• Reklama

Homtom HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » 22 kwi 2016, o 13:04

Też mam 1.1.4 i dalej takie ogromne ikonki są , a nie można zmienić nigdzie siatki, dopiero jak wgram launchera, to moge to zmienić, ale możliwe, że to też bardzo mi ciągnie baterię.
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 23:01
Telefon:: HT7 Pro

Reklama

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » 22 kwi 2016, o 13:51

Mój tel całą noc leżał włączony sprawdziłem i aktywności nie było, dziś go używałem i w końcu się skończyło dobre i znów cały czas aktywność. Chwilę temu zrobiłem factory reset i nic nie zainstalowałem po tym a i tak telefon jest cały czas aktywny znów. Bug jak nic. motiv ty z nas trzech widzę masz najlepszy egzemplarz hehe. Powiedz że jeszcze wchodzisz w ustawienia sieci i nie wywala ci błędu :-)

Wysłane z mojego SM-G7102 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 13:46
Telefon:: samsung

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » 22 kwi 2016, o 14:25

control napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sprawdze, ale raczej nie wywalalo, ale pewien nie jestem. Takze nie chce was z tym w blad wprowadzac.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 595
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 18:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » 22 kwi 2016, o 15:20

Jak by nie wywalało to tylko u nas ten bug, na tym samym sofcie ? jak to jest możliwe.
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 23:01
Telefon:: HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez spanek » 22 kwi 2016, o 15:37

Witam wszystkich. Pozwolę sobie dołączyć się do tematu, gdyż chwilowo (a może na dłużej )jestem posiadaczem tego telefonu.
Otóż po pierwszym naładowaniu u mnie bateria starczyła na niecały dzień. Telefon leżał nieużywany, bez karty, po prostu wyjęty z pudełka i naładowany. Po aktualizacji czas bateri przedstawiają fotki. Drugi dzień i jeszcze 28% jest. Włożona jest też karta sim. W ustawieniach sieci komunikat też się pojawia, ale zawsze za drugim razem wchodzę.

Obrazek
Obrazek

Nie wiem czy potrafię dodać fotki na forum.
edit. jednak nie potrafię
edit: udało się :)
Avatar użytkownika
spanek
AKTYWNY
 
Posty: 271
Dołączył(a): 14 sty 2014, o 00:50
Lokalizacja: z neta
Pochwały: 6
Telefon:: z LTE

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » 22 kwi 2016, o 16:29

Ładnie zjada baterię na nieaktywnym a jednak aktywnym.
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 23:01
Telefon:: HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » 22 kwi 2016, o 16:43

U mnie przez chwile bylo tak Obrazek

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 23:01
Telefon:: HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » 22 kwi 2016, o 18:42

Tutaj ktoś w taki sposób do tego tematu podchodził:

http://forum.android.com.pl/topic/25578 ... ego/page-6
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 23:01
Telefon:: HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » 22 kwi 2016, o 22:08

Zrobilem jeszcze raz factory reset i nie ustawialem w plusie lte i teraz tak po ok 3 godz. Obrazek

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 23:01
Telefon:: HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » 22 kwi 2016, o 22:23

Hmm jestem zadowlony z baterii
Ale musze przynav komorka jak i bateria zachowuja sie conajmniej dziwnie.
Sprawdzalem czy dzialaja oba sloty sim.
I tak po 12h po odlaczeniu od ladowarki komorka w stanie lezenia tylko spadla ze 100% na 95% , przy wlaczonym wifi przez te 12h
Mowie przeloze karte sim. Wylaczylem telefon. Karta sim wlozona uruchamiam.
A tu aktualizacja konfiguracji 116 aplikacji. Komorka potem sie uruchomila i patrze baterii 85% czyli 10% zeszlo przez to niby.
Ale potem wyjalem karte sim uruchamiam telefon ukazuje mi sie 90% baterii?
Dziwne rzeczy jak dla mnie.
Po wejsciu w konfiguracje sim nie wywala bledu.
Aha potem juz bez karty sim konfiguracja aplikacji 2.
Za kazdym razem po restarcie przed zaladowaniem systemu wam tak robi?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek


Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowano 22 kwi 2016, o 22:28 przez motiv, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 595
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 18:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » 22 kwi 2016, o 22:25

No niestety ale co bym nie zrobił to telefon jest cały czas aktywny. Przełączam języki itd ale nic to już nie daje... factory reset też nic nie dał. Ani pierwszy ani drugi. Z recovery nie da się zrobić wipea. Coś jest uszkodzone.
bchr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Niestety ale po pierwsze nie ma takich opcji w tym androidzie który jest w ht7 pro a po drugie nie mam żadnych aplikacji w telefonie :-D to proces android się dobrze bawi na koszt baterii.

Podsumowanie moim zdaniem jest jedno. Trzeba walić każdym możliwym kanałem do homtom żeby coś z tym zrobili i czekać na update przez fota. Albo kto może niech odsyła do ponga. Ja już spór zakładam.


Wysłane z mojego SM-G7102 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 13:46
Telefon:: samsung

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » 22 kwi 2016, o 22:28

A mozesz przestawic na 3G i sprawdzic ?

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 23:01
Telefon:: HT7 Pro

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama