• Reklama

Homtom HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » piątek, 13 maja 2016, 00:23

Na xda ludzie się organizują i kręcą filmiki jak to led notifications utrzymuje telefon wybudzony przez co rozładowuje się bateria. Bo support homtom chce wideo.... wszyscy już po 100 razy opisali im na czym polega problem, jaki proces to powoduje, przy jakiej okazji itd, a oni chcą wideo. No jawne palenie głupa jak dla mnie i granie na czas. Jak by umieli bo chcieć chcą, poprawki co chwile wypuszczają ale jak by umieli to by już naprawili ten problem.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Reklama

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez MirekCz » poniedziałek, 16 maja 2016, 16:13

Jest na to jeden sposób aby bateria dłużej trzymała i telefon wchodził w "Deep sleep" na telefony HomTom HT3 PRO i HT7 PRO. Można wgrać aplikację MTKnoLED ze strony http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=742233&st=60 post #63. Wyłączyć powiadomienie LED w aplikacji. Czekać na poprawienie tego błędu przez support HomTom co jest im już znane.
MirekCz
 
Posty: 2
Dołączył(a): poniedziałek, 16 maja 2016, 15:59

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez Pete30 » poniedziałek, 16 maja 2016, 21:27

Ktoś próbował? To bezpieczna apka?
Pete30
 
Posty: 2
Dołączył(a): poniedziałek, 5 maja 2014, 11:11

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez MirekCz » poniedziałek, 16 maja 2016, 21:42

Tak, mam MTKnoLED zainstalowane w telefonie i wszystko chodzi dobrze. Nie mam roota. Mam wersje oprogramowania V1.12.
MirekCz
 
Posty: 2
Dołączył(a): poniedziałek, 16 maja 2016, 15:59

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez control » wtorek, 17 maja 2016, 08:28

Ktoś z was dostał już odpowiedź o możliwości zwrotu telefonu? Bo na xda ludzie piszą że dostali taką odpowiedź na wiele błędów które zgłaszają. Przede wszystkim wybudzanie przez led której wyłączenie i tak nie działa w 100% bo wystarczy telefon podłączyć do ładowarki by znów zaczęła działać lub bateria poniżej 14% i zaczyna mrugać dioda. Do tego ktoś jeszcze zauważył ze podczas ładowania tel rozpędza wszystkie 4 rdzenie na max i tak przez cały proces ładowania co powoduje grzanie się procesora a może spowodować jego przegrzanie się i uszkodzenie, i na ten problem dostał odpowiedź ze może zwrócić urządzenie.
Jak to dobrze skomentował:
[QUOTE=MnMchill]
I quess that it means they are not fixing this issue.[/QUOTE]
Nie mają zamiaru naprawić problemu. Firma się skończyła nim się zaczęła. Sugeruje wszystkim posiadającym ht7pro skontaktować się ze sprzedawcami i zwracać swoje urządzenia. Nie oczekiwałbym custom romu dla tego telefonu, który by załatał problemy.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez spanek » wtorek, 17 maja 2016, 22:57

Mój odesłałem z powodu przycisku włączania. Przestał się uruchamiać, jedynie gestem. Sklep Everbuying zgodził się na odesłanie plus full refund na PayPal. Telefon od dwóch tygodni w drodze do nich. Mam nadzieję że dojdzie i wreszcie pozbędę się tym sposobem HT7 pro.
Avatar użytkownika
spanek
AKTYWNY
 
Posty: 295
Dołączył(a): wtorek, 14 stycznia 2014, 00:50
Pochwały: 5

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez KrzysiekGP » wtorek, 17 maja 2016, 23:52

Tak czytam te Wasze posty i jestem przerażony - kilka miesięcy temu zakupiłem Homtom HT6 i nie mam z nim żadnych problemów, normalnie porównując jakby Ht6 i Ht7 w innych fabrykach (i czasach) robili.
KrzysiekGP
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 01:37
Pochwały: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » środa, 18 maja 2016, 08:51

Ja nigdy w zyciu nie kupie nic spod znaku doogee i homtom to jeden wielki szajs, bez wyjatku. Mialem ht6 takze chlam

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » środa, 18 maja 2016, 09:16

No kiepska firma z homtom. Pierwsza i najważniejsza wpadka to sprzętowe problemy jak np gniazdo jack i usb w ht7 czy też samo usb ht7pro. Oba za głębokie. A co do softu to tez tragedia. Najbardziej o nich świadczy fakt że ludzie im od miesiąca tłumacza problem z wybudzaniem i oni nie wiedzą co nie wiedzą jak, o co chodzi. Co oni nie mają dostępu do swojego urządzenia!? Wystarczyło by żeby się po bawili nim chwile i sami zobaczyli a potem szukali czemu nie działa czy coś się dzieje i rozwiązali ten problem przy update. Ale jak widać, nie ma tam kompetentnych ludzi od softu wiec jak coś większego trzeba ogarnąć to nie da rady.
EDIT
teraz zamówiłem vernee thor, i jeszcze go nie mam a już się okazało że telefon wcale qc nie ma ja producent reklamuje. Jednym słowem oszukali ludzi. No porostu te podmarki chińskie mają bardzo dużo niedociągnięć. Tak że zastanawiam się czy w końcu dla świętego spokoju nie kupię jakiegoś xiaomi, 6 lat na rynku i wypracowana pozycja skutkuje produktami na naprawdę wysokim poziomie bez jakiś ukrytych wad. Tak mi się wydaje, jak się mylę poprawcie mnie.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez marjanmeme » środa, 18 maja 2016, 11:33

Napisałam do sklepu że chce go zwrócić i dostać zwrot pieniędzy a oni mi odpowiedzieli tak

Hi dear,


Contact person: Shenzhen Tomtop Technology


Address:5/F,Second Phase ,Qianlong Logistics Park ,Huanan City, Pinghu Town,Longgang,GuangDong China


Company:Shenzhen Tomtop Technology


City:Shenzhen


State:Guangdong Post code:518129


Mobie:86-


TEL No. +86-755-83998906-8010





Please write order No.74613017102221 on the pacakge and provide us the tracking number after you send out the item.

After we received, we will refund soon.



Co tu jest adresem bo za cholerne nie wiem jak to mam wysłać
marjanmeme
 
Posty: 6
Dołączył(a): czwartek, 27 czerwca 2013, 08:41
Lokalizacja: Polska

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez spanek » środa, 18 maja 2016, 20:34

....Co tu jest adresem bo za cholerne nie wiem jak to mam wysłać


Wszystko, skopiuj całość i wydrukuj najlepiej i naklej na kopertę:

Shenzhen Tomtop Technology

5/F,Second Phase ,Qianlong Logistics Park ,Huanan City, Pinghu Town,Longgang

Shenzhen, Guangdong, 518129

China

TEL No. +86-755-83998906-8010

Na kopercie też dopisz numer zamówienia "order No.74613017102221" .
Avatar użytkownika
spanek
AKTYWNY
 
Posty: 295
Dołączył(a): wtorek, 14 stycznia 2014, 00:50
Pochwały: 5

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » piątek, 27 maja 2016, 11:34

Panowie wyszedł jakis kolejny soft przez fota lub tak jak 1.4? Teściowa narzeka, bo wieczorem kolo 22.30 jest 50% a rano 6/7 już ma 1-3% tylko..

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama