• Reklama

HOMTOM HT7 - zwis totalny

HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 8 lut 2016, o 19:42

Panowie i Panie, mój HT7 się zawiesił i ani w przód ani w tył. Po wykonaniu brutalnego resetu poprzez wyjęcie baterii telefon nie chce wstać, zapętlił się na pojawiającym się logo HOMTOM, i tak w kółko - dalej nie idzie. Próbowałem go postawić z poziomu RECOVERY (systemem klawiszy Power i Volume+), ale tu też po dojściu do tej opcji - zwis, nie rusza z odzyskaniem systemu. W którejś tam próbie, pojawiła mi się na ekranie ikonka z leżącym Androidem i trójkątem z wykrzyknikiem - co zapewne oznacza babol systemowy.
Tu mam pytanie czy ktoś miał taki problemik i jak z niego ewentualnie wybrnął, a inna kwestia jak wygląda reklamacja wadliwego telefonu u Chińczyka - pisać do sprzedawcy czy do HOMTOM-a ?
Chomeini
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Reklama

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez darsuch » 9 lut 2016, o 15:06

Jednym ze sposobów na uratowanie Twojego ht7 jest SP FLASH TOOL. Oczywiście pod warunkiem że usterka tego telefonu jest czysto software-owa Jeśli uszkodzony jest hardware to raczej reklamacja u twojego sprzedawcy.

http://www.doogeemobile.com/blog/how-to ... flash-tool

Tu masz bardziej zrozumiale:
http://darmowyinternet.net/forum/temat- ... h-tool_679

A na tym forum znajdziesz firmware:
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=706050

Google Translator na pewno będzie pomocny

Autor postu otrzymał pochwałę
darsuch
 
Posty: 28
Dołączył(a): 7 lut 2016, o 16:54
Pochwały: 3

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 9 lut 2016, o 22:10

Wielkie dzięki, nie spodziewałem się że Rosjanie już udostępniają soft do HT7. W weekend zabiorę się za niego na spokojnie.
Chomeini
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 11 lut 2016, o 22:32

Wszystko przygotowane, soft, potrzebne oprogramowanie, sterowniki i kicha. Telefon działa w krótkiej pętli, tzn. pojawia się logo HOMTOM chwilę świeci, następuje chwilowy zanik loga i pojawia się ponownie (taki jakby reset), jest to zbyt krótki czas żeby załadowały się sterowniki - za każdym razem jest widoczne jako nieznane urządzenie. Próbowałem w różnych trybach serwisowych i tam też następuje po chwili wywalenie do logo HOMTOM. Mniemam że gdybym nawet jakimś cudem - przypadkiem zainstalował sterownik to i tak nie poszło by flashowanie ze względu na ciągłą pętlę. Brak pomysłów ;-(
Chomeini
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez markus70 » 12 lut 2016, o 11:10

uruchom w trybie fasboot/download/recovery, czyli z reguły Volume Up lub Volume Down + Power i trzymamy do wibracji lub pojawienia się loga HOMTOM

Autor postu otrzymał pochwałę
markus70
VIP
 
Posty: 935
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 14:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 16

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 13 lut 2016, o 13:10

We wszystkich tych trybach udaje sie dojść do danego poziomu ale tylko na chwile, telefon sie zaraz resetuje do wspomnianego logo HOMTOM-a. Jedynie w którymś trybie zostaje na włączonym ekranie z widocznym leżącym Androidem i trójkątem z wykrzyknikiem, ale wtedy nie widzą się fon z kompem.

Wysłane z mojego TCL M3G przy użyciu Tapatalka
Chomeini
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez ddr » 13 lut 2016, o 14:31

W tym trybie poklikaj kombinacje klawiszy.

Autor postu otrzymał pochwałę
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3492
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 13 lut 2016, o 16:09

Wydaje mi się ze wykorzystałem limit dostępnych kombinacji, w tym trybie na nic nie reaguje, z tego trybu tylko wyjęcie baterii jest w stanie go wyłączyć. Jeszcze pokombinuję, ale coś mi się wydaje że pozostało mi negocjowanie z Chińczykiem :-(

Wysłane z mojego TCL M3G przy użyciu Tapatalka
Chomeini
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez ddr » 13 lut 2016, o 16:38

Ostatecznie możesz go do mnie wysłać, chinol zaproponuje zwrot kosztów naprawy. Jeżeli to soft lub hardbrick to powinienem móc go postawić.

Autor postu otrzymał pochwałę
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3492
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez tomek0768 » 13 lut 2016, o 16:41

Chomeini napisał(a):Wydaje mi się ze wykorzystałem limit dostępnych kombinacji, w tym trybie na nic nie reaguje, z tego trybu tylko wyjęcie baterii jest w stanie go wyłączyć. Jeszcze pokombinuję, ale coś mi się wydaje że pozostało mi negocjowanie z Chińczykiem :-(

Wysłane z mojego TCL M3G przy użyciu Tapatalka

Spflash tool na wyłączonym telefonie a nawet z wyjętą baterią. Poszukaj jakiegoś poradnika.

Wysłane z HT7

Autor postu otrzymał pochwałę
tomek0768
 
Posty: 82
Dołączył(a): 14 cze 2015, o 20:14
Pochwały: 10

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 14 lut 2016, o 00:21

tomek0768 napisał(a):Spflash tool na wyłączonym telefonie a nawet z wyjętą baterią. Poszukaj jakiegoś poradnika.


Być może jest tak jak piszesz, tylko zapewne sprawa braku tych sterów jest przeszkodą. Wszystkie moje próby spełzły na braku połączenia między fon - komp. Jest jakiś sposób na brutalne przypisanie sterów dla danego fona, bez widoczności jego w kompie ?
Chomeini
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: HOMTOM HT7 - zwis totalny

Postprzez Chomeini » 15 lut 2016, o 16:22

Nie wiem jakim cudem, ale w którymś momencie udało mi się zainstalować te nieszczęsne sterowniki i dalej poszło zgodnie z opisem flashowania. Żeby nie było za słodko, po wgrywce, telefon odpalił do loga HOMTOM, następnie przeleciał animację kosmiczną i znowu HOMTOM, tu się bajka kończy - dalej nie idzie. Podszedłem do tematu raz jeszcze ale teraz zaznaczyłem w SP Flash Toool opcję "Format all+Dawnload" poszło flashiowanie i telefon powstał z martwych. Bardzo wszystkim dziękuje za pomoc, jak ktoś wybiera się do Darłowa - zapraszam na browca :-)
Chomeini
 
Posty: 36
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Następna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama