• Reklama

Haier w718

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Haier w718

Postprzez karlos44 » 12 cze 2013, o 22:15

Witam.
Jakieś 2 miesiące temu kupiłem takie cudo jak Haier W718. Telefon kosztował całe 100 USD -dostarczony zrootowany i z całym polskim menu. Android w wersji 4.0.3. Telefon pięknie obsługuje Aero2, bateria wytrzymuje do 4 dni przy całkiem sporym użytkowaniu o zaletach typu wodoodporność czy to że szkło jest odporne na zarysowania i od miesiąca noszenia bez pokrowca w damskiej torebce nie ma na nim żadnego śladu nie będę się rozpisywał... kupiłem więc drugi dla siebie... ale u innego sprzedawcy za 89Usd...miał być zrootowany i z polskim menu...niestety przyszedł bez gogle play i polskie menu widoczne tylko w ustawieniach:(
I stąd moje pytanie...jeśli ktoś może wyjaśnić w krótki sposób...Jak zgrać ROM z pierwszego Haiera i wgrać go na drugiego w prosty sposób...bardzo proszę o odpowiedz...

////przenoszę do odpowiedniego działu -ryyyiu///
Ostatnio edytowano 3 lip 2013, o 23:33 przez karlos44, łącznie edytowano 2 razy
karlos44
 
Posty: 6
Dołączył(a): 30 mar 2013, o 12:09
Lokalizacja: lublin

Reklama

Postprzez existe » 13 cze 2013, o 12:41

wejdz w tryb recovery - zrob backup a na 2gim to odtworzyc
wchodzisz w to trzymajac power + volume down w czasie wlaczania
daj znac czy to sie udalo, bo mysle ze szansa jest - ale sam mam watpliwosci
:-)
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2183
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Postprzez and79 » 19 cze 2013, o 08:12

karlos44,
możesz podać link do tego Haiera zrootowanego i z j. polskim
and79
 
Posty: 90
Dołączył(a): 12 cze 2013, o 14:54
Lokalizacja: wielkopolska
Pochwały: 2

Postprzez karlos44 » 24 cze 2013, o 20:26

[hide]http://www.aliexpress.com/item/Original-Haier-HW-W718-MTK6575-Single-Core-1-0GHZ-AliYun-OS-Android-4-TFT-WVGA-Screen/751244923.html[/hide] -kupiłem kolejny - całe 95usd
Ostatnio edytowano 24 cze 2013, o 21:57 przez karlos44, łącznie edytowano 1 raz
karlos44
 
Posty: 6
Dołączył(a): 30 mar 2013, o 12:09
Lokalizacja: lublin

Re: Haier w718

Postprzez fake4r » 7 sie 2013, o 11:28

Właśnie przyszedł do mnie Haier, a raczej listonoszka go przyniosła. Mniejsza z tym :)
Otóż czy ktoś wie dlaczego bez karty sd pokazuje w pamięci telefonu sd 1,59gb ? Tak samo jak włożę swoją sd 8gb nic się nie zmienia.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5952
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: Haier w718

Postprzez carlos_69 » 7 sie 2013, o 11:57

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Nie widzi karty (przeczyść styki, dociśnij karte SD)
Avatar użytkownika
carlos_69
 
Posty: 192
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 22:02
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 1

Re: Haier w718

Postprzez fake4r » 7 sie 2013, o 12:33

Pobawiłem się i jest tak: telefon widzi kartę ale nie w ustawieniach/pamięć bo tu jest tylko ta 1,6gb
Zainstalowałem antutu i pokazuje karta sd wewnętrza 1,59gb i karta sd zewnętrzna 8gb więc by się zgadzało.
Tylko nie wiem np bo mam muzykę na mojej 8gb i nie widzi jej w odtwarzaczach. Czy da radę w ogóle tak zrobić żeby z niej odtwarzało ?
Tak czy siak chyba zmienię rom na najnowszy stąd http://vondroid.com/resources/cfw-vondr ... -v4-x.227/

EDIT:
A więc tak, wgrałem najnowszy rom z tej strony. Telefon widzi normalnie kartę sd w ustawieniach/pamięć, mp3 również.
Wszystko działa jak powinno, oprócz transimtera fm - jego jeszcze nie udało mi się uruchomić.
Aero2 działa, gps również i wszystko chodzi dosyć płynnie i sprawnie mimo średnich parametrów sprzętowych tego modelu.
Jak na pierwszy kontakt, to jest pozytywne wrażenie po przesiadce z Samsunga Gio.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5952
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama