• Reklama

HDC Galaxy Legend II

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Re: HDC Galaxy Legend II

Postprzez zriel » niedziela, 13 października 2013, 09:19

poszukaj na stronce skąd jest ten rom czegoś co się zwie camera fix, albo do innego rom-u.
Cieszę się że fon odżył i mam nadzieję że moje porady oraz linki na coś się przydały :)
Czekam z niecierpliwością na Twój esej - będzie dobrą podstawą do jakiegoś tutoriala.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31

Reklama

Re: HDC Galaxy Legend II

Postprzez jabol_ek » niedziela, 13 października 2013, 16:19

A więc tak, jako że jestem osobą zdeterminowaną to stwierdziłem że zarobię wszystko by odratować mój telefon i udało się :) poniżej przedstawiam jak udało mi siętego dokonać :
1. Odinstalowałem wszystkie sterowniki PdaNet , wszystkie wszyściutkie jakie tylko udało mi się znaleźć i wywalić
2. Zainstalowałem sterowniki o nazwie drivers preloader mt65xx - po czym podłączyłem tel z baterią , telefon został wykryty a sterowniki zainstalowane ( w menadżerze urządzeń miały nazwę MTK Usb Com7 - coś w tym stylu :) ) Czyli taką samą jaką miały przed odinstalowaniem starych sterowników , więc nie byłem jakoś zadowolony
3. Odpaliłem Sp Flasf Tool w wersji Tool_v3.1304.0.119 Pobrałem ją z tego Linku :http://www.needrom.com/wp-content/uploads/2013/08/HDC-S4-SP_Flash_Tool_v3.1304.0.119.rar
4. Ściągnąłem ROM ze strony NeedRom z tego linka http://www.needrom.com/mobile/hdc-galaxy-s4-legend-2/ Ostatnią aktualizacje , o nazie HDC Galaxy S4 Legend - Update 09/16/2013
5. Załadowałem plik Scatter, wszystko przebiegło pomyślnie
6. Program Sp Flash Tool miałem ustawiony na high Speed, without batery
7. Nacisnąłem guziczek upgrade i.... Dupa , więc żeby się nie załamywać odpaliłem ponownie Sp Flash Tool załadowałem plik scatter, kliknąłem ponownie upgrade I chyba teraz dość ważne :
Podpiąłem telefon bez baterii trzymając przycisk VOL +, po czym po sekundzie włożyłem baterie, telefon o dziwo znowu został wykryty przez system , ale tym razem sterowniki które zostały zainstalowane miały w nazwie VCOM USB Driver com7 (albo coś bardzo podobnego)
8. I teraz najcudowniejsza sprawa Oporny na wszystko Sp Flash Tool zaczął ładować pliki , trzymałem przycisk Vol+ do samego końca, nie odważyłem się puścić :) , w każdym bądź razie miałem na palcu odbity po wszystkim cały guzik vol. po wszystkim Zielone Oczko , wyciągnięcie bateri na jakieś 30 sekund i Eureka :)

Mam nadzieje że komuś to co napisałem pomoże :), a tym samym bardzo dziękuje użytkownikowi zriel za pomoc która okazała się bezcenna, to dzięki tobie guzik Vol + poszedł w ruch :)

Podsumowując najważniejsza sprawa to STEROWNIKI , podejrzewam że gdybym miał inną wersje Sp Flash Tool to też by dało rade, tyle że tym razem sterowniki odpowiednio dobrane w końcu zainstalowały się prawidłowo . Na sterownikach PdaNet jak wcześniej naciskałem guzik vol+ telefon był wykrywany ale z automatu wyskakiwał komunikat że nie rozpoznano urządzenia, ale po zainstalowaniu drivers preloader mt65xx wszystko przebiegło pomyślnie.

Ps. serwis ze strony http://www.fastcardtech.com/ to banda de... pisze do nich że mam problem z Romem i że chciałbym odesłać im telefon (jako że mam gwarancje)bo nie umiem zainstalować romu i ogólnie że telefon zdechł ,a oni mi odesłali linka do strony z Romami :D Brawo :-D :-D :-D :-D :-D
jabol_ek
 
Posty: 10
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 13:45

Re: HDC Galaxy Legend II

Postprzez zriel » poniedziałek, 14 października 2013, 01:32

No vol + też mi parę razy d.. uratował w moim SE LWW - jest parę romów które nichu... nie zainstalują się bez wciśniętego vol+. Tyle dobrze że flashowanie w miarę szybko idzie bo ręka może ścierpność od wciskania vol+ i nerwów :)

A byłbym zapomniał : problemy z flashowaniem pojawiają się jak ROM który wgrywasz ma inny kernel niż ten na którym jest twój aktualny rom. Dlatego bardzo często zaleca się najpierw sflashowanie samego kernela a później reszty rom-u.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31

Re: HDC Galaxy Legend II

Postprzez fafikos » środa, 30 października 2013, 02:20

hej

a dziala ci w tym telefonie jezyk polski albo gps ?
bede wdzieczny za pomoc lub informacje :}


mam ten sam model calkiem fajna zabawka :)
fafikos
 
Posty: 1
Dołączył(a): środa, 30 października 2013, 02:18

Re: HDC Galaxy Legend II

Postprzez jabol_ek » sobota, 2 listopada 2013, 21:51

Polskiego Języka nie mam i raczej chyba będzie ciężko z nim , no chyba że się ktoś zlituje :). Co do GPS to działa i to bardzo szybko :)

Tu msz coś na swój GPS powinno pomóc, mi pomogło :
http://www.gizchina.com/2013/07/23/how- ... ek-phones/
jabol_ek
 
Posty: 10
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 13:45

Re: HDC Galaxy Legend II

Postprzez Naezis » niedziela, 3 listopada 2013, 00:39

Tak z ciekawości, ile kosztuje wysyłka telefonu z powrotem do Chin?

To jest dokładnie 1:1 clon Galaxy S4?
Ile kosztował?
Czy miałeś jakieś problemy z UC?
Naezis
 
Posty: 190
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 01:54
Pochwały: 1

Re: HDC Galaxy Legend II

Postprzez Naezis » niedziela, 3 listopada 2013, 16:56

Naezis
 
Posty: 190
Dołączył(a): sobota, 5 października 2013, 01:54
Pochwały: 1

Re: HDC Galaxy Legend II

Postprzez jabol_ek » poniedziałek, 11 listopada 2013, 22:15

jabol_ek
 
Posty: 10
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 13:45

Poprzednia strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama