• Reklama

Haier W718+ J wgrywanie nowego romu

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Haier W718+ J wgrywanie nowego romu

Postprzez Punisher » niedziela, 2 lutego 2014, 00:08

Cześć, jak wgrać rom do tego Haiera ? Tak jak na ioceana ? Wystarczy ściągnąć mobile uncle tool, zainstalować recovery i wio ?
Jakieś pytania ? Pisz na PW :)
Avatar użytkownika
Punisher
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): wtorek, 24 września 2013, 16:08
Pochwały: 4

Reklama

Re: Haier W718+ J wgrywanie nowego romu

Postprzez zawel » niedziela, 2 lutego 2014, 20:09

Punisher napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Z haierem jest taki problem że wyraźnie jest kilka różnych wersji sprzętu, które trudno rozpoznać a wszystkie nazywają się W718J. Chłopaki na Vondroid mają to mniej więcej rozpracowane i tam szukaj informacji:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wgrywanie generalnie przez SPFlashtool. Ja zdołałem właśnie wgrać to:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
ale mam tę samą wersję sprzętu i działa super.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 419
Dołączył(a): piątek, 15 listopada 2013, 12:59
Pochwały: 18

Re: Haier W718+ J wgrywanie nowego romu

Postprzez ciupaandrzej » środa, 5 lutego 2014, 09:30

Dołączam się do tematu . Wczoraj dostałem takiego samego HAIERA W718+ . Procesor MTK6572 1.2 GHz Dual-Core. Problem występuje w WI-Fi , - znajduje sygnał , ale nie łączy , potem się rozłącza i się w ogóle wyłącza . Bluetooth 3.0 nie da rady włączyć .Próbuje suwakiem zrobić włączonym , a on z powrotem ucieka i się wyłącza, problem też z radio FM. Jak włączam bez słuchawek , to prosi o podłączenie słuchawek i to jest prawidłowo , a jak podłącze słuchawki , to znowu radio pojawia się tylko na 2 sekundy i znika , nie da się nim sterować. I na koniec - wersja Androida 4.2.2 - większa połowa w języku angielskim . To mój pierwszy taki smartfon , nie znam się na tym kompletnie . Patrzyłem , czytałem, szukałem w internecie rozwiązanie - bo tak myślę że to system Android popsuty - chciałem wgrać na nowo soft ale nigdzie nie znalazłem ani softu , który można pobrać za darmo na komputer i potem wgrać , bo telefon nie łączy się z internetem , ani nie znalazłem żadnej konkretnej wiadomości na ten temat . Bardzo proszę o pomoc ! o Ratunek !Jestem z Olsztyna . Proszę jak ktoś chce mi pomóc - niech się odezwie . Dać sygnał na telefon 508136807, na pocztę e-mail ciupaandrzej@wp.pl. Bardzo proszę o pomoc . Pozdrawiam .
ciupaandrzej
 
Posty: 2
Dołączył(a): środa, 5 lutego 2014, 01:14


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama