• Reklama

Homtom Ht6

Re: Homtom Ht6

Postprzez KrzysiekGP » środa, 11 maja 2016, 23:31

tomek101279 napisał(a):tak zaznaczyłem opcje programisty próbowałem jako update pokazać w ota jak i przez recovery stockowe, nie mogę wejść w recovery mam do wyboru 3 opcje po wciśnięciu vol up i power, ale gdy wybieram recovery dostaje komunikat z martwym robocikiem-brak wyboru.
Jutro zrobię downgrade do r14 może to pomoże


Jak masz martwego robocika to nie masz recovery, musisz TWRP wgrać. Pierwsze Ht6 (ja mam taki) miały jakieś zmiany (chyba w pliku boot.ini) w porównaniu do nowszych egzemplarzy. Tutoriale na xda dotyczyły przede wszystkim wczesnych egzemplarzy. Natomiast TWRP 3.0 powinno się wgrać bez problemu bo wgrywałem kumplowi jakieś 10 dni temu do nowego Ht6.
KrzysiekGP
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 01:37
Pochwały: 2

Reklama

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomeklodz » czwartek, 12 maja 2016, 07:55

Dzisiaj spróbuję przez komputer dzięki

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY
 
Posty: 379
Dołączył(a): środa, 21 maja 2014, 12:06
Pochwały: 6

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomeklodz » poniedziałek, 23 maja 2016, 14:57

Nowa aktualizacja się pojawiła niestety sprawdzić nie mogę mam roota....

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY
 
Posty: 379
Dołączył(a): środa, 21 maja 2014, 12:06
Pochwały: 6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » wtorek, 31 maja 2016, 11:10

Hej.
Czy ktoś z Was miał problem z ładowarką?
Mi przestała działać, przez kilka dni nie działała, dziś sprawdziłem już działa.
Ciekawe jak długo?
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): niedziela, 20 grudnia 2015, 23:05
Lokalizacja: Lublin

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomeklodz » wtorek, 31 maja 2016, 11:13

To ja takie cuda mam z górną częścią wyświetlacza pomimo że go nie dotykam pokazuje dotyk i nie wiele można zrobić ani belki nie rozsuniesz po chwili jest ok pootwierane są wtedy wszystkie aplikacje które skróty mają w tej części cuda się dzieją... Ale od dwóch dni jest spokój dostał klapsa i się poprawiło

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY
 
Posty: 379
Dołączył(a): środa, 21 maja 2014, 12:06
Pochwały: 6

Re: Homtom Ht6

Postprzez artur_star » środa, 1 czerwca 2016, 00:22

To ja mam jeszcze coś takiego, że jak mam telefon w uchwycie w samochodzie i włączę Yanosika, gdy pojawia się informacja o np. radarze nie mogę nacisnąć jakiegokolwiek przycisku na dole ekranu.
Dopiero gdy wyjmę telefon i trzymam w dłoni to dół wyświetlacza działa.Dodam, że nie mam mocno ściśniętego telefonu.
Czary mary.
artur_star
 
Posty: 36
Dołączył(a): niedziela, 20 grudnia 2015, 23:05
Lokalizacja: Lublin

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomeklodz » środa, 1 czerwca 2016, 06:37

Panowie macie jakis dzialajacy sposob na widget danych mobilnych , zaden ktory instaluje nie dziala wlacznik wifi ok mobilne nie. Zmienili cos w 5.1 i uprawnien nie ma chyba.

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY
 
Posty: 379
Dołączył(a): środa, 21 maja 2014, 12:06
Pochwały: 6

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomek101279 » wtorek, 7 czerwca 2016, 21:13

nigdy wiecej takich cudów mam tak: telefon reaguje na dotyk którego nie ma włącza widgety aplikacje ustawienia masakra pokaz na filmie

https://youtu.be/mxkps9yOtP8
tomek101279
 
Posty: 160
Dołączył(a): poniedziałek, 17 czerwca 2013, 15:24
Lokalizacja: łódź
Pochwały: 3

Re: Homtom Ht6

Postprzez kombajnik » wtorek, 7 czerwca 2016, 21:35

A spróbuj bez szkła, bo chyba masz założone?

Wysłane z mojego Letv X600 przy użyciu Tapatalka
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 677
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 18:46
Pochwały: 13

Re: Homtom Ht6

Postprzez tomeklodz » wtorek, 7 czerwca 2016, 22:01

Bez szkła to samo na każdym romie nawet w recovery

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka
Using Tapatalk
tomeklodz
AKTYWNY
 
Posty: 379
Dołączył(a): środa, 21 maja 2014, 12:06
Pochwały: 6

Re: Homtom Ht6

Postprzez zegar6a » poniedziałek, 17 października 2016, 22:49

Witam, ogólnie jestem zadowolony z tego telefonu za taka cenę, ale mam techniczne pytanie. Jakim sposobem można ustawić głośność dźwięków na stałe w zegarze czyli budziku ? Sytuacja przedstawia się tak że mam uruchomioną funkcję wyłączania na noc i po ponownym uruchomieniu głośność dźwięku zegara przestawia się na minimum. Będę wdzięczny za podpowiedź.
zegar6a
 
Posty: 1
Dołączył(a): poniedziałek, 17 października 2016, 22:44

Re: Homtom Ht6

Postprzez philip1 » wtorek, 8 listopada 2016, 16:57

Witam
Mam problem z moim HT6. Mianowicie pewnego dnia się wyładował i od tej pory nie mogę go naładować ani uruchomić. Ktoś ma jakiś pomysł. Może jakiś serwis. Z góry dziękuję za pomoc.
philip1
 
Posty: 2
Dołączył(a): sobota, 28 lutego 2015, 03:57

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama