• Reklama

Homtom HT7 Pro

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » wtorek, 19 kwietnia 2016, 23:18

bchr napisał(a):Witam, a ja mam pytanie odnośnie LTE (Plus), wg. specyfikacji obsługuje 4G LTE i tak mam wybrane w telefonie, ale po włączeniu transmisji danych mam max. ikonkę 3G, może ktoś pomóc ?

Ja miałem chwilę kartę z orange i lte jak najbardziej mi chodziło. Nic nie ustawiałem specjalnie. Jak chcesz jakiś screen z ustawień czy coś to pisz.
A ja mam do ciebie pytanie, jak u ciebie wygląda Aktywność/Awake bo u mnie tak:Obrazek
I przez to że telefon jest cały czas aktywny to zjada mi baterię bardzo szybko nawet jak leży.

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Reklama

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » wtorek, 19 kwietnia 2016, 23:36

To bym poprosił ustawienia, może się uda cos zmienić. A co do Aktywności, to chodzi Ci o zrzut z ekranu po wejściu do baterii ?
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): wtorek, 19 kwietnia 2016, 23:01

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » wtorek, 19 kwietnia 2016, 23:39

Ustawienia/Bateria/pod wykresem klikasz na wykorzystanie od ostatniego naładowania i zrzut tego ekranu. A co do ustawień to zaraz przełożę kartę i posprawdzam.

EDIT
No niestety ale muszę cię rozczarować. Telefon łączy się z 4G ale jak chcę wejść w Ustawienia/Sieci zwykłe i bezprzewodowe/Więcej/Sieci komórkowe żeby zrobić ci screena to wywala mi komunikat: "Niestety, proces com.andoid.phone został zatrzymany."
Obrazek
Raz na kilka kliknięć uda się wejść i zrobić screen ale zaraz wywala do wcześniejszego menu z tym samym komunikatem co wyżej.
Obrazek
Jak widać rozłącza sieć w tym momencie.
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » środa, 20 kwietnia 2016, 00:00

U mnie tez ten komunikat, ale zawsze za drugim razem wchodze. Już zrobilem 4G zmieniając w APN z internet na Plus. Poniżej screen ode mnie.

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): wtorek, 19 kwietnia 2016, 23:01

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » środa, 20 kwietnia 2016, 00:01

Obrazek

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): wtorek, 19 kwietnia 2016, 23:01

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » środa, 20 kwietnia 2016, 00:33

bchr napisał(a):U mnie tez ten komunikat, ale zawsze za drugim razem wchodze. Już zrobilem 4G zmieniając w APN z internet na Plus. Poniżej screen ode mnie.

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka

No ja za drugim razem może i wejdę ale zaraz mnie wywala.
A co do screena to widzę że u ciebie tak jak u mnie z aktywnością a jak widzę ile korzystasz z telefonu po aktywności wyświetlacza to powinieneś mieć teraz 70% baterii jak nie wiecej, a nie 15%. Musimy czekać na jakąś poprawkę, albo znaleźć jakiś kontakt z homtom i zgłaszać codziennie po trzy razy problem to może coś z tym zrobią. :x

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » środa, 20 kwietnia 2016, 01:08

Jestem ciekaw, kiedy wogóle wydadzą 6.0 tak jak obiecywali.
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): wtorek, 19 kwietnia 2016, 23:01

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » środa, 20 kwietnia 2016, 01:13

bchr napisał(a):Jestem ciekaw, kiedy wogóle wydadzą 6.0 tak jak obiecywali.

Napisałem zapytanie na support(małpa)homtom.cc i czekam na odpowiedź. Jak ktoś wgl nawiąże ze mną kontakt to zapytam. Ale wolałbym dopieszczonego androida 5 niż zaś niedopracowanego 6. Ten telefon naprawdę ma potencjał, tylko brakuje mi kilka poprawek.

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » środa, 20 kwietnia 2016, 01:17

Mi szybko odpisywali na facebooku - homtom
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): wtorek, 19 kwietnia 2016, 23:01

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » środa, 20 kwietnia 2016, 01:18

Coś ciekawego się dowiedziałeś?

Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez bchr » środa, 20 kwietnia 2016, 12:18

To było przed zakupem telefonu, kilka pytań, możesz napisać co do nich napisałeś, to ja również wyślę zapytanie.
bchr
 
Posty: 35
Dołączył(a): wtorek, 19 kwietnia 2016, 23:01

Re: Homtom HT7 Pro

Postprzez control » piątek, 22 kwietnia 2016, 08:52

bchr napisał(a):To było przed zakupem telefonu, kilka pytań, możesz napisać co do nich napisałeś, to ja również wyślę zapytanie.

Mam dla ciebie i wszystkich połowiczne rozwiązanie problemu drenażu baterii. Trzeba zmienić język na angielski i gotowe. Ustawienie w telefonie polskiego języka powoduje że telefon jest cały czas aktywny. Napisałem do suppprtu zobaczymy co oni na to.

Edit.
Nie wiem jak jest z innymi językami.

Sent from my HT7 Pro using Tapatalk
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 13:46

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama