• Reklama

HOMTOM HT7 - zwis totalny

HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 8 lut 2016, o 19:42

Panowie i Panie, mój HT7 się zawiesił i ani w przód ani w tył. Po wykonaniu brutalnego resetu poprzez wyjęcie baterii telefon nie chce wstać, zapętlił się na pojawiającym się logo HOMTOM, i tak w kółko - dalej nie idzie. Próbowałem go postawić z poziomu RECOVERY (systemem klawiszy Power i Volume+), ale tu też po dojściu do tej opcji - zwis, nie rusza z odzyskaniem systemu. W którejś tam próbie, pojawiła mi się na ekranie ikonka z leżącym Androidem i trójkątem z wykrzyknikiem - co zapewne oznacza babol systemowy.
Tu mam pytanie czy ktoś miał taki problemik i jak z niego ewentualnie wybrnął, a inna kwestia jak wygląda reklamacja wadliwego telefonu u Chińczyka - pisać do sprzedawcy czy do HOMTOM-a ?
Chomeini
 
Posty: 37
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Reklama

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez darsuch » 9 lut 2016, o 15:06

Jednym ze sposobów na uratowanie Twojego ht7 jest SP FLASH TOOL. Oczywiście pod warunkiem że usterka tego telefonu jest czysto software-owa Jeśli uszkodzony jest hardware to raczej reklamacja u twojego sprzedawcy.

http://www.doogeemobile.com/blog/how-to ... flash-tool

Tu masz bardziej zrozumiale:
http://darmowyinternet.net/forum/temat- ... h-tool_679

A na tym forum znajdziesz firmware:
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=706050

Google Translator na pewno będzie pomocny

Autor postu otrzymał pochwałę
darsuch
 
Posty: 28
Dołączył(a): 7 lut 2016, o 16:54
Pochwały: 3

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 9 lut 2016, o 22:10

Wielkie dzięki, nie spodziewałem się że Rosjanie już udostępniają soft do HT7. W weekend zabiorę się za niego na spokojnie.
Chomeini
 
Posty: 37
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 11 lut 2016, o 22:32

Wszystko przygotowane, soft, potrzebne oprogramowanie, sterowniki i kicha. Telefon działa w krótkiej pętli, tzn. pojawia się logo HOMTOM chwilę świeci, następuje chwilowy zanik loga i pojawia się ponownie (taki jakby reset), jest to zbyt krótki czas żeby załadowały się sterowniki - za każdym razem jest widoczne jako nieznane urządzenie. Próbowałem w różnych trybach serwisowych i tam też następuje po chwili wywalenie do logo HOMTOM. Mniemam że gdybym nawet jakimś cudem - przypadkiem zainstalował sterownik to i tak nie poszło by flashowanie ze względu na ciągłą pętlę. Brak pomysłów ;-(
Chomeini
 
Posty: 37
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez markus70 » 12 lut 2016, o 11:10

uruchom w trybie fasboot/download/recovery, czyli z reguły Volume Up lub Volume Down + Power i trzymamy do wibracji lub pojawienia się loga HOMTOM

Autor postu otrzymał pochwałę
markus70
VIP
 
Posty: 940
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 14:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 16

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 13 lut 2016, o 13:10

We wszystkich tych trybach udaje sie dojść do danego poziomu ale tylko na chwile, telefon sie zaraz resetuje do wspomnianego logo HOMTOM-a. Jedynie w którymś trybie zostaje na włączonym ekranie z widocznym leżącym Androidem i trójkątem z wykrzyknikiem, ale wtedy nie widzą się fon z kompem.

Wysłane z mojego TCL M3G przy użyciu Tapatalka
Chomeini
 
Posty: 37
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez ddr » 13 lut 2016, o 14:31

W tym trybie poklikaj kombinacje klawiszy.

Autor postu otrzymał pochwałę
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3493
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 13 lut 2016, o 16:09

Wydaje mi się ze wykorzystałem limit dostępnych kombinacji, w tym trybie na nic nie reaguje, z tego trybu tylko wyjęcie baterii jest w stanie go wyłączyć. Jeszcze pokombinuję, ale coś mi się wydaje że pozostało mi negocjowanie z Chińczykiem :-(

Wysłane z mojego TCL M3G przy użyciu Tapatalka
Chomeini
 
Posty: 37
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez ddr » 13 lut 2016, o 16:38

Ostatecznie możesz go do mnie wysłać, chinol zaproponuje zwrot kosztów naprawy. Jeżeli to soft lub hardbrick to powinienem móc go postawić.

Autor postu otrzymał pochwałę
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3493
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez tomek0768 » 13 lut 2016, o 16:41

Chomeini napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Spflash tool na wyłączonym telefonie a nawet z wyjętą baterią. Poszukaj jakiegoś poradnika.

Wysłane z HT7

Autor postu otrzymał pochwałę
tomek0768
 
Posty: 106
Dołączył(a): 14 cze 2015, o 20:14
Pochwały: 10

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 14 lut 2016, o 00:21

tomek0768 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Być może jest tak jak piszesz, tylko zapewne sprawa braku tych sterów jest przeszkodą. Wszystkie moje próby spełzły na braku połączenia między fon - komp. Jest jakiś sposób na brutalne przypisanie sterów dla danego fona, bez widoczności jego w kompie ?
Chomeini
 
Posty: 37
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 15 lut 2016, o 16:22

Nie wiem jakim cudem, ale w którymś momencie udało mi się zainstalować te nieszczęsne sterowniki i dalej poszło zgodnie z opisem flashowania. Żeby nie było za słodko, po wgrywce, telefon odpalił do loga HOMTOM, następnie przeleciał animację kosmiczną i znowu HOMTOM, tu się bajka kończy - dalej nie idzie. Podszedłem do tematu raz jeszcze ale teraz zaznaczyłem w SP Flash Toool opcję "Format all+Dawnload" poszło flashiowanie i telefon powstał z martwych. Bardzo wszystkim dziękuje za pomoc, jak ktoś wybiera się do Darłowa - zapraszam na browca :-)
Chomeini
 
Posty: 37
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Następna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama