• Reklama

Homtom HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » wtorek, 3 maja 2016, 10:43

Ja się już nie wypowiem bo swój sprzedałem dalej. Ale po instalacji 1.1.7 była znaczna poprawa. Teraz na xda ktoś napisał ze w fota pojawiła się aktualizacja do 1.1.7 wiec kto się wahał czy wgrać juz nie musi kombinować. Może przeprowadzić automatyczną aktualizacje.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 162
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Reklama

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » wtorek, 3 maja 2016, 23:15

Tak, jest dostępne 1.1.7 przez FOTA, ale to dalej nie rozwiązuje problemu aktywności. tylko proces android i tyle. Diody powiadomień dalej ciągną jako non stop aktywne, i po restarcie telefonu wystarcz pierwsza dioda powiadomień i mamy aktywność non stop.
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): wtorek, 19 kwietnia 2016, 23:01

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » piątek, 6 maja 2016, 12:53

U mnie w przeciagu 1 dnia przy wyslanych kilku smsach i 2 rozmowach, bez neta i korzystania z komorki ze 100% zeszlo na 32% po restarcie komorki ta sama wartosc.
Ten telefon to porazka!!!!!

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » poniedziałek, 9 maja 2016, 23:20

@motiv, robiłeś już upgrade do 1.2? Podobno jest juz na fota. Ciekaw jestem czy zrobili w końcu fixa tej aktywności czy nie.

Wysłane z mojego SM-G7102 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 162
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » poniedziałek, 9 maja 2016, 23:24

Jeszcze nie robilem. Wywali po fota imei?

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » poniedziałek, 9 maja 2016, 23:26

Powiem Ci ze nie wiem, ale raczej nie powinno. Ale wiesz jak wpisać wiec chwila moment i będziesz miał. Zobacz czy fota wgl ci widzi aktualizacje.

Wysłane z mojego SM-G7102 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 162
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » wtorek, 10 maja 2016, 08:33

Telefon juz oddany, ale w niedziele wgram przez fota update 1.2 jak mowisz ze jest, zobaczymh czy cos poprawi, bo jak narazie to tragedia jest, a telefon ma stabilny zasieg 3G, taki tez ustawilem dla tej osoby.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » wtorek, 10 maja 2016, 09:02

Zrobilem update przez Fota do 1.2.0 i nic się nie zmienilo tylko sie zastanawiam czy nie powinienpojsc factory reset po aktualizacji

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): wtorek, 19 kwietnia 2016, 23:01

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » wtorek, 10 maja 2016, 09:44

Nie powinien. Jak mialem sony i robilem updaty i nigdy nie robilem fr, tak samo mam na xiaomi.
Mozesz zrobic, ale poza czasem straconym na to nie nie zyskasz poprawy.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » wtorek, 10 maja 2016, 09:48

Czytałem właśnie na xda że nie ma poprawy dla aktywności.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 162
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » wtorek, 10 maja 2016, 10:43

To co zmienili?

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez marx232 » wtorek, 10 maja 2016, 11:09

Nie widzę różnic w firmware.

Rootowane, wyłączane co popadnie i nic nie pomaga.
Jeszcze jakiś model ma z tym problem, chyba HT3 pro.

Telefon realnie trzyma spokojnie około tygodnia przy normalnym użytkowaniu, ale każdy sms, czy rozmowa trzeba walnąc od razu restart bo nie wejdzie w czuwanie i procesor kręci na max, nawet nie chce obniżyć częstotliwości po wygaszeniu. Bez resetów max do 2 dni.

Tylko że te restarty są bez sensu, zmiana języka na inny nie pomaga, przełączenie na 3g może minimalnie wydłuża.

Producent nie widział problemu do przedwczoraj, zwalał na użytkowanie ale coś jednak znaleźli bo mam info że kombinują.
marx232
 
Posty: 1
Dołączył(a): wtorek, 10 maja 2016, 10:59

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama