• Reklama

Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomeklodz » 28 kwi 2016, o 17:51

Nie wymagam cudów ot taka dziwna przypadłość jak na razie jestem mile zaskoczony głównie baterią

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY
 
Posty: 369
Dołączył(a): 21 maja 2014, o 12:06
Pochwały: 6

Reklama

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomnet » 28 kwi 2016, o 22:50

dziwne, zmien launcher moze, ja od poczatku jade HOLO LAUNCHER, mam go kilka miesiecy i jestem bardzo zadowolony, jako power user starcza na 2 dni co jest rewelacyjnym wynikiem :-) poza tym ma swietny wyswietlacz, system dziala żwawo i dzwiek na sluchawkach (spotify premium + noozxoide pro) jest calkiem przyzwoity (o klase lepszy od poprzednika Coolpada F1), sluchawki tez od majfrienda :-) (polecam rozne w watku tutaj)
fon: Lenovo X3 Lite dap: Benjie S5 sluchawki: MONK, MONK+, TY HI-Z 32, SENFER PT15, KZ ATE, KZ ZST, KZ EDR2, QKZ W1 PRO, TENNMAK PIANO, KINERA BD005
tomnet
 
Posty: 172
Dołączył(a): 31 lip 2013, o 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomek101279 » 29 kwi 2016, o 11:00

tomnet napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!




Pomógł reset do fabrycznych, był już moment ze nie mogłem żadnego ekranu przewinąć ani ruszyć ikon w menu klikanie w nie działało czyli żadne przewijanie w poziomie nie działało w pionie było ok. Co do baterii to miazga 2 dni to na luzie wyświetlacz bardzo dobrze świeci wydaje mi się ze telefon jest żywszy od meizu m2 mini......jeden minus WAGA i plecki kiepskiej jakości trzeba jakiś silikon wyłapać.
tomek101279
 
Posty: 159
Dołączył(a): 17 cze 2013, o 15:24
Lokalizacja: łódź
Pochwały: 3

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 29 kwi 2016, o 11:33

http://www.dx.com/p/doogee-protective-t ... ent-428647 silikon, podobno pasuje.
UWAGA info na temat romu AOROM - rom ten nie działa na najnowszych wersjach Homtom Ht6. Mam właśnie w domu drugiego Homtoma, od razu przyszedł z ROMem R15 (najnowszy oficjalny) i nie ma możliwości zainstalowania Aorom - kończy się bootloopem co zgłaszał już wcześniej artur_star. Tak jak było to wsześniej napisane nie da się też zainstalować TWRP w wersji 2.8.7. TWRP 3.0 oraz 3.02 działa.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 01:37
Pochwały: 2

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomnet » 29 kwi 2016, o 13:26

hm waga, kupujac fon z mega bateria trzeba sie nastawic na troche wiecej gramów w kieszeni ale myslaem ze bedzie ciezszy i grubszy, plecy bez ryski (bez etui) no ale zawsze nosze fon w pustej kieszeni :-) ta folia fabryczna jest calkiem ok, mam jeszcze of poczatku ja i nie rysuje sie za bardzo, szkoda ze nie ma do niego zadnego Nillkina co jest dziwne bo jest to popularny model…
fon: Lenovo X3 Lite dap: Benjie S5 sluchawki: MONK, MONK+, TY HI-Z 32, SENFER PT15, KZ ATE, KZ ZST, KZ EDR2, QKZ W1 PRO, TENNMAK PIANO, KINERA BD005
tomnet
 
Posty: 172
Dołączył(a): 31 lip 2013, o 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomek101279 » 11 maja 2016, o 13:34

Panowie jak wchodzicie w firmowe recovery? Power + vol+.
Są tam do wyboru 3 opcje recovery fastboot normal. Wybierając recovery pojawia się komunikat brak wyboru. Tak powinno być, chciałem zrobić root przez firmowe recovery i mam zagwozdkę.
tomek101279
 
Posty: 159
Dołączył(a): 17 cze 2013, o 15:24
Lokalizacja: łódź
Pochwały: 3

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomeklodz » 11 maja 2016, o 15:58

KrzysiekGP napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

KrzysiekGP jak zrobiłeś roota na romie r15?

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY
 
Posty: 369
Dołączył(a): 21 maja 2014, o 12:06
Pochwały: 6

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 11 maja 2016, o 16:32

http://forum.xda-developers.com/android ... s-t3296277
wszystko masz w podanym wątku na XDA a reszta informacji kilka stron wcześniej.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 01:37
Pochwały: 2

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomeklodz » 11 maja 2016, o 16:43

Próbowałem 2 i 3 sposobem i nie dało rady...

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY
 
Posty: 369
Dołączył(a): 21 maja 2014, o 12:06
Pochwały: 6

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 11 maja 2016, o 20:22

zaznaczyłeł OEM Unlock w opcjach programisty? Przez TWRP 3.0 też się nie da?
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 01:37
Pochwały: 2

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomek101279 » 11 maja 2016, o 20:42

KrzysiekGP napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


tak zaznaczyłem opcje programisty próbowałem jako update pokazać w ota jak i przez recovery stockowe, nie mogę wejść w recovery mam do wyboru 3 opcje po wciśnięciu vol up i power, ale gdy wybieram recovery dostaje komunikat z martwym robocikiem-brak wyboru.
Jutro zrobię downgrade do r14 może to pomoże
tomek101279
 
Posty: 159
Dołączył(a): 17 cze 2013, o 15:24
Lokalizacja: łódź
Pochwały: 3

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 11 maja 2016, o 21:46

To dziwne ja mam R15 i u mnie poszło 3 sposobem, ale widzę, że ten telefon ma swoje humory, ja nie mogłem zainstalować jednego romu.
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 23:05
Lokalizacja: Lublin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama