• Reklama

Homtom HT7

Re: Homtom HT7

Postprzez darsuch » wtorek, 9 lutego 2016, 16:08

Masz rację tak pisze homtom na swoim profilu, ale też jest informacja że homtom jest samodzielną marką telefonów. Doogee natomiast podaje informacje że homtom jest ich subbrandem, więc jaka jest prawda? Komu wierzyć?


Ok, przejrzałem chińską stronę doogee a tam nie ma ani słowa o Homtom.
darsuch
 
Posty: 28
Dołączył(a): niedziela, 7 lutego 2016, 16:54
Pochwały: 3

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Homtom HT7

Postprzez amgis13 » środa, 10 lutego 2016, 20:17

Koledzy ja do telefonu nie mam praktycznie nic, w tej cenie rewelacja. Mam tylko problem po przywróceniu ustawień fabrycznych, dodają się dwa pulpity, jeden z "gramofonem" który można spokojnie wyłączyć a drugi ze skrótami najczęściej używanych aplikacji, kontaktów itd którego za cholerę nie mogę skasować, macie jakieś pomysły jak go wyłączyć czy ratuje mnie tylko zmiana launchera?
Pozdrawiam
amgis13
 
Posty: 10
Dołączył(a): sobota, 2 stycznia 2016, 00:31

Re: Homtom HT7

Postprzez tomek0768 » środa, 10 lutego 2016, 22:08

Proponuję root
https://drive.google.com/file/d/0Bwq6vk ... ef=2&pli=1
instalacja ze stockowego recovery gry - wchodzi się trzymając Power i Vol+ przez 3 sek. potem wybrać recovery i potwierdzić vol+ trzymając power.
Z tego co wyczytałem na 4pda, nie flashować przez SpFlash tool bo się może dotyk "wysypać" albo Nvram poleci. Ja flashowałem 2 razy z 1.0.7 do wersji stock 1.1.2 no i wyczyściło imei za drugim razem. Na szczęście tylko imei, dotyk przeżył. Generalnie próbujcie czytać 4pda (link parę postów wyżej). Np jakieś wirusy w systemie są podobno ale wg mnie to ludzie trojany łapią klikając w reklamy czy jakieś badziewie nawet z marketu instalują. Z opisów widzę że u ruskich trojan Ghost Push się rozprzestrzenia. Apki się same instalują itd.

Wysłane z HT7
tomek0768
 
Posty: 91
Dołączył(a): niedziela, 14 czerwca 2015, 20:14
Pochwały: 6

Re: Homtom HT7

Postprzez amgis13 » czwartek, 11 lutego 2016, 14:50

W czasie root'a wg instrukcji z tej strony:
http://www.alessiofasano.com/2016/02/co ... m-ht7.html
dochodzę do drugiego punktu i w momencie zatwierdzenia "Recovery Mode" wyskakuje mi robocik z wykrzyknikiem i informacją "Brak polecenia". Co to może być?
amgis13
 
Posty: 10
Dołączył(a): sobota, 2 stycznia 2016, 00:31

Re: Homtom HT7

Postprzez darsuch » czwartek, 11 lutego 2016, 16:03

Takie objawy jak piszesz mogą być oznaką braku recovery( źle wgrane, złe). System bez recovery powinien się uruchomić. Spróbuj jeszcze raz.
darsuch
 
Posty: 28
Dołączył(a): niedziela, 7 lutego 2016, 16:54
Pochwały: 3

Re: Homtom HT7

Postprzez tomek0768 » czwartek, 11 lutego 2016, 20:27

amgis13 napisał(a):W czasie root'a wg instrukcji z tej strony:
http://www.alessiofasano.com/2016/02/co ... m-ht7.html
dochodzę do drugiego punktu i w momencie zatwierdzenia "Recovery Mode" wyskakuje mi robocik z wykrzyknikiem i informacją "Brak polecenia". Co to może być?

Żeby wejść do recovery (z ekranu z androidem i czerwonym wykrzyknikiem) przytrzymaj power i naciśnij Vol+.

Wysłane z mojego M-MP875S2 przy użyciu Tapatalka
tomek0768
 
Posty: 91
Dołączył(a): niedziela, 14 czerwca 2015, 20:14
Pochwały: 6

Re: Homtom HT7

Postprzez amgis13 » piątek, 12 lutego 2016, 13:28

Jakimś dziwnym sposobem po restarcie okazało się że mam zainstalowane #superSU i odinstalowałem firmowego launcher'a, szkodliwe programy przy pomocy "Root uninstaller" i "Total commander" za każdym razem uzyskując informację że dany program ma "Przyzwolenie super user" więc mimo błędu jakoś wyczyściłem telefon. Na chwilę obecną tylko antywirus zgłasza mi co jakiś czas że któryś z programów chce mi przestawić przełącznik na instalację programów z nieznanych źródeł jednak nie potrafię odczytać pełnej nazwy żeby go wywalić bo pokazuje mi się tylko "com.android.serv...." :-(
amgis13
 
Posty: 10
Dołączył(a): sobota, 2 stycznia 2016, 00:31

Re: Homtom HT7

Postprzez cezaros » poniedziałek, 15 lutego 2016, 23:48

Panowie da się zrobić roota na tym telefonie? Jak tak to podrzućcie linka. Walczę z wirusem heuer i wymyśliłem że jak zrootuje telefon to wezmę titanium backup i będę zamrażał po kolei apki i znajdę tą która ściąga mi tego wirusa. Na razie przegrywam z nim walkę (wygląda na to że wirus ten wgrany był z firmowym firmware). Wirus jest pierońsko cwany, ukrywa się, a programy antywirusowe go nie widzą a on po kilku godzinach bezczynności instaluje sobie jakieś apki i w zabezpieczeniach sam przesuwa sobie suwak na pozycje "zainstaluj oprogramowanie z nieznanych źródeł" po czym mam jakieś nowe apki. co je odinstaluje to one znowu sie instalują z nowymi kolegami (co ciekawe za każdym razem jest to inna nowa apka) i trwa to już tydzień. Jak ktoś już miał taki przypadek to proszę o podpowiedź.
Jak macie czyste oprogramowanie to też prosze o linka.
cezaros
 
Posty: 67
Dołączył(a): poniedziałek, 2 listopada 2015, 10:35
Pochwały: 8

Re: Homtom HT7

Postprzez tomek0768 » poniedziałek, 15 lutego 2016, 23:58

Na 4pda.ru wszystko jest opisane jak sobie z tym poradzić. Link w moim poprzednim poście albo jeszcze wcześniej.

Wysłane z HT7
tomek0768
 
Posty: 91
Dołączył(a): niedziela, 14 czerwca 2015, 20:14
Pochwały: 6

Re: Homtom HT7

Postprzez darsuch » wtorek, 16 lutego 2016, 11:49

http://forum.xda-developers.com/showpos ... stcount=70

Pod tym linkiem masz wszystko opisane. Co prawda po angielsku , ale w dzisiejszych czasach to już chyba nie problem. (google translator). W tym poscie są też adresy stron how to root: jedna po hiszpańsku, druga po włosku.(google translator)


Root po hiszpańsku z obrazkami:
http://www.elchiringuitochino.es/2016/0 ... on-de.html


Mały cytat z przed 5 godzin z profilu Homtom na fejsie:
HOMTOM HT7 new firmware V2.0.1 now is available for download. Now you can click here for download https://goo.gl/iCgI2z Or upgrade by FOTA.
This version solved 3 problems:
1. The battery curve which shown the wrong percentage of the battery left.
2. The phone automatically downloads the malware in Russian language system.
3. The insensitive of the touch screen.
PS: We've never put virus in our phones and we will never do it in the future, because we don't have any point to do negative things to ruin our reputation. This malware problem was caused by the Russian antivirus software when you download.
Thanks for your support

Jeśli poszło im ok, to może rozwiązali nasze problemy z tym telefonem. Chociaż trochę kłamią zwalając winę za wirusy na rosjan.

Autor postu otrzymał pochwałę
darsuch
 
Posty: 28
Dołączył(a): niedziela, 7 lutego 2016, 16:54
Pochwały: 3

Re: Homtom HT7

Postprzez cezaros » wtorek, 16 lutego 2016, 21:08

No co ja bym zrobił bez forum? :-) Swoją drogą to trochę nieeleganckie zamiast się przyznać że się zawaliło - zwalili na ruskich. Ciekawe czy przetestowali nowy firmware, czy dalej będą jakieś niespodzianki?
cezaros
 
Posty: 67
Dołączył(a): poniedziałek, 2 listopada 2015, 10:35
Pochwały: 8

Re: Homtom HT7

Postprzez Chomeini » wtorek, 16 lutego 2016, 23:07

tomek0768 napisał(a): .... do wersji stock 1.1.2 no i wyczyściło imei za drugim razem. Na szczęście tylko imei, dotyk przeżył.


U mnie to samo, dotyk "OK", telefon w teorii działa ale "IMEI" poszedł się rypać. Na forum 4PDA w końcu dokopałem się do opisu i filmiku pokazującego sposób przywracania IMEI, ale za Chiny Ludowe nie mogę tego zrobić, na wszelkich ustawieniach, trybach, włączony i wyłączony wywala przekroczenie czasu połączenia i proponuje wybranie innego portu, tylko że tam (SN Write 2.1504.00) nie ma takiej opcji. Ma ktoś w tej kwestii jakieś pomysły lub inne sposoby na przywrócenie IMEI ?
Chomeini
 
Posty: 41
Dołączył(a): czwartek, 5 listopada 2015, 22:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama