• Reklama

Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez adamson » 15 sty 2016, o 16:26

Na 4pda znalazłem:

i wideo
Avatar użytkownika
adamson
AKTYWNY
 
Posty: 306
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 12:56
Pochwały: 10
Telefon:: coolpad 7320
ROM: AOSP v2.1

Reklama

Re: Homtom Ht6

Postprzez marcz123456 » 16 sty 2016, o 17:34

Ciekawy sposób. Tylko na jak długo.
marcz123456
 
Posty: 116
Dołączył(a): 13 paź 2013, o 22:34
Pochwały: 2
Telefon:: Redmi 3

Re: Homtom Ht6

Postprzez JDStar » 16 sty 2016, o 18:02

Podobny trick Rosjanie wymyślili do Umi Iron - tylko tam szlifowali microSD i nanoSIM z grubości, żeby razem w szufladę weszły :):)
Odceglanie/ożywianie telefonów. Polonizacja chińskich telefonów / ROM'ów.
Avatar użytkownika
JDStar
 
Posty: 180
Dołączył(a): 3 gru 2012, o 16:43
Lokalizacja: Tomaszów Lub.
Pochwały: 12
Telefon:: Xiaomi RN3Pro

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomnet » 21 sty 2016, o 15:13

No tak Rosjanie potrafią :) tym czasem producent szalaje i juz jest R14 :) jesli ktos szuka szkla hartowanego to prosze:

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_289404.html

ja z kolei szukam jakichs lepszych pleckow bo te dolaczone, milo ze sa, ale przydalyby sie lepsze jakies
fon: Lenovo X3 Lite dap: Benjie S5 sluchawki: MONK, MONK+, TY HI-Z 32, SENFER PT15, KZ ATE, KZ ZST, KZ EDR2, QKZ W1 PRO, TENNMAK PIANO, KINERA BD005
tomnet
 
Posty: 172
Dołączył(a): 31 lip 2013, o 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6
Telefon:: Lenovo X3 Lite

Re: Homtom Ht6

Postprzez agula » 21 sty 2016, o 16:14

Hey,
Ja również poszukuję jakiegoś pożadnego-dedykowanego pokrowca do ht6, jak cos znajdziesz daj znac w tym wątku :)
agula
AKTYWNY
 
Posty: 292
Dołączył(a): 11 wrz 2013, o 14:56
Pochwały: 9

Re: Homtom Ht6

Postprzez aspartan82 » 28 lut 2016, o 14:42

Witam wszystkich
Mam HT6 od niedawna mam pytanie w jaki sposób powiązać telefon z kontaktu z wybraną kartą sim, mój poprzedni dualsim miał taką opcję, wygodniej dzwonić - używam sima prywatnego i służbowego. Może jest jakaś apka która to umożliwi.
aspartan82
 
Posty: 1
Dołączył(a): 28 lut 2016, o 14:35
Telefon:: Homtom HT6

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 29 mar 2016, o 22:39

Widzę, że cichutko o tym telefonie więc dla "rozruszania" tematu wstawię grafikę dotyczącą pracy na baterii.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak widać wifi cały czas włączone (natomiast wyłączyłem skanowanie wifi i powiadomienia o dostępnej sieci)
Nie ukrywam że większość tego czasu telefon był w jednym miejscu i w zasięgu jednej sieci wifi.
Cały czas aktywne były 2 karty sim ale rozmów raptem 20 minut - nie lubię pogaduszek przez telefon;)
Większość użycia to przeglądanie netu przez wifi, na LTE w tym czasie może 1 godzinę spędziłem. Zero gier (tzn z godzina sudoku), zero słuchania muzyki. Wszystkie gesty typu DT2W wyłączone. Jasność automatyczna.

Mój Homtom działa na romie AoROM v1 - MOD ROM from Oukitel K6000 for HT6 - jeśli ktoś zainteresowany to podaję link do XDA
http://forum.xda-developers.com/android ... s-t3296277

zrobiony ROOT i zainstalowane Xposed (GravityBox).

Podsumowując, jak dla mnie bateria kosmos:). Miałem zgryz czy zostawić sobie Redmi Note 2 czy Homtoma - do moich zastosowań Homtom spokojnie wystarcza więc RN2 pójdzie na sprzedaż bo bateria w HT6 mnie urzekła.
Telefon na obecnym ROMie jest stabilny (przez tydzień zero restartu), internet chodzi jak trzeba, GPS do nawigacji w aucie działa, nie mam informacji że ktoś się nie może dodzwonić, ogólnie nie znalazłem błędów. Jeśli komuś zależy na czasie pracy ekranu i jak ja nie gra w gry to polecam. Nie ma jednak w naturze nic darmo i czas pracy odbił się na wadze - jest zdecydowanie cięższy niż RN2. Do wad trzeba też dopisać że nie sposób zakupić do niego dedykowanego etui (najchętniej kupiłbym silikonowe, byłby pewniejszy chwyt), są tylko etui uniwersalne
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 01:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 30 mar 2016, o 22:44

Mam pytanko, czy na tym romie nie masz problemów z bluetooth przy większej liczbie połączonych urządzeń na raz?
Ja mam oryginalny rom R15 i podłączony Smartwatch Sony SW2 Mibanda oraz w momencie sparowania słuchawki w samochodzie Smartwatch co chwila się rozłącza i łączy i tak w kółko.
Byłbym wdzięczny za odpowiedź bo może trzeba by zainstalować inny rom.
Jeszcze jedno mi się przypomniało, w ustawienia>ułątwienia dostępu>usługi brak jakichkolwiek programów.
Miałem wcześniej RN2 i wiele innych i w tym miejscu zawsze były jakieś usługi (tj. kiedy miałem zainstalowaną Llamę to tak była możliwość włączenie itp) tutaj tego nie ma.
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 23:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 31 mar 2016, o 01:45

Z Bluetooth raczej nie pomogę bo korzystam tylko z zestawem głośnomówiącym w samochodzie chyba że spróbuję dodać głośnik bluetooth (ma dojść za kilka dni).
Co do pytania o usługi to w usługach mam:
Nova Launcher
Greenify
i Lamę po zainstalowaniu
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 01:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 31 mar 2016, o 08:52

Dzięki za odpowiedź. No właśnie a u mnie nie ma, czyli trzeba zainstalować inny rom. Możesz przybliżyć jak postawić nowy Rom, bo na Homtom jeszcze nic nie grzebałem. Który byś polecił, chodzi mi o płynność, brak restartów i małą konsumpcję baterii.

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 23:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » 31 mar 2016, o 14:28

Na xda (strona którą wcześniej podałem) masz świetne poradniki jak zainstalować inny system. Pierwszy krok to instalacja TWRP a potem można backup obecnego zrobić i w kilka minut wgrać nowy. Jak coś nie jest jasne to pytaj. Ja korzystam z AoROM v1 ale widze że ciekawy może być też HOMTOM HT6 Alternative Rom v2.1 Black Edition.
KrzysiekGP
 
Posty: 82
Dołączył(a): 17 wrz 2014, o 01:37
Pochwały: 2
Telefon:: Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » 31 mar 2016, o 17:10

Dzięki, spróbuję.

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): 20 gru 2015, o 23:05
Lokalizacja: Lublin
Telefon:: Homtom
ROM: R15

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama