• Reklama

Homtom HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » poniedziałek, 2 maja 2016, 11:51

No tak właśnie czytałem I wydawało mi się że to zrobiles i skasowałeś imei, to lipa. W prowadzisz go jeszcze mtk engineering mode ze sklepu play, ale przy każdym factory reset musisz wpisywać od nowa. Mac adres karty i numer urządzenia pewnie też Ci zmieniło. Na przyszłość będziesz wiedział ze jak piszą żeby preloader odznaczyć i pod żadnym pozorem nie zaznaczać to tak trzeba zrobić :-D nie martw się też tak załatwiłem kiedyś telefon.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 2 maja 2016, 11:52 przez control, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » poniedziałek, 2 maja 2016, 11:52

Ale to nid moj tel. Pomocy jak wrzucic od nowa imie?

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » poniedziałek, 2 maja 2016, 11:54

Spokojnie:
[url]https://www.google.pl/search?q=mtk+engineering+mode+imei+change&oq=mtk+engenering+mode+imei+&aqs=chrome.1.69i57j0l3.13832j0j4&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8[URL][/url]
Oglądaj czytaj i zaraz to zrobisz.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » poniedziałek, 2 maja 2016, 12:00

Ta metoda zadziała na stałe?

Second Method: -

1. Go to Engineering Mode with this code * # * # 3646633 # * # *
2. Type it on call pad
3. Engineering Mode show on your phone screen
4. Go to CDS info
5. Go to Radio info
6. then go to Phone1 (For the first IMEI No)
7. At the top there is a command line which begins "AT+" just type there "AT +EGMR=1,7,"IMEI_1" (Instead of IMEI_1 put your first IMEI No)
8. Hit send command
9. If you done just reboot the phone
10. If you change the second IMEI No then go to step 2 and select "Phone2"
11. And enter the code "AT +EGMR=1,10,"IMEI_2" (Instead of IMEI_2 put your second IMEI No)
12. Hit send command
13. Reboot your phone
(I tested On Micromax A89 Ninja)
Ostatnio edytowano poniedziałek, 2 maja 2016, 12:05 przez motiv, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » poniedziałek, 2 maja 2016, 12:05

Na 80% nie zadziała na stałe ale na 100% przekonasz się jak zrobisz po wprowadzeniu factory reset.
W drugim punkcie chodzi o wprowadzenie ciągu tych znaków w klawiaturze do dzwonienia w sensie wybierania numeru. Albo mówię ci, ściągnij sobie apkę z sklepu play dokładnie tak samo się nazywa, mtk engineering mode.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » poniedziałek, 2 maja 2016, 12:11

dobra imie wprowadzony a jak odzyskac serial numer bo mam 123456 itp. i mac adres wifi i bt?
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » poniedziałek, 2 maja 2016, 13:17

To już nie mam pojęcia. Mac też można zmienić w engenering mode ale on u mnie wytrzymał do wyłączenia/włączenia telefonu. Ogólnie temat rzeka. Poszukaj sam albo poszukaj serwisu gsm u ciebie kto ci to ogarnie ale z zapewnieniem że będzie trzymać cały czas numery.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » poniedziałek, 2 maja 2016, 13:20

No po rwstarcie komorki dalej sa imei, mac bt i wifi sa. Seriak number tylko 123456789abcd nie wirm czy w czyms to przeszkadza?


Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » poniedziałek, 2 maja 2016, 13:22

Przywróciłeś ustawienia fabryczne i trzyma wszystko? No to więcej szczęścia jak rozumu że tak brzydko powiem :-) serial number to tylko by się przydał przy reklamacji urządzenia u sprzedawcy.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » poniedziałek, 2 maja 2016, 13:58

Hehe nie nie przywracalem ustawien fabrycznycb :-) wystarczy zeby byl imei podczas uzytkowania i restartow komorki :-) jak bedzie trzeba factory restet walnac to znowu wprowadze imei reczniw

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » poniedziałek, 2 maja 2016, 20:28

Panowie ile macie dostepne miejsca z 16GB?

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez motiv » wtorek, 3 maja 2016, 10:32

Jak sie wam sprawuje na 1.1.7?

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama