• Reklama

HTC ONE M7

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

HTC ONE M7

Postprzez kupiec1985 » 2 lip 2013, o 21:40

zakupiłem n ali cos takiego [hide]http://www.aliexpress.com/snapshot/242176065.html[/hide]
problem jest ze nie ma jezyka polskiego choc miał być . pomoze ktoś dobrac odpowiedni rom z jezykiem polskim i w jaki sposób wgrac skor cw jest po chińsku tam nic nie kumam same krzaki .
Ostatnio edytowano 4 lip 2013, o 13:28 przez kupiec1985, łącznie edytowano 1 raz
kupiec1985
 
Posty: 166
Dołączył(a): 29 cze 2013, o 23:09
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 5

Reklama

rom One M

Postprzez rafalmaz11 » 8 lip 2013, o 13:24

[hide] http://pan.baidu.com/share/link?shareid ... 3055194073[/hide]
Masz link kolego:) ma j,polski,czysty android 4.0 bez nakladek.
A i wgrywaj za pomoca flash tool.
Gdybys mial problemy to pisz ,pomoge.
Ostatnio edytowano 8 lip 2013, o 22:34 przez rafalmaz11, łącznie edytowano 1 raz
rafalmaz11
 
Posty: 15
Dołączył(a): 3 lip 2013, o 12:37
Lokalizacja: Kędzierzyn

Re: HTC ONE M7

Postprzez variasm » 5 sie 2013, o 14:33

Hej. Mamy kupiony podobny model, tylko rzeczywiście mam 1.5 Gb RAM, wiec nie wiem czy by pasował ROM z poprzedniego linka. Może jest już ROM z Androidem 4.2.2 do tego telefonu?
Także zauważyłem, że nie mogą się połączyć z satelitami GPS, aplikacja GPS TEst tez nei odnajduje żadnego satelity. Czy muszę rootować telefon i zapisać Faster GPS aby zmienić lokalizację na Polskę? Pozdrawiam
variasm
 
Posty: 3
Dołączył(a): 5 sie 2013, o 14:26

Re: HTC ONE M7

Postprzez januszzbych » 6 sie 2013, o 18:25

tak, musisz zrootowac, tu masz prosty poradnik co i jak:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
ZTE Grand S2 LTE S291 (lollipop 5.1)
januszzbych
 
Posty: 41
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 06:07
Lokalizacja: Nibylandia

Re: HTC ONE M7

Postprzez variasm » 7 sie 2013, o 14:00

Zrootowałem. Zainstalowalem mobileunkle, FAsterGPS i FASTERFix. W FAsterGPS i AFster Fix ustawiłem lokalizację jako Polska. Zmieniła się zawartość gps.conf w katalogu /etc/gps.conf. Dalej próbowałem działać z Mobileunkle- Engineer mode-> MTK Engineer mode->Location based service->YGPS. Wciskałem opcje full, potem cold lub hot i AGPS restart. I czekałem aż się odnajdą satelity - czekałem kilkakrotnie powyzej godziny (AGPS, EPO i GPS włączone) i nic z tego - sygnał tak i nei został odczytany. Próbowałem także usunąć mtkgps.dat oraz EPO.dat z folderu /data/misc/ jednak wynik był ten sam - nie znajdowało połączenia z satelitami. Ktoś ma dodatkowe porady?
variasm
 
Posty: 3
Dołączył(a): 5 sie 2013, o 14:26

Re: HTC ONE M7

Postprzez januszzbych » 8 sie 2013, o 16:56

Moim zdaniem masz niesprawny gps, albo styki zle dotykaja antene, gwarancja lub serwis komorkowy :(
ZTE Grand S2 LTE S291 (lollipop 5.1)
januszzbych
 
Posty: 41
Dołączył(a): 6 maja 2013, o 06:07
Lokalizacja: Nibylandia

Re: HTC ONE M7

Postprzez pablo84 » 9 sie 2013, o 21:27

Hej. Rozumiem, że macie takie jak ten [hide]LINK[/hide]

W związku z tym mam do Was parę pytań.

Czy jesteście zadowoleni z telefonu?
Czy AnTuTu nie jest zhackowane? Tzn. czy usuwaliście zainstalowane AnTuTu i zainstalowaliście nowe aby to sprawdzić?
Czy ma na pewno 1.5 gb ram?
Jak chodzi? Jak się prezentuje?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
pablo84
 
Posty: 77
Dołączył(a): 4 mar 2013, o 22:20
Lokalizacja: Lubuskie

Re: HTC ONE M7

Postprzez variasm » 12 sie 2013, o 15:13

do: januszzbych
dziwna sprawa, nie szukałem gdzie są te GPS kontakty z anteną, ale wyjechałem za Warszawę w czyste pole, i realnie z przywróconymi ustawieniami (factory settings) w mobileunkle tools -. YGPS załapał w ciągu minuty już 8 satelitów (z włączona funkcja AGPS w ustawieniach GPS na telefonie). Po powrocie do miasta juz nigdy nic podobnego sie nei zdarzyło- nawet nei mając wyskich budynków obok GPS nei załapał ani jednego satelity. Słaba antena?

do: pablo84
Antutu zainstalowanego w telefonie nie było wcale, ze sklepu google przysłane antutu pkazywało snapdragona 1.7 Ghz i 1.5 Gb ram a do tego Adreno GPU - co jest ściemą wszytą przez chinoli. Antutu zbierało 13585 punktów. Realne dane pokazało CPU Z - MTK6589 1200 Mhz cpu, powervr GPU i rzeczywiscie 1,5 Gb ram. Wszystko działa bardzo płynnie, jakosc wyswietlacza jest bardzo dobra. bateria jest na 1600 mah (ściema na stronie u chinoli że 2300 lub 3100 - nigdy takich pojemnosciowych nie wkładają). Prezentuje tel bardzo porzadnie, choc tylna pokrywka jest plastikowa. I Napis HTC na przednim panelu wyświetlacza jest "narysowany" na zewnątrz szkła - więc jest szansa że szybko się zetrze.
Z GPS'em sa poważne problemy, działa raczej jak AGPS, a satelity łapie tylko w czystym polu. Ten problem występuje nei tylko u mnie - na rosyjskim forum nie mało osób ma ten sam problem. inna sptrawa - podobno zjawiły sie modele z procesorem mtk6589t z rzeczywistym taktowaniem 1.5 Ghz i Gb RAM. [hide]http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2393126[hide]
variasm
 
Posty: 3
Dołączył(a): 5 sie 2013, o 14:26


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama