• Reklama

homtom ht7 uceglony

homtom ht7 uceglony

Postprzez pawel240 » czwartek, 18 lutego 2016, 13:37

Witam dostałem telefon
włączyłem zmieniłem jezyk, wlaczylem internet
telefon zaczął się sam aktualizować po jakims czasie wyłączyłem telefon
po kilku dniach włączyłem telefon i zaczął się aktualizować , aktualizacja 1,2 przebiegła pomyślnie, telefon stanął na aktualizacji nr 3
zawisł a na ekranie pozostało:

ANDROID SIĘ URUCHAMIA , OPTYMALIZOWANIE APLIKACJI 3 Z 16

na tym stanął i wisiał, po kilu razach włączenia wyłączenia po przez wyciąganie baterii telefon nie chcę się włączyć,
nie reaguje na podłączenie ładowarki
podpiąłem pod komputer i wykrywa go w menedzerze urządzeń jako ALCATEL RNDIS SINGLE INTERFACE
z tym że połancza się i rozłącza po 2-3 sekundach po czym znów połączony, rozłaczony i tak w kółko
nic nie da się zrobić
próba włączenia z wcisniętym przyciskiem volume up/down też nie przynosi żadnego efektu

czy jest jakiś sposób na odratowanie telefonu ??
pawel240
 
Posty: 7
Dołączył(a): poniedziałek, 30 marca 2015, 23:17

Reklama

Re: homtom ht7 uceglony

Postprzez night95 » czwartek, 18 lutego 2016, 13:55

da się be problemu, napisz na priv, lub na maila z ogloszenia w moim podpisie ;)
SERWIS TELEFONÓW, TABLETÓW ITP :)http://telchina.pl/serwis-telefonow-t25595.html
night95
VIP
 
Posty: 1097
Dołączył(a): czwartek, 5 grudnia 2013, 00:09
Pochwały: 17

Re: homtom ht7 uceglony

Postprzez Chomeini » czwartek, 25 lutego 2016, 18:19

Mój HT7 jest też strasznie jakiś niestabilny, np. łapie zwiechę gdzie tylko wyjęcie baterii jest w stanie go zresetować i nieraz jest OK - wstaje i jakiś czas mam spokój a nieraz po takim resecie następuje uszkodzenie systemu i po resecie włącza się pętla logo HOMTOM-a i tak do póki mu baterii starczy. Dzięki forumowiczom nauczyłem się ten wynalazek flashować i teraz kwestia flash-a i wbicia numerków IMEI to max. 30 min i na jakiś czas jest, ale nie ukrywam że jest to w******ce nieco, bo na ten fonik liczyć nie mogę, nigdy nie wiadomo kiedy go dopadnie. Nie jest ani jakoś specjalnie przeładowany, obciążany i nie mam pojęcia co go boli. Zastanawiałem się czy np. karta SIM (orange) nie ma jakiegoś wpływu na jego kaprysy, np. niezgodność napięciowa czy inne takie (teoria spiskowa) ?
Czy ktoś ma sposób (poza kodem serwisowym/inżynieryjnym) na przypisanie numeru IMEI na stałe, bo tym moim sposobem wszystko jest OK do ustawień fabrycznych.
Chomeini
 
Posty: 41
Dołączył(a): czwartek, 5 listopada 2015, 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie


Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama