• Reklama

Homtom HT7 Pro

Homtom HT7 Pro

Postprzez pszemek22 » 17 mar 2016, o 20:15

Zupełnie nie mogę znaleźć opinii użytkowników o tym telefonie. Ma ktoś może z nim jakieś doświadczenie?
pszemek22
 
Posty: 5
Dołączył(a): 17 mar 2016, o 17:55
Telefon:: samsung

Reklama

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez fake4r » 17 mar 2016, o 20:21

Ewentualnie szukaj o zwykłym modelu H7 bez PRO bo to będzie praktycznie to samo, gorszy proc, 1GB ramu, brak LTE, wiec wersja PRO o tyle jest lepsza.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez hicz » 19 mar 2016, o 17:47

Właśnie kupiłem HT7 Pro i idzie z Chin (zakup 20 lutego wysyłka 18 marca). Po mailach z freind'em ustaliłem że wersja PRO miała premierę pod koniec 2015 roku i są problemy z dostępnością i to był preorder. Jak tylko dojdzie to postaram się zrobić pierwszą recenzję..
hicz
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19 mar 2016, o 17:34
Telefon:: 606120502

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » 16 kwi 2016, o 12:06

pszemek22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam go właśnie w rękach, wczoraj wieczorem dopiero odebrałem. Na dzień dobry mogę powiedzieć że:
-dioda powiadomień u góry zielona świeci zaaaa mocno aż razi
-głośnik jest tragiczny, a na maks głośności charczy
-plastikowy strasznie w dotyku ale bardzo dobrze spasowany
-mam na dole ekranu mniej więcej na środku poświatę białą, wiecie o co chodzi :-D
-dotyk 5 punktowy bardzo dobrze moim zdaniem się spisuje
-gps łapie fixa w kilka sekund i łapie tyle satelit co mój samsung a nawet momentami więcej ale amerykańskich bo standardowo jak to chińczyki nie widzi satelit ruskich
-kabel USB pasuje każdy i wtyk jack jest juz normalny działa bez konieczności jakiś przejściówek
Tak ogólnie jest spoko :-) więcej info czy też jakieś podsumowanie, głębsze przemyślenia po kilku dniach używania dopiero będę miał.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 13:46
Telefon:: samsung

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez fake4r » 16 kwi 2016, o 12:11

Ta poświata to po prostu podświetlenie ekranu, czasem bardziej lub mniej widoczne w różnych egzemplarzach. Podobnie jest np niektórych monitorach, czy tv...
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » 16 kwi 2016, o 12:41

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak tak ale wiesz to jest taki pół okrąg jaśniejszy przy krawędzi tak ze widać bardziej i rzuca się w oczy.

Najważniejsze oczym zapomniałem wcześniej wspomnieć jako minus tego telefonu lub mojego egzemplarza to przy ściemnieniu na maksa ekranu widać jak podświetlenie pulsuje. Przy ustawieniu normalnym podświetlenia nie ma takiego objawu. A przynajmniej go nie widać.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 13:46
Telefon:: samsung

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez Flyagaric » 16 kwi 2016, o 13:57

control napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


W monitorach mówimy o "krwawieniu podświetlenia" - tzw. bleeding, to chyba to samo zjawisko.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 3570
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 117
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » 16 kwi 2016, o 14:36

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przeczytałem o tym teraz i to jest dokładnie to zjawisko. By nie straszyć ludzi dodam że oczywiście widoczne tylko na czarnym tle i w moim egzemplarzu też nie jakoś bardzo widoczne, porostu widać na czarnym :-)
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 13:46
Telefon:: samsung

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » 17 kwi 2016, o 20:01

control napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tu chciałbym sprostować swoją wypowiedź odnośnie kabla usb. Faktycznie pasuje każdy ale fabryczny kabel tak jak to już było wspominane przy okazji zwykłego ht7, fabryczny kabel ma wtyk dłuższy o około 2mm i tylko on siedzi dobrze w gnieździe telefonu. Inne kable ze standardowym wtykiem też wchodzą i telefon sie ładuje ale bardzo łatwo taki kabel (trąceniem nawet) może wypaść z gniazda.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 13:46
Telefon:: samsung

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » 18 kwi 2016, o 08:58

Mam taki problem wlasnie w tablecie, az soe boje czasem, bo tylko kabel od ladowarki dziala ok a kable otg kazdy po koleji sie wyrabia ze myslalem ze uwalilem juz wejscie usb.
Takzd radzd uwazac i w tym telfonie.
Niedlugo i ja bede mial ten model, zobacze co to za cudo, mam nadzieje ze bedzie ok bo to nie dla mnie. Przerazilem sie dzialaniem na baterii.. Lipa totalna. Niby duza a zeby tak krtoko trzymala?

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 595
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 18:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » 19 kwi 2016, o 01:06

motiv napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Powiem Ci że coś świruje ta bateria i telefon mój bo wczoraj w momencie spadały mi procenty baterii a android pokasywał że jak tak dalej będzie spadać to 2h i rozładowana. 2h ze 100% do 0%. Dziś o 6 miałem 60% a o 16 juz 1%. Telefon leżał w domu, nikt go nie używał, bez karty sim, spięty po wifi. Myślę: masakra, podłączyłem do ładowania, nabiła się do 100%. Odłączyłem używam i kompletna zmiana, patrz zdjęcie, w tym 1h35min włączonego ektanu.Obrazek
I bądź tu mądry o co mu chodzi :D ale tak jak teraz mógłby działać zawsze. To wygląda jak faktyczne 3000mah baterii.

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 13:46
Telefon:: samsung

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » 19 kwi 2016, o 23:09

Witam, a ja mam pytanie odnośnie LTE (Plus), wg. specyfikacji obsługuje 4G LTE i tak mam wybrane w telefonie, ale po włączeniu transmisji danych mam max. ikonkę 3G, może ktoś pomóc ?
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 23:01
Telefon:: HT7 Pro

Następna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama