• Reklama

Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez adamson » piątek, 15 stycznia 2016, 16:26

Na 4pda znalazłem:

i wideo
Avatar użytkownika
adamson
AKTYWNY
 
Posty: 310
Dołączył(a): sobota, 11 stycznia 2014, 12:56
Pochwały: 10

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Homtom Ht6

Postprzez marcz123456 » sobota, 16 stycznia 2016, 17:34

Ciekawy sposób. Tylko na jak długo.
marcz123456
 
Posty: 85
Dołączył(a): niedziela, 13 października 2013, 22:34
Pochwały: 2

Re: Homtom Ht6

Postprzez JDStar » sobota, 16 stycznia 2016, 18:02

Podobny trick Rosjanie wymyślili do Umi Iron - tylko tam szlifowali microSD i nanoSIM z grubości, żeby razem w szufladę weszły :):)
Odceglanie/ożywianie telefonów. Polonizacja chińskich telefonów / ROM'ów.
Avatar użytkownika
JDStar
 
Posty: 148
Dołączył(a): poniedziałek, 3 grudnia 2012, 16:43
Lokalizacja: Tomaszów Lub.
Pochwały: 9

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomnet » czwartek, 21 stycznia 2016, 15:13

No tak Rosjanie potrafią :) tym czasem producent szalaje i juz jest R14 :) jesli ktos szuka szkla hartowanego to prosze:

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_289404.html

ja z kolei szukam jakichs lepszych pleckow bo te dolaczone, milo ze sa, ale przydalyby sie lepsze jakies
tomnet
 
Posty: 170
Dołączył(a): środa, 31 lipca 2013, 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6

Re: Homtom Ht6

Postprzez agula » czwartek, 21 stycznia 2016, 16:14

Hey,
Ja również poszukuję jakiegoś pożadnego-dedykowanego pokrowca do ht6, jak cos znajdziesz daj znac w tym wątku :)
agula
AKTYWNY
 
Posty: 303
Dołączył(a): środa, 11 września 2013, 14:56
Pochwały: 9

Re: Homtom Ht6

Postprzez aspartan82 » niedziela, 28 lutego 2016, 14:42

Witam wszystkich
Mam HT6 od niedawna mam pytanie w jaki sposób powiązać telefon z kontaktu z wybraną kartą sim, mój poprzedni dualsim miał taką opcję, wygodniej dzwonić - używam sima prywatnego i służbowego. Może jest jakaś apka która to umożliwi.
aspartan82
 
Posty: 1
Dołączył(a): niedziela, 28 lutego 2016, 14:35

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » wtorek, 29 marca 2016, 22:39

Widzę, że cichutko o tym telefonie więc dla "rozruszania" tematu wstawię grafikę dotyczącą pracy na baterii.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak widać wifi cały czas włączone (natomiast wyłączyłem skanowanie wifi i powiadomienia o dostępnej sieci)
Nie ukrywam że większość tego czasu telefon był w jednym miejscu i w zasięgu jednej sieci wifi.
Cały czas aktywne były 2 karty sim ale rozmów raptem 20 minut - nie lubię pogaduszek przez telefon;)
Większość użycia to przeglądanie netu przez wifi, na LTE w tym czasie może 1 godzinę spędziłem. Zero gier (tzn z godzina sudoku), zero słuchania muzyki. Wszystkie gesty typu DT2W wyłączone. Jasność automatyczna.

Mój Homtom działa na romie AoROM v1 - MOD ROM from Oukitel K6000 for HT6 - jeśli ktoś zainteresowany to podaję link do XDA
http://forum.xda-developers.com/android ... s-t3296277

zrobiony ROOT i zainstalowane Xposed (GravityBox).

Podsumowując, jak dla mnie bateria kosmos:). Miałem zgryz czy zostawić sobie Redmi Note 2 czy Homtoma - do moich zastosowań Homtom spokojnie wystarcza więc RN2 pójdzie na sprzedaż bo bateria w HT6 mnie urzekła.
Telefon na obecnym ROMie jest stabilny (przez tydzień zero restartu), internet chodzi jak trzeba, GPS do nawigacji w aucie działa, nie mam informacji że ktoś się nie może dodzwonić, ogólnie nie znalazłem błędów. Jeśli komuś zależy na czasie pracy ekranu i jak ja nie gra w gry to polecam. Nie ma jednak w naturze nic darmo i czas pracy odbił się na wadze - jest zdecydowanie cięższy niż RN2. Do wad trzeba też dopisać że nie sposób zakupić do niego dedykowanego etui (najchętniej kupiłbym silikonowe, byłby pewniejszy chwyt), są tylko etui uniwersalne
KrzysiekGP
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 01:37
Pochwały: 2

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » środa, 30 marca 2016, 22:44

Mam pytanko, czy na tym romie nie masz problemów z bluetooth przy większej liczbie połączonych urządzeń na raz?
Ja mam oryginalny rom R15 i podłączony Smartwatch Sony SW2 Mibanda oraz w momencie sparowania słuchawki w samochodzie Smartwatch co chwila się rozłącza i łączy i tak w kółko.
Byłbym wdzięczny za odpowiedź bo może trzeba by zainstalować inny rom.
Jeszcze jedno mi się przypomniało, w ustawienia>ułątwienia dostępu>usługi brak jakichkolwiek programów.
Miałem wcześniej RN2 i wiele innych i w tym miejscu zawsze były jakieś usługi (tj. kiedy miałem zainstalowaną Llamę to tak była możliwość włączenie itp) tutaj tego nie ma.
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): niedziela, 20 grudnia 2015, 23:05
Lokalizacja: Lublin

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » czwartek, 31 marca 2016, 01:45

Z Bluetooth raczej nie pomogę bo korzystam tylko z zestawem głośnomówiącym w samochodzie chyba że spróbuję dodać głośnik bluetooth (ma dojść za kilka dni).
Co do pytania o usługi to w usługach mam:
Nova Launcher
Greenify
i Lamę po zainstalowaniu
KrzysiekGP
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 01:37
Pochwały: 2

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » czwartek, 31 marca 2016, 08:52

Dzięki za odpowiedź. No właśnie a u mnie nie ma, czyli trzeba zainstalować inny rom. Możesz przybliżyć jak postawić nowy Rom, bo na Homtom jeszcze nic nie grzebałem. Który byś polecił, chodzi mi o płynność, brak restartów i małą konsumpcję baterii.

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): niedziela, 20 grudnia 2015, 23:05
Lokalizacja: Lublin

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » czwartek, 31 marca 2016, 14:28

Na xda (strona którą wcześniej podałem) masz świetne poradniki jak zainstalować inny system. Pierwszy krok to instalacja TWRP a potem można backup obecnego zrobić i w kilka minut wgrać nowy. Jak coś nie jest jasne to pytaj. Ja korzystam z AoROM v1 ale widze że ciekawy może być też HOMTOM HT6 Alternative Rom v2.1 Black Edition.
KrzysiekGP
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 01:37
Pochwały: 2

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » czwartek, 31 marca 2016, 17:10

Dzięki, spróbuję.

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): niedziela, 20 grudnia 2015, 23:05
Lokalizacja: Lublin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama