• Reklama

Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » czwartek, 31 marca 2016, 18:38

Jeśli będziesz instalował v2.1 Black Edition to zdaj relację jak to działa, bo chwilowo nie mam czasu na zabawę z romami.
KrzysiekGP
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 01:37
Pochwały: 2

Reklama

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » czwartek, 31 marca 2016, 19:06

Niestety nie mogę wejść w TWRP, niby we flashtool było ok ale nie mogę wejść, jakiś pomysł?
https://www.dropbox.com/s/gt609ggqkdpp3px/Homtom%20HT6-twrp.png?dl=0

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): niedziela, 20 grudnia 2015, 23:05
Lokalizacja: Lublin

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » czwartek, 31 marca 2016, 22:24

Bo HT 6 ma śmieszny sposób wejścia;)
- wyłączasz telefon
- wciskasz jednocześnie volumeUP i power i trzymasz oba wciśnięte
- po chwili pojawią się małe napisy Select Boot Mode
volumeUP wybierasz a volumeDown zatwierdzasz wybór

Ważne żeby na wyłączonym telefonie wcisnąć 2 przyciski jednocześnie - na początku miałem kilka razy problem

Ps. oczywiście zdjęcie blokady OEM zaznaczyłeś w opcjach programistycznych?
KrzysiekGP
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 01:37
Pochwały: 2

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » czwartek, 31 marca 2016, 23:21

Oczywiście tak robię, widziałem to małe menu i tam właśnie wybrałem recovery i nic.
Volume - to trzeba trzymać czy tylko nacisnąć, robiłam tak i tak i nic.
Najśmieszniejsze jest to, że już zdecydowałem się na wgranie od nowa całego stokowego romu i też niby wyszło, że wszystko ok ale po restarcie zobaczyłem wszystko tak jak przed flaszowaniem pomimo zaznaczenia formatowania nawet user data.
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): niedziela, 20 grudnia 2015, 23:05
Lokalizacja: Lublin

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » czwartek, 31 marca 2016, 23:34

Ponawiam pytanie - oczywiście zdjęcie blokady OEM zaznaczyłeś w opcjach programistycznych?
KrzysiekGP
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 01:37
Pochwały: 2

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » czwartek, 31 marca 2016, 23:40

KrzysiekGP napisał(a):Ponawiam pytanie - oczywiście zdjęcie blokady OEM zaznaczyłeś w opcjach programistycznych?


Oczywiście

Jutro rano mam do pracy więc na razie się pożegnam.
Z góry dziękuję za pomoc :-)
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): niedziela, 20 grudnia 2015, 23:05
Lokalizacja: Lublin

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » czwartek, 31 marca 2016, 23:44

a na jakim systemie to robisz? Win 7 czy 10? Jeszcze co mi przychodzi do głowy to zlikwidować spację w katalogu c:\telefon\homtom ht6.
Zostaw samo homtom, oczywiście trzeba będzie od nowa ścieżki we flashtool wskazać. Ewentualnie inne usb lub inny komputer. Ja robiłem wszystko na Windows 7 64 bit.
KrzysiekGP
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 01:37
Pochwały: 2

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » piątek, 1 kwietnia 2016, 00:02

No właśnie to mnie zastanawia, mam win10, zainstalowałem wszystkie pliki, tylko w przypadku jednego nie było potwierdzenia że zainstalowano, tylko dlaczego we flash.... pokazuje wszystko ok? Jutro spróbuję na win7.

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): niedziela, 20 grudnia 2015, 23:05
Lokalizacja: Lublin

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » piątek, 1 kwietnia 2016, 11:35

Jakiś czas temu pomagałem koledze flashować Redmi Note 2 i na win 10 nie chciało iść (tzn trzeba by było wyłączać podpisywanie sterowników i czort wie co tam jeszcze - nie mam win 10 więc nie bardzo wiem co tam trzeba robić) a na win 7 ruszyło za pierwszym razem.
KrzysiekGP
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 01:37
Pochwały: 2

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » piątek, 1 kwietnia 2016, 13:29

Ja instalowałem właśnie po wyłączeniu tych podpisów ale jeden chyba się nie zainstalował jak pisałem wcześniej. Spróbuję pod 7-ką.
W ogóle Homtoma nie widzi w eksploratorze ale jak wejdę w usuwanie urządzeń (ta ikonka obok zegara) to tam jest Homtom HT6.


Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): niedziela, 20 grudnia 2015, 23:05
Lokalizacja: Lublin

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » piątek, 1 kwietnia 2016, 20:14

Sorki, że post pod postem ale nie mogę już edytować swojego ostatniego postu.
Otóż zainstalowałem sobie czystego Win 7 i wszystkie sterowniki, odblokowałem w opcjach programistycznych i znowu to samo, niby sukces ale w recovery już nie mogę wejść.
Na Redmi Note 2 nie miałem w ogóle problemów z tym.
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): niedziela, 20 grudnia 2015, 23:05
Lokalizacja: Lublin

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » piątek, 1 kwietnia 2016, 21:33

Takich cudów to jeszcze nie widziałem. Może ten volumeDown Ci nie działa- sprawdź. Ewentualnie jeszcze przychodzi mi do głowy zrobienie roota jak na xda trzecią metodą "Option 3 - flashing root via update.zip -easiest way" i skorzystanie z aplikacji Quick Boot - po nadaniu uprawnień roota możesz za jej pomocą wejść do recovery.
KrzysiekGP
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 01:37
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama