniowy procesor o taktowaniu 1,2 GHz z 2 GB pamięci operacyjnej. Dzięki technologii Huawei Power Saving, użytkowników smartfona nie zaskoczy nagłe rozładowanie baterii. Smartfon został wyposażony w aparat o matrycy 8 Mpix z funkcją auto-focus, dzięki której możliwe jest wykonywanie zdjęć nawet będąc w ruchu.

Nowy sprzęt Huawei został wyposażony w autorski interfejs Emotion UI, który umożliwia personalizację urządzenia - wygląd menu, ikon i tapet można zmienić za pomocą kilku kliknięć. Ascend G700 pracuje na systemie operacyjnym Android 4.2 Jelly Bean.

Huawei Ascend G700 trafia na polski rynek w sugerowanej cenie detalicznej 999 zł. Można go kupić m.in. w salonach Komputronik, Sferis, Media-Markt, Saturn i X-com.


INTERIA.PL/informacje prasowe
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 1837
Dołączył(a): środa, 13 listopada 2013, 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 25

Re: Huawei Ascend G700 Opinie

Postprzez Kobe8 » sobota, 7 grudnia 2013, 22:29

ohooh to polecieli z ceną ;)
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3


Powrót do Huawei



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama